Voorbereidingen kroning in volle gang

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
20 maart 2019

Grand Palace in Bangkok (Thacho_kl / Shutterstock.com)

Thailand is in de ban van twee bijzondere evenementen: de verkiezingen van aankomende zondag maar ook de kroningsfestiviteiten voor koning Vajiralongkorn, die van 4 – 6 mei zullen plaatsvinden.

De omgeving van het Grand Palace en de Ratchadamnoen Avenue in Bangkok krijgt daarvoor een flinke opknapbeurt. Bruggen en wegen worden voorzien van een nieuw lik verf of nieuwe belijning. Heggen en bomen worden bijgeknipt, plantsoenen worden gefatsoeneerd en er worden versieringen geplaatst. Eind maart moeten de werkzaamheden voor 80 procent voltooid zijn en eind april moet alles klaar zijn, aldus gouverneur Aswin.

De gemeente Bangkok verwacht dat de ceremonies meer dan honderdduizend belangstellenden zal trekken. In delen van de hoofdstad worden grote videoschermen geplaatst om de festiviteiten te volgen. In het Thai-Japanese Youth Centre in Din Daeng kunnen de belangstellenden van buiten Bangkok gratis overnachten, er zal tevens voor eten worden gezorgd.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website