Zeven doden door rabiës in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
10 april 2018
Foto: Muellek Josef / Shutterstock.com

Sinds de rabiës uitbraak zijn er zeven Thai overleden aan de gevolgen van de infectie. Het laatste dodelijk slachtoffer viel een maand geleden, een man in Phatthalung die gekrabd was door zijn hond overleed aan de gevaarlijke ziekte.

Prinses Chulabhorn vraagt de autoriteiten om Thailand rabiësvrij te maken. Nakhon Si Thammarat is een van de provincies met een proefproject voor de opvang van zwerfhonden, waar zij de initiatiefnemer van is. Inmiddels zijn 250 honden opgevangen in een centrum bij de Walailak universiteit, er wordt plaatst gemaakt voor 2.000 honden.

Dorpelingen in Nakhon Si Thammarat waren pas geïnteresseerd om hun huisdier gratis te laten vaccineren tegen rabiës omdat ze dan eieren cadeau krijgen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zeven doden door rabiës in Thailand”

  1. Joan zegt op

    “Dorpelingen in Nakhon Si Thammarat waren pas geïnteresseerd om hun huisdier gratis te laten vaccineren tegen rabiës omdat ze dan eieren cadeau krijgen”. Een voorlichtings campagne lijkt me geen overbodige luxe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website