Unesco heeft de traditionele Thaise massage ‘Nuad Thai’ op de prestigieuze werelderfgoedlijst geplaatst. Dr. Pramote Satianrat, adjunct-directeur van het ministerie van Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde, heeft het besluit vrijdag bekendgemaakt.

Hij bedankte ook het Department of Cultural Promotion van het ministerie van Cultuur voor het indienen van de aanvraag bij Unesco. De Unesco-commissie stemde donderdag ermee in om Nuad Thai te vermelden als een “immaterieel cultureel erfgoed” tijdens haar bijeenkomst in Bogotá, Colombia.

Thaise massage is meer dan 2.500 jaar oud. Van oorsprong Indiaas, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest voelt zich bevrijd. Dit holistische idee – onverbrekelijke verbinding van lichaam en geest – heeft zijn wortels in het boeddhisme. De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.

Oude muurtekeningen van traditionele Thaise massage in de Wat Pho (Helissa Grundemann / Shutterstock.com)

In Thailand wordt massage gezien als onderdeel van de traditionele gezondheidszorg. Door druk uit te oefenen op geblokkeerde energiebanen ‘sen’ kunnen volgens deze leer allerlei fysieke klachten worden verholpen.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Unesco heeft Nuad Thai (Thaise massage) erkend als cultureel erfgoed”

  1. Eduard von der Schlinge zegt op

    Ja, en deze geneeskunst wordt hier in Pattaya in al zijn facetten professioneel uitgeoefend door traditionele beoefenaars uit de Isan. Voor de echte liefhebber van deze kunst hier een echt walhalla.

  2. Mark zegt op

    “Honi soit qui mal y pense”

    In duizenden lokale gezondheidscentra in heel Thailand wordt massage therapeutisch verstrekt.
    Ik maak daar dankbaar gebruik van als mijn hernia weer eens pijnlijk opsteekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website