In de eerste acht maanden van 2012 werden ruim 705 miljoen internationale toeristen genoteerd door de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO).

De voorspelling van de UNWTO is dat tegen het einde van 2012 het aantal internationale toeristen de grens van 1 miljard zal overschrijden.

Opkomende markten zorgen voor groei

Het rapport van de UNWTO schetst ook een beeld van 2011. Het wereldwijde toerisme groeide vorig jaar met 4,6% naar 983 miljoen aankomsten, o.a. dankzij opkomende markten zoals China en India. Europa was qua bezoekersaantallen nog steeds de snelst groeiende bestemming.

Procentueel groeide Azië echter even hard als Europa. Alleen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten was er sprake van een afname in het aantal aankomsten, vanwege de aanhoudende politieke onrust in de regio. Ook de inkomsten van het toerisme bleven stijgen, naar 1.030 miljard dollar, ondanks de economische malaise waar veel vertreklanden mee te kampen hebben.

In de top 10 vakantielanden veranderde er weinig vergeleken met vorig jaar. Turkije wist een plaats te stijgen, naar de 6e plaats, en haalde daarmee het Verenigd Koninkrijk in. Nederland staat met 11,3 miljoen toeristen op de 16e plaats.

Top 10 bestemmingen 2011 in aantallen toeristen:

 1. Frankrijk (79,5 miljoen)
 2. Verenigde Staten (62,3 miljoen)
 3. China (57,6 miljoen)
 4. Spanje (56,7 miljoen)
 5. Italië (46,1 miljoen)
 6. Turkije (29,3 miljoen)
 7. Verenigd Koninkrijk (29,2 miljoen)
 8. Duitsland (28,4 miljoen)
 9. Maleisië (24,7 miljoen)
 10. Mexico (23,4 miljoen)

1 reactie op “Europa belangrijkste toeristische bestemming. Azië in opkomst”

 1. Vreemd, hoe kan het dat Maleisie met haar 30 miljoen inwoners meer toeristen trekt dan Thailand. In ieder geval niet meer farang toeristen want zag er daarvan een stuk minder toen ik het land bezocht dan in Thailand. Of tellen ze Indiers en chinezen die hun familie aldaar bezoeken ook als toeristen mee?

  Moderator: wil je voortaan reageren met een normale naam of nickname, anders is het een soort sluikreclame en plaatsen wij het niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website