Bangkok zucht onder toestroom toeristen

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
19 december 2017

Bangkok en een aantal andere toeristische wereldsteden waaronder Venetië, Dubrovnik, Rome en Amsterdam worden overbevolkt door toeristen. De steden ervaren de negatieve gevolgen van het massatoerisme zoals een wildgroei aan vaak weinig kwalitatieve attracties, overbelaste infrastructuur, schade aan de natuur en de bedreiging van cultuur en erfgoed, zo blijkt uit een studie van de World Travel & Tourism Council (WTTC) en McKinsey.

In de studie werd de inwoners van wereldsteden gevraagd naar de ongemakken die zij ervaren door de toeristen die hun stad bezoeken. WTTC en McKinsey maakten in het onderzoek geen onderscheid tussen bezoekers uit eigen land en buitenlandse bezoekers.

Toerisme heeft positieve kanten zoals economische groei en werkgelegenheid, maar sommige bestemmingen worstelen ook met het zoeken naar een evenwicht tussen de behoeften van de lokale middenstand, de plaatselijke bevolking en de toeristen.

Wil je niet over de koppen van andere toeristen kunnen lopen dan kan je beter niet naar steden als Amsterdam, Dubrovnik, Kuala Lumpur, Macau, Rome, Venetië en Warschau op vakantie gaan.

Lees hier het rapport van World Travel and Tourism Council (WTTC)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Bangkok zucht onder toestroom toeristen”

 1. Henk zegt op

  Vergeten wordt dat enerzijds toeristen geld in het laatje brengen en anderzijds werkgelegenheid.
  Lang werd toerisme gepromoot.
  Tuurlijk is het voor Venetië lastig gezien de situatie qua rondtoeren.
  De stroom die aankomt per cruise schip is fenomenaal.
  Amsterdam heeft hier eveneens last van.
  Bangkok heeft wel toerisme maar vreemd genoeg blijven de meeste maar kort. En over de koppen lopen? Ik vindt dat het erg mee valt.
  De steden moeten blij zijn dat er nog toeristen komen.
  Valt dit weg dan zijn de rampen ook niet te overzien.
  We waren in juni op Volendam. Er werd geklaagd dat de toeristen uit China weg bleven.
  Dit was een periode van 2 week .maar direct merkbaar.
  Bangkok is een wereld stad. Maar zuchten onder het toerisme? Onverklaarbaar. Ik zie de drukte dus niet. Tijdens de crematie etc. Was het druk bij grand palace.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Als een managementbureau een rapport publiceert, zou het wel een wonder zijn als er niet drastisch ingegrepen zou moeten worden.
  Nederland, Thailand en een aantal andere landen met een groeiende sector van zakelijke dienstverlening worden bedolven onder zulke rapporten. De landen ervaren de negatieve gevolgen van de rapportage- en managementsdrift, zoals een wildgroei aan vaak weinig kwalitatieve bureautjes, overbelaste ambtenaren en bestuurders, schade aan de economie en bedreiging van historisch gegroeide bedrijfsculturen, zo blijkt uit een studie van het BVVOOO (Bureau Voor Volsterkt Overbodig Ongevraagd Onderzoek).
  In de studie werd werknemers van grote bedrijven gevraagd naar de ongemakken die zij ervaren door de rapporten die ten burele gedeponeerd worden.
  Het BVVOOO maakte in het onderzoek geen onderscheid tussen nationale bedrijven en internationals.
  Rapportages en managementadviezen hebben positieve kanten, zoals verhoging van de efficiency en de winst, maar sommige bedrijven worstelen ook met zoeken naar een evenwicht tussen de behoeften van het lokale midden- en kleinbedrijf, de klanten en de werknemers.
  Wil je niet meegesleurd worden in de onaflatende stroom van rapporten, dan kun je beter niet bij zes bekende bedrijven gaan werken.
  Het volledige rapport kunt u verder overal uit uw duim zuigen.

 3. Pat zegt op

  Amsterdam, Venetië, en Dubrovnik wereldsteden noemen vind ik wel hilarisch!

  En dan de laatste zin : over de koppen lopen in Warschau, terwijl je dit moeilijk een drukke en bruisende stad kan noemen.
  Als je daar in de hoofdstraten om 10u ‘s avonds dood valt, dan vinden ze u pas ‘s ochtends.

  Vreemd rapport!

 4. T zegt op

  Het zijn niet alleen wereldsteden maar gewoon buitengewoon populaire steden noem ook een Barcelona, Londen en zelfs een stadje waar ik zelf woon Maastricht.
  De economen in de stad en de horeca en winkels hoor je niet klagen maar of de bevolking van de stad vaak ook zo blij is met ( te veel drukte )
  Maja in een stad wonen is natuurlijk ook een bepaalde keuze en eerlijk is eerlijk wees er snel bij wil je nog van iets puurs genieten.
  Want de wereld is een dorp en ook mensen uit landen die vroeger te arm waren om een verre vakantie maken hebben nu ook vaak goed geld.
  Dus de hotspot’s op deze wereld zullen alleen verder vertrapt worden dus nogmaals wil je iets moois zien wacht niet te lang want door foto’s op o.a. Instagram en Facebook zullen deze mooie plekjes binnen de kortste keren door miljoenen toeristen bezocht en vertrapt worden.

 5. chris zegt op

  ‘overlopen door toeristen’?
  Als de maat daarvoor is de verhouding tussen het aantal toeristen en het aantal lokale mensen tegen de achtergrond van de aanwezige infrastructuur (die mogelijk niet berekend is op het aantal toeristen) stel ik voor dat we het lijstje overlopen gebieden varanderen in: de Maledieven, Koh Samui, Terschelling, Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Valkenburg, Mallorca, mont St.-Michel, alle Canarische eilanden en Bali. En ik kan er nog wel een paar noemen.

 6. hua@johan zegt op

  Bangkok zucht onder toerisme?Je ziet ze amper tussen de 10 miljoen inwoners,behalve dan
  op de sukhumvit ter hoogte van nana.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website