Bangkok

Uit recente data van Trip.com blijkt dat de wereldwijde boekingen voor de zomer (1 juni tot 31 augustus) al het niveau van 2019 hebben overschreden, waarbij reizen binnen dezelfde regio domineren.

Over het geheel genomen zijn de boekingen op het platform deze zomer 170% hoger vergeleken met dezelfde periode in 2022. Voornamelijk door het versoepelen van reisbeperkingen in APAC zijn de zomerboekingen in Azië gestegen met 356% op jaarbasis, terwijl de Europese markten een stijging van 72% op jaarbasis laten zien deze zomer.

Regionale kortafstandsreizen zijn deze zomer favoriet, waarbij boekingen van kortafstandsvluchten 44% van alle boekingen in Azië en meer dan de helft in Europa (67%) uitmaken. Daarentegen is het aandeel langeafstandsreizen in de zomer in Europa aanzienlijk gedaald van 48% in 2019 naar 13% dit jaar. In Azië is het aandeel enigszins gestegen van 22% in 2019 naar 27%.

Vooral Aziatische reizigers richten zich op reizen dicht bij huis. De top vijf van meest geboekte steden in Azië zijn: Bangkok, Seoul, Tokio, Hong Kong en Taipei, met Singapore als de 7e meest geboekte stad in Azië. Bangkok is deze zomer de meest geboekte bestemming door Singaporese reizigers, gevolgd door Kuala Lumpur, Hong Kong, Bali, Seoul, Taipei, Tokio, Manilla, Johor Bahru en Penang.

In termen van zoekopdrachten door Singaporese reizigers stond Batam op de eerste plaats, gevolgd door Bentong, Bintan, Bangkok, Johor Bahru, Kuala Lumpur, Taipei, Kota Tinggi, Hong Kong en Seoul. Ook in Europa zijn negen van de tien geboekte bestemmingen deze zomer Europese steden, zoals Londen, Barcelona, Madrid en Parijs; Bangkok is de enige bestemming op de lijst buiten Europa.

Het is interessant dat, hoewel Europese gebruikers nog afwachtend zijn met betrekking tot langeafstandsreizen, de vraag op basis van zoekopdrachten nog steeds duidelijk aanwezig is. Uit de zoekdata van Trip.com blijkt dat Europese gebruikers op zoek zijn naar hotels in bestemmingen in Azië en het Midden-Oosten, met Bali, Dubai, Bangkok, Hong Kong en Marrakech in de top-10 van meest gezochte hotelbestemmingen.

Deze zomer zijn enkele opkomende bestemmingen de snelst groeiende bestemmingen geworden die door Trip.com-gebruikers zijn geboekt, met veel kust- of eilandbestemmingen, zoals het eiland Fuerteventura, Lanzarote en Santander in Spanje en Kefalonia in Griekenland.

Ook trekken meer reizigers naar afgelegen of landelijke gebieden voor unieke reiservaringen. Toeristische bestemmingen met unieke culturen en landschappen zijn deze zomer populair, zoals Lijiang in China en Shimukappu Mura in Japan.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website