Backpackers Thailand

Thailand is de favoriete bestemming bij backpackers (rugzaktoeristen). Iedere jaar reizen er honderdduizenden backpackers uit Europa en de rest van de wereld naar Thailand.

Het land voldoet aan de belangrijkste eisen van een backpacker: relatief goedkoop, goed te bereizen en veilig.

De meeste backpackers zijn afgestudeerde studenten die voordat ze zich op een baan gaan storten nog wat van de wereld willen zien en op reis gaan. Het zijn low budget reizigers, die vooral op zoek zijn naar goedkope accommodaties en goedkope maaltijden.

Top drie van Thaise bestemmingen voor backpackers

Een drietal bestemmingen in Thailand zijn erg in trek bij backpackers:

 • Bangkok (Khao San Road)
 • Pai (provincie Mae Hong Son)
 • Koh Pah Ngan (provincie Surat Thani)

Bangkok (Khao San Road)

Khao San Road is misschien wel de meest bekende plek ter wereld voor rugzaktoersiten. Voor vele backpackers ook de start van hun reis door Thailand. Het is de plek waar je goedkoop kan verblijven, goedkoop kan eten en andere backpackers kunt ontmoeten. Dat laatste is niet onbelangrijk omdat backpackers elkaar helpen met tips en adviezen.

Khao San Road ligt centraal in Bangkok, dicht bij de Chao Praya rivier. De bekende wijk is gecentreerd rond de straat Khao San. In het gebied vindt je vooral low budget hotels, restaurants en cafés. Er zijn kraampjes op straat die van alles aanbieden zoals kleding, boeken, dvd’s, sieraden en schoenen. Ook populair zijn de kappers waar je terecht kunt voor een dreadlock kapsel en de henna- en tatoeageshops.

Kijk vooral ook in de omgeving van Khao San Road wanneer je op zoek bent naar een budget hotel. Het is een veilige buurt en je kunt er al een redelijk hotel boeken voor 300 baht per nacht.

Pai (of Bpai)

Pai ligt in het noorden van Thailand, ongeveer drie uur rijden van Chiang Mai. Het stadje Pai ligt erg mooi in een dal en is (of was) de ultieme backpacker bestemming in Thailand. Het is een klein plaatsje dat bijna geheel uit hippe cafés, restaurants en low budget accommodaties bestaat. Pai was daarom de bestemming voor backpackers in Thailand. De indrukwekkende bergen en rijstvelden, de watervallen en het regenwoud, zorgen er voor dat Pai de bestemming is van vele ecoreizen. Backpackers gingen er voor een weekje heen, maar bleven er soms een jaar hangen.

Helaas is er nogal wat veranderd in Pai. Joseph schreef dat al in zijn posting: “Pai is Pai niet meer”. De Thai hebben gemeend er een meer commerciële bestemming van te moeten maken. Pai telt steeds meer grote resorts voor toeristen met een ruim budget. Daardoor heeft Pai veel van haar oorspronkelijke charme verloren.

Koh Pahngan (of Koh Pah Ngan)

Iedere zichzelf respecterende backpacker wil een keer naar Koh Pah Ngan reizen. Dit eiland heeft door de wereldberoemde ‘Full Moon Party’ een onweerstaanbare aantrekkingkracht op jongeren en backpackers. Koh Pah Ngan is een eiland in de Golf van Thailand met mooie stranden, strandhuisjes en goedkope eetgelegenheden.

Koh Phangan backpackers

De meeste backpackers blijven enkele weken hangen op Koh Pah Ngan, waarbij de Full Moon Party in de planning is opgenomen. Dit maandelijks evenement op het strand van Haad Rin, trekt soms wel 30.000 jongeren. De bars en restaurants blijven de hele nacht open, alles staat in het teken van muziek en dans. Er zijn live bands, DJ’s en vuurdansers.

Op het strand zijn alcohol en drugs ruim voorhanden. Maak niet de fout om drugs te kopen of mee te nemen. Er zijn Thaise undercover agenten die een ‘bonus’ krijgen als ze drugs aantreffen. Thailand heeft de strengste drugswetten ter wereld. Bezit of gebruik van drugs kan je al snel 10 jaar gevangenisstraf opleveren. Thailand kent zelfs de doodstraf voor drugshandel. Dat is wel een erg hoge prijs voor een avondje ‘high’ worden. Lees onze tips over de Full Moon Party, mocht je er naar toe gaan.

Op Khao San Road zijn diverse reisagenten waar je goedkoop je trip naar Koh Pah Ngan kunt boeken.

11 reacties op “Thailand, een paradijs voor backpackers”

 1. john zegt op

  Van de bekpekkers is misschien maar 10% echte bekpekker, de rest allemaal wannabe bekpekker, ze lopen allemaal met een Lonely Planet de toeristische plekken af, terwijl ze onder tussen neer kijken op de gewone toeristen.

  Geef mij de koffer maar!!!!

  • Robbie zegt op

   @redactie,
   Gelukkig zijn uw regels sedert december 2010 aangescherpt. Deze John zou zijn ongenuanceerde en generaliserende stelling, c.q. uitspraak, gelukkig niet meer mogen doen. Hoop ik…

   • Dat klopt, een dergelijke reactie zou nu niet langs de moderatie komen.

   • Sir Charles zegt op

    Denk dat John heeft bedoeld te zeggen dat veel backpackers op andere toeristen neerkijken omdat je ze vaak een veel gehoorde kreet hoort uiten dat ze niets van het zogenaamde massa-toerisme moeten hebben terwijl het met zijn allen achter de LonelyPlanet aanlopen feitelijk toch niet anders is dan dat.

    Geef mij de rolkoffer maar!

  • siamees zegt op

   Ik kan mij helemaal vinden in John zijn standpunt, ik ben hier destijds ook als backpacker naar toe gekomen en eerlijk gezegd fameus blijven hangen, niet dat ik alleen Thailand bereisd heb nee hoor ik heb wel meerdere landen aangedaan . Niet te min wil ik mij hier als de bacpacker profileren verre daarvan, maar het is waar veel van die gastjes en meisjes lopen hier met een ego rond van kijk wat ik hier doe en jullie zijn maar een bende domme toeristen, terwijl ze juist hetzelfde doen in mijn ogen, o wee als je hun boekje eens moest verstoppen de meesten zouden nog beginnen te blijten bij manier van spreken. Laat iedereen nou toch gewoon in zijn waarde en zijn ding doen, zolang als je daar geen anderen mee lastig valt, het zou maar een saaie wereld zijn als we allemaal hetzelfde denken en handelen en spijtig genoeg is mijn vaststelling dat we met deze geglobaliseerde wereld daar wel naar toe aan het gaan zijn. Maar om niet te veel af te wijken van het onderwerp ja Thailand is zeker en vast een paradijs voor backpackers misschien wel de place to be, daar kan ik alleen over oordelen als ik heel de wereld afgereisd ben met de rugzak, ik ga dat wel proberen maar ik denk niet dat dat gaat lukken met mijn Thaise schone.

  • peter zegt op

   Backpacken is iets heel anders dan met de rugzak reizen. Ik ben het helemaal met John eens!!

 2. Kees zegt op

  Thailand is ondertussen geen echt backpackers walhalla meer. Kijk eens naar Koh Samui waar weliswaar nog steeds een reggae bar te vinden is maar waar de 5-sterren hotels als paddestoelen uit de grond gesprongen zijn. Als backpacker maak je natuurlijk weinig sier als je een ‘onontdekt’ plekje tussen het Conrad, Le Meridien en de Four Seasons ‘ontdekt’ hebt. Hetzelfde geldt voor de meeste andere kustgebieden in Thailand.

  Ik denk dat Cambodia en met name Myanmar meer te bieden hebben voor backpackers op dit moment.

  • siamees zegt op

   Dat klopt, veel goedkoper en nog veel authentieker dan Thailand en nog veel te ontdekken, Thailand daarentegen deed ik alleen aan destijds om even uit te blazen of als ik ziek was en dan was het vlug weer wegwezen naar meer avontuurlijke oorden waar er noch echt iets te beleven viel. De bevolking in die landen is in het algemeen ook nog niet zo bedorven door het geldvirus buiten de toeristische plaatsen natuurlijk. Ik vond Thailand eigenlijk niet zo speciaal als rugzaktoerist, vol met toeriesten, teveel prostitutie en veel te commercieel naar mijn goesting het was eerder mijn basis om uit te rusten, maar om er te wonen zal het wel beter zijn dan al die andere omringende landen uitgezonderd Maleisie denk ik. Thailand is een goed land voor rijke Thais en expats om te verblijven en daarnaast is het een heel leuk vakantieland voor kortere vakanties in mijn ogen.

 3. Jan Nagelhout zegt op

  Nou ja wij trekken ook gewoon met een rugzak, gewoon omdat het gemakkelijk is, maar ik pleeg dat ding graag zo weinig mogelijk op mijn rug te hebben, daar heb je gelukkig vervoersmiddelen voor, de packpacker bezuinigt daar graag op..
  Wat Pai betreft, die omgeving is geweldig, Pai, is een nepperig wannabee plaatsje. Als je de juiste broek niet aan hebt of geen knoetje in het haar…..
  Ach het is voor de jeugd die vindt het leuk 😛

 4. cor verhoef zegt op

  Het is natuurlijk allemaal wel erg veranderd in de afgelopen dertig jaar, maar eigenlijk kunnen de backpackers van vandaag de dag ook niet veel aan doen. Toen ik in 1986 -ik was toen 22- voor het eerst een paar maanden door Thailand reisde was er nauwelijks kontakt met familie. Bellen was peperduur en een brief naar huis deed er drie weken over. Vandaag de dag hebben veel jongeren wanneer ze hier op reis zijn nog meer kontakt met pa en ma (via Skype, e-mail) dan wanneer ze thuis zijn.
  Reizen door Thailand is nog makkelijker geworden dan reizen door Nederland, doordat de infra structuur naar de bekende plekken zo op maat is dat je bij wijze van spreken een kind nog alleen op pad kunt sturen in dit land. Overal wordt je opgevangen -op treinstations bijvoorbeeld- door touts, en nagenoeg overal is alles perfect geregeld voor onze backpackers.
  Zolang je de highlights van Thailand volgt.
  En daarin ligt misschien de reden dat er zo weinig backpackers 4 weken door de Isaan gaan reizen en zoveel jongeren thuiskomen en daar aan hun vrienden vertellen dat Thailand het land is van de Full Moonparties en bananenpannekoeken.
  Eigenlijk is dat wel jammer.

 5. Ate zegt op

  Jammer dat de backpackers hier zo over één kam worden geschoren. Het doet me afvragen of de auteur zelf ooit met een backpack de wereld is ingetrokken.
  “Het zijn low budget reizigers, die vooral op zoek zijn naar goedkope accommodaties en goedkope maaltijden.” Vooral op zoek naar goedkope accommodaties en goedkope maaltijden is wel erg kort door de bocht. Een backpacker is vooral op zoek naar een ervaring. Vaak net afgestudeerd en voor het eerst buiten Europa op vakantie en waarschijnlijk ook voor het eerst ongeorganiseerd op pad. Een backpacker zoekt ervaring in het reizen, zoekt lotgenoten en is geïnteresseerd in een andere cultuur. Dat dit samengaat met goedkoop slapen en eten is in de meeste gevallen een logisch gevolg. Het budget is beperkt en de backpacker wil voor het beetje geld dat hij heeft zo lang mogelijk op pad zijn.

  “Iedere zichzelf respecterende backpacker wil een keer naar Koh Pah Ngan reizen.” is nog zo’n generalisatie. Lang niet elke backpacker wil daar naartoe. Ja, er zijn er die naar Koh Pah Ngan willen, maar er zijn er ook veel die het idee alleen al afschuwelijk vinden. Je gaat toch ook niet roepen dat elke ‘zichzelf respecterende ondernemer’ op de VVD wil stemmen?

  De Lonely Planet is inderdaad geliefd. Maar er zijn meer reisgidsen en zeker met de digitale mogelijkheden is de Lonely Planet onder backpackers al lang niet meer de bijbel die het ooit was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website