Beste lezers,

Binnenkort betrek ik een huurcondo voor 9 maanden in Jomtien. Kan iemand mij vertellen wat de gangbare prijzen zijn voor:

 • electra per kwh
 • water per m3
 • kabeltelevisie per maand
 • internet in de condo per maand

Ik hoor van diverse mensen dat ze hiervoor huizenhoge rekeningen achteraf krijgen, vandaar mijn vraag, dan kan ik er zelf een oordeel over vellen.

Alvast bedankt.

Groet,

Peter

17 reacties op “Wat zijn de prijzen voor elektra, water en internet in Jomtien?”

 1. Bob zegt op

  Volgens mij is internet via 3BB het best en kost +/- 600 Baht/maand.

  • theoS zegt op

   Bob, inderdaad. 3BB fiber kost Baht 631, inclusief VAT, per maand voor onbeperkt Internetten. Razendsnel naar websites in binnen en buitenland.

 2. wim zegt op

  Beste, elk gebouw heeft hier in Thailand zijn eige regels. Wij moeten In Pattaya 50 bath per kubieke meter water betalen aan Juridic. Het teveel betaalde wordt gebruikt om de tuinen te sproeien. Voor mij is dit ok.
  Electriciteit wordt door mij rechtsteeks via 7/11 aan de maatschappy betaald. Vrienden betalen hun electriciteit via de huisbaar en betalen meer dan het driedubbele dan wat ik betaal. Niet akkoord = verhuizen zegt zijn eigenaar.Goedkoop wonen heeft voordelen maar dikwijls veel verborgen kosten ! Betaal de eigenaar voor jouw zal hij heel waarschijnlijk ook meer vragen. Internet kunt je waarschijnlijk een prive contract met een provider afsluiten maar voor 9 maanden ???? Kabel televisie is ook zo iets. Lees je contract goed na en vergeet 1 ding niet ( is ook van toepsssing in Thailand ! )

 3. Karel zegt op

  Zie hier een website met een module voor berekening kosten elektriciteit. Klopt voor mij vrijwel precies:
  https://www.mea.or.th/en/aboutelectric/116/280/form/11
  Je ziet dat het tarief per kwh oploopt bij hoger verbruik.

  Kabeltv heb ik niet meer omdat ik NLse tv kijk via internet. Voor mijn 3BB-internetabonnement betaal ik 950 baht per maand. Maar als je huurt, zouden kabeltv en internet bij de huurprijs inbegrepen moeten zijn, lijkt mij.

  Mijn facturen voor elektriciteit en water zijn laag: ik betaal voor een studio met binnenoppervlakte van ongeveer 40m2 1200-1400 baht per maand aan elektriciteit. Waarbij mijn aircon zo’n 6-9u per 24uur draait op een temperatuur van 27 graden Celsius (voor slapen is dat voor mij perfecte temperatuur). Weinig of veel de aircon gebruiken, kan je qua kosten de helft schelen.

  Water slechts 250 baht per maand.

  Als jij diverse mensen kent die achteraf torenhoge rekeningen krijgen (hoe hoog?), dan zou mogelijk kunnen zijn dat de verhuurder de kwh-prijs verhoogt met een paar baht. Zo huurde ik ooit een kamer in Jomtien Long Stay in Jomtien en daar was de kwh-prijs zo’n 2 baht hoger dan in een prive-condo. Zij deden dat er standaard bovenop.

  Als je het niet vertrouwt, eis je dat je bij aanvang en einde van de huur de standen van de meters mag zien en maak daar een foto van. En zorg dat je vooraf zwart op wit hebt wat er per kwh elektriciteit en m3 water gerekend gaat worden.

 4. l.lagemaat zegt op

  Welke afspraak is gemaakt met de condo verhuurder?

  Brengt hij elke maand vaste bedragen in rekening?
  Of betaalt u zelf de rekening aan de nutsbedrijven?

  In het eerste geval goed opletten dat u niet opgelicht wordt door te hoge prijzen!

  Elektra per eenheid: 4 -5 baht, geeft de meter een verbruik van b.v. 300 per maand x 4/ 5 baht=1200 B + 7% vat
  Kabel T.V. kan 350 Baht p.m. zijn, afh. van my.
  Internet 3 BB = 633 Baht p.m.
  Het kan zijn een gezamenlijke bewoners cie. bijdrage voor onderhoud.

  Door een eigen waterinstallatie kan ik geen informatie daarover geven, maar duur is het niet!

  Goed informeren vooraf, evt. op schrift, voorkomt narigheid achteraf!

 5. David H. zegt op

  electra per kwh= exact 5 baht dat ik betaal
  water per m3 = 40baht
  kabeltelevisie per maand = ….

  internet in de condo per maand = 542.80 baht /maand via jaarlijkse voorafbetaling of 6513.60 baht bij 3BB ,
  condo internet maar 250 baht, maar soms problemen bij uitval of zelfs lichte elec. schommeling , met 3BB heeft dat geen invloed , bij herstel elec. voorziening is alles terug automatisch resetted , condo manueel via bureel , dus wanneer weekend of avond geeft dat probleem , en dan moet ik het zelf nog wel gaan meldden .
  3BB geen enkel probleem

 6. Bob, jomtien zegt op

  Waarom huurt u niet bij mij in jomtien, [email protected] ik bereken u wat ik betaal. Ik zal later nogmaals reageren met prijzen.

  • Bob, Jomtien zegt op

   In view talay 5c, 50 meter van dongtan kust, betaalt u per periode naar verbruik
   elektra meter + 7% VAT (BTW) baht 41 verbruik 3,25 m3 direct via 7/11 aan Pea
   water 1m3 40 baht, meter 50 baht, wastewater treatment fee 1 unit 5 baht, garbage collection 1 unit 20 Baht
   kabel tv inbegrepen in huur (Internet alleen in de lobby gratis)
   internet zelf aanschaffen via mobile leverancier (DTAC) zeer goedkoop (3bb heeft een telefoonlijn nodig maar maandprijs ca. 700 baht (wat hier in het blog als prijs genoemd is de prijs bij een jaarcontract)
   verdere kosten zijn immigratie registratie (tm30), eindschoonmaak en de was
   Hopelijk heeft u een correct visum aangeschaft, denk daar aan en aan de 90 dagen melding.
   succes.

 7. Josh zegt op

  Beste Peter,

  De prijzen van Electra zijn overal het zelfde in Pattaya of Jomtien,
  Maar als je van oplichters een condo huurt, dan betaal je misschien wel 8 tot 12 baht per Kwh, en dat is 2 tot 3 keer de prijs die de PEA berekend.
  Bij water is het zelfde liedje.
  Internet kost bij de goedkoopste aanbieder ( Z net ) maar 441 baht per maand, maar als je meer speed wil, dan wordt het duurder.

  Maar als je een condo huurt van een erkende makelaar, dan zal jij niet te veel betalen, want deze moeten zich aan de verhuur Wet houden, en hij moet U ook bij de Immigration aanmelden , want anders kan u nog grote problemen krijgen tijdens u 9 maanden verblijf.
  Mag ik weten waar u nu gaat huren in Jomtien?
  Want ik ken een bedrijf die verhuren voor 5.000 tot 10.000 baht per maand condo’s van 40 sqm in Jomtien, en dan betaald u de prijs van electra die de PEA u berekend, en water kost ook de normale prijs, en bij de condo’s van 10.000 baht is de internet gratis .

  Als u intresse heeft in deze condo’s met lage kosten , dan moet met Miss Belle van 888 Pattaya Co.,Ltd bellen of mailen.
  Tel : 0066-800141980 Thai / Engels / Nederlands / Duits .
  Email : [email protected]
  [email protected]
  Beste prijzen en een geweldige service .

  Mvg,

  Josh

  • Peter zegt op

   Josh, Ik ga nu huren in the Gallery soi 8 van East Coast

 8. Henk zegt op

  Binnenkort betrek ik een huurcondo voor 9 maanden in Jomtien,Dus ik neem aan dat je het contract hebt getekend .
  Peter alleen jou huurbaas kan je dat precies zeggen en het hoort eigenlijk in het huurcontract te staan .Zo niet vraag het hem voordat je je condo betrekt zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan .Succes

 9. luc zegt op

  De prijzen zijn VEEL goedkoper dan belgie maar sommige verhuurders meestal thais rekenen daar eneorme winsten op die niet controleerbaar zijn , Meestal x 2 of x 3 maar soms ook x 10 als ge aan thais huurt .
  Ik heb 3 condos die ik zelf gebruik en betaal ongeveer per condo per maand voor water zo een 300 baht en elctriciteit ongeveer 500 baht tot 1000 baht volgens verbruik warm water airco koken .
  Als ze juiste prijzen rekenen is dat spotgoedkoop maar sommige willen lagere huurprijzen tonen maar lichten u dan op voor verbruik. Kende thaise appartementje betaalde 3000 per maand maar electriciteit 5500 bij..Onmogelijk ( wel thais apartementje) buitenlanders meestal lang verbljf 15.000 per maand en zo een 3000 bij voor de rest . Ik woon in viewtalay 2b en daar is TV aansluiting inbegrepen in de prijs van ong 11.000 per jaar syndic .Internet ong 8000 per jaar bij sophon TV internet winkel.

 10. Henk zegt op

  Beste Peter,

  Wij komen al jaren in Jomtien, buiten normale jaarlijkse verhogingen zijn de energie prijzen die ik moet afrekenen normaal, moet je wel vertellen dat wij geen airco gebruiken wat dat zijn energie slurpers, wens je veel plezier in Jomtien
  vriendelijke groet

  Henk

 11. Arne zegt op

  Lekker bijdehand dat zijn toch dingen die je vooraf uitzoekt . Ik heb een agency in Pattaya- Jomtien en van dit soort mensen wordt ik nou doodziek .Gewoon alles vooraf uitzoeken en vragen en je weet alles precies voordat je gaat boeken . En als er geen internet aanwezig is en ook geen contract van de building dan kan het wel eens lastig worden voor 9 maanden en zal je waarschijnlijk gewoon een jaar vooruit moeten betalen als Farang.

  • Peter zegt op

   Arne, ik ben het nu vooraf aan het uitzoeken !
   Ik betrek de condo op 1 juli

 12. Josh zegt op

  Beste Peter,

  Bedankt voor u antwoord op mijn vraag.
  East Coast Real Estate is een erkend makelaar, dus het zal wel goed komen met de prijzen van de electra / water.
  Ik wens u alvast een goede reis naar Thailand toe, en natuurlijk een fijne 9 maanden in u condo van The Gallery.
  En misschien treffen we mekaar nog ergens in een Belgium of Dutch restaurant.

  En zoals gezegt, mocht u nog twijfels hebben over u keuze, dan kan u nog altijd contact opnemen met Miss. Belle van 888 Pattaya Co.,Ltd

  Mvg,

  Josh

 13. willem zegt op

  Peter het waterbedrijf levert water voor 28 bath per m3 naar de voorraad tanks van het codominium gebouw.
  Het condominium gebouw rekent extra per m3 voor electriciteit en onderhoud aan pompen en leidingwerk.
  Zelf betaal ik 45 bath per m3 de het goedkoopste tarief wat ik weet is 35 bath per m3.
  Voor electra betaal ik automatisch aan het electriciteit bedrijf +/- 4.2 bath per unit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website