Phuket heeft geen last van politieke spanningen

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags:
12 december 2013

Phuket blijft een populaire vakantiebestemming, ondanks de politieke spanningen.

Het hoogseizoen (27 oktober-29 maart) is dit jaar goed voor 770 inkomende vluchten: 451 internationale vluchten (vorig jaar 301) en 320 binnenlandse vluchten (259). In een percentage uitgedrukt: dat komt neer een stijging met 27 procent.

‘Het toenemend aantal vluchten naar Phuket bevestigt de populariteit van het zuidelijk eiland als voorkeurbestemming voor wintervakanties, met name voor reizigers uit Skandinavië, Engeland en Europa’, zegt Suraphon Svetasreni, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand.

Om het toenemend aantal reizigers te kunnen verwerken, wordt Phuket International Airport uitgebreid. Voor een bedrag van 5,8 miljard baht wordt de capaciteit verdubbeld van 6 miljoen passagiers per jaar naar 12,5 miljoen. De uitbreiding moet in 2015 klaar zijn.

In aanbouw is een tijdelijke terminal op een terrein dat voorheen als voetbalveld werd gebruikt. Het krijgt 10 check-in counters en kan 1.000 passagiers per uur verwerken. Volgens eerdere berichten zou het deze maand in gebruik worden genomen.

(Bron: Bangkok Post, 12 december 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Phuket heeft geen last van politieke spanningen”

 1. Rick zegt op

  Nou behalve het vliegveld mogen de wegen ook per direct aangepast worden die zijn dus niet op dit aantal mensen op het eiland berekend ooit.

 2. Barry zegt op

  Een toename van 27 % stop toch met sprookjes te vertellen , het toerisme loopt hier hard achteruit !
  Ze moeten blij zijn dat er nog toeristen komen uit Rusland en China voor de rest zijn er weinig andere toeristen !

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Barry Wilt u suggereren dat de Tourist Authority of Thailand het toegenomen aantal inkomende binnenlandse en buitenlandse vluchten met 27 procent uit haar duim zuigt? Dan ben ik toch wel zeer benieuwd of U dit aan de hand van gegevens van de luchthaven hard kunt maken. Of zitten al die toestellen leeg?
   Let wel: het percentage heeft betrekking op het hoogseizoen (6 weken) en is een vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

 3. Barry zegt op

  Dick

  Ik weet niet of de toestellen vol of leeg zijn . Ik woon hier nu 5 jaar en weet een ding zeker het aantal toeristen loopt elk jaar terug! Meeste hotels zijn zelfs met prak season niet vol , minder druk op strand , lege restaurants! Iedereen klaagt hier steen en been !

 4. kees 1 zegt op

  Moderator: alleen inhoudelijke reageren svp, anders is hey chatten.

 5. ron bergkotte zegt op

  Moet Barry gelijk geven, ik kom al jaren op Phuket (Patong) en hoor de zelfde geluiden. Ben er afgelopen November nog geweest en hoorde alleen droeve verhalen over gebrek aan klandizie en omzet.
  Donderdag nog telefonisch kontakt gehad met mijn bron ter plaatse en hoor nog steeds de zelfde verhalen.
  Misschien zitten die machines halfvol of alleen met Chinezen die een paar dagen blijven, veel herrie maken maar niets verteren.
  Overigens heb ik deze week nog geboekt voor vertrek 2 Januari en kon zonder probleem een kamer boeken in mijn vaste hotel, enkele jaren geleden was dit onmogelijk in deze periode van het jaar.

  Ron.

 6. lexphuket zegt op

  vliegtuigen vol chinezen en russen. Beide groepen verteren nauwelijks iets. Het is wel druk, maar de Thai hebben alle reden tot klagen

 7. Cees zegt op

  Ik ben nog nooit in Phuket geweest, maar Suraphon Svetasreni, gouverneur van de Tourism Authority blijkbaar nog nooit in Europa, want Skandinavie (geen land trouwens) en Engeland liggen in Europa!

 8. mertens zegt op

  ik kom al meer dan 15 jaar als afsluiter naar phuket,en telkens een jaar verder word het drukker en drukker,ik baseer me wel op patong zelf!doch wanneer ik met mijn motobike rondtoer zie ik ook de andere plekken,en die zitten volgens mij toch redelijk vol;dus conclusie van een belgische phuket liefhebber :bij mij geen afname van toeristen op dit eiland,zeker de laatste 3jaar komen de russen met massa’s tot daar!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website