Reisorganisatie Arcadia Reizen uit Alkmaar zit in financiële problemen. Het reisbureau heeft bij de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden, gemeld dat het geld op is.

Arcadia biedt vooral reizen aan naar Indonesië, China, Vietnam, Thailand, Cambodja, Sri Lanka en Birma.

Reisgeld

De SGR onderzoekt of reizen nog kunnen worden uitgevoerd. Indien dat mogelijk is zal SGR klanten daarover informeren. Wanneer de reis niet meer wordt uitgevoerd ontvangen de klanten over enkele dagen van SGR een brief waarin staat beschreven hoe moet worden gehandeld om het reisgeld terug te krijgen.

In alle gevallen geldt dat de SGR iedereen dringend verzoekt geen betalingen meer aan Arcadia Reizen BV te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator. Betalingen gedaan na 12 juli 2012 worden niet meer door SGR gegarandeerd.

Onder Arcadia Reizen vallen ook Arcadia Travel, Chalinga Travel, Chalinga Cruises en Chalinga Exclusive.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Azië specialist Arcadia Reizen failliet”

 1. Willem van Doorn zegt op

  Waartoe heb je als je naar Thailand gaat eigenlijk een reisorganisator nodig? Je betaalt gewoon je vliegreis en je gaat en staat vervolgens in Thailand waar je wil. Het reizen is goedkoop en het overnachten is dat. Toen ik de eerste keer naar Thailand ging, in mei van het jaar 2001 was dat, deed ik dat onder de hoede van de Nederlandse reisorgasnisator “Sunrise”. Het was een bus- en gedeeltelijk een treireis. Ik wist van Thailand toen nog niets, misschien was het wel een gevaarlijk land. De Hollandse busbaas stak als een hork af bij de bescheiden en vriendelijke Thaise busbaas. Twee bazen, de een bazig, de andere sympathiek en wat mij betreft functioneerde de Thai heel wat beter. Buiten de bus kwam ik er al gauw achter dat die Thai gewoon lid was van een sympathiek volk, en dat ik in zijn land allezins betaalbare maatpakken kon kopen; niet dat ik zo’n dikbuikig bemiddelde mijnheer ben, maar -toen- juist een slank bemiddelde, waarvoor de ‘ready made’ industrie niets heeft (dan spijkerbroeken) om aan te trekken. Vandaar dat ik nog in datzelfde jaar weer naar Thailand reisde en vervolgens wilde ik er weer naar toe maar dan met een retirementvisum, hetgeen (in Portugal waar ik toen woonde) nog niet zo gemakkelijk was om daar aan te komen. Een reisbureau kan je daar niet bij helpen. De mensen daarvan weten alleen maar van een toeristenvisum. Kortom: een reisbureau doet wat je zelf kunt en doet niet wat je zelf maar moeilijk voor elkaar kan krijgen. Ik zoek al jaren naar een reisbureau dat gewoon een dienstregeling heeft van alle interlocale lijnbussen die er in Thailand rijden. Maar daar moet je kennelijk ook niet voor bij een reisbureau zijn. Niet in Nederland, niet in Thailand.
  Nogmaals: Waartoe heb je als je naar Thailand gaat eigenlijk een reisorganisator nodig? De eerste keer misschien voor alle zekerheid, maar daarna toch niet meer? En de meeste farang die naar Thailand komen, doen dat al voor de zoveelste keer. Dan heb je nog expats zoals ik, wiens vrienden uit Nederland nog weer eens overkomen. Ik heb een Thaise vriend die weer een leuk overnachtingsprijsje regelt voor mijn overkomers.

  • Rob V zegt op

   Inderdaad, voor de eerste keer dat men op vakantie gaat naar een land/regio waar men (bijna niets) van af weet. Al ben ik nog nooit op een georganiseerde reis naar Thailand gegaan, ik had het geluk dat bij mijn eerste reis een kennis mij opving.
   Maar het ligt er natuurlijk ook maar aan hoeveel lef je hebt, er zullen vast mensen zijn die het veelste eng of risico vol vinden om zelfstandig af te reizen naar een land met een hele andere taal en cultuur ook al zijn ze er al eerder geweest. Moeten ze zelf weten, zolang men maar geniet, toch? Maar aan mij zou het niet besteed zijn om vast te houden aan een vaste tour/hotel…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website