Waterbeheersing

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
17 november 2011

Als je over weg 304 van Kabin Buri richting Korat rijdt zie je langs de kant van de weg een groot bilboard waarop de aanleg van een groot waterreservoir staat aangekondigd.

Door alle wateroverlast extra nieuwsgierig gemaakt maar eens polshoogte gaan nemen. Naar rechts de weg vervolgend over de 3039 bereik je na ongeveer 16 kilometer het punt waar een 5,5 kilometer lange nieuwe, nog onverharde, weg is aangelegd die naar het waterreservoir in wording voert. Behalve deze weg, de aanleg van elektriciteit en een voorlichtingscentrum is er nog bijster weinig van het omvangrijke project te bespeuren. Wel krijg je een goede indruk van het geheel en kom je tot het besef dat het een omvangrijke klus is die nog heel wat jaren in beslag gaat nemen. Een aantal foto’s tonen aan dat ook de koning zich met dit project heeft bezig gehouden.

Afmetingen en tijdsduur

Het reservoir gelegen te Ban Wang Thalu gaat een oppervlakte van 16.500 rai in beslag nemen en moet in de toekomst zorgen voor de bevloeiing van een uitgestrekt vruchtbaar gebied. Het geheel wordt over een lengte van 200 kilometer omklemd door twee nog kunstmatig aan te leggen kanalen die vanaf het waterreservoir voor de bevloeiing van de akkers zorg gaan dragen. Het reservoir kan straks 295 miljoen kubieke liter water bevatten. Volgens planning gaat het totale project tien jaar in beslag nemen.

Het is een gebied waar nauwelijks mensen wonen en de enige die ik tegenkom is een aardige man die zijn veestapeltje in dit gebied laat grazen. Over dit immense project nadenkend kom je tot de conclusie dat het oplossen van de wateroverlast geen sinecure is en de oplossing veel geld en ook heel wat tijd vereist.

5 reacties op “Waterbeheersing”

 1. namphoe zegt op

  Men denkt hier dat doen wij wel even. In herinnering denk aan de watersnood van 1953 in NL, het gehele Delta project heeft 60 jaar in beslag genomen, het laatste stuk is vorig jaar afgerond in Harlingen

  Kijk ook maar eens even wat NLnu doet in New Orleans.

  • tino zegt op

   Wat een onzin. Er is hier echt NIEMAND die denkt dat het klusje wel even geklaard gaat worden. Iedereen weet dat het veel tijd en geld zal gaat kosten.

 2. Jan zegt op

  Natuurlijk Tino,als je de omvang ziet dan begrijpt iedereen dat je dat niet met zandzakken oplost.

 3. joop oosterling zegt op

  dus met anderen woorden we zitten nog jaren in de ellende
  en de thaise regering maar zeggen we klaren het wel zonder hulp
  ik geloof geen enkele thai meer weel bedrijven gaan naar andere oorden
  die zien oplossing met deze regering

 4. joop oosterling zegt op

  na deze bericht ben ik na gaan denken ik heb een kwekerij te koop van 5 rai
  met een groot huis
  de kwekerij is in pathum thani samkoke div maanden hoef je geen water te geven
  dat stroomt van zelf naar de planten en we hebben een kunstmatig zwembad van 3 mt
  diep die loopt van zelf vol dus die hoeft je niet te maken en soms komt er een krocodil
  langs zwemmen ongelooflijk he we hebben hem gevangen en de mensen hebben hem opgegeten maar het is trurig wat een toestand en een vergoeding 5000 baht
  verlies meer dan 20 000 000 bedankt Thaise regering


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website