TM6 formulier

Het Thailand Pass-registratiesysteem zal naar verwachting op 1 juni worden beëindigd. Vanaf dat moment moeten buitenlandse toeristen dan hun TM6-immigratieformulier gebruiken om daarop te vermelden dat ze volledig zijn gevaccineerd, aldus het Ministerie van Toerisme en Sport.

Na het schrappen van de Test and Go-regeling vanaf 1 mei, zal het verdwijnen van de Thailand Pass een betere reiservaring bieden en het toerisme naar Thailand stimuleren, zegt minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn. Hij laat weten dat de minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, al heeft ingestemd met het beëindigen van de Thailand Pass-regeling.

Het schrappen van Thailand Pass betekent dat Thaise autoriteiten hun werkdruk kunnen verminderen, omdat het nu veel werk is om de vereiste documenten goed te keuren. Het CCSA moet dit voorstel tijdens de vergadering van eind mei goedkeuren.

Mogelijk dat toeristen bij aankomst hun vaccinatiegegevens op het TM6-immigratieformulier moeten invullen, waarbij immigratiebeambten verantwoordelijk zijn voor het screenen van het formulier of het vaccinatiepaspoort, zei de heer Phiphat. De regering heeft besloten dat buitenlandse toeristen niet hoeven te bewijzen dat ze een boostershot hebben gehad, aangezien de vaccinatiegraad van elk land verschilt.

Toeristenbelasting gaat verplichte medische reisverzekering vervangen

Het plan om een ​​toeristenbelasting van 300 baht te gaan innen bij internationale reizigers, zal binnenkort aan het kabinet worden voorgelegd om daarna in ongeveer drie maanden te implementeren.

Phiphat zegt dat er in de toekomst geen ziektekostenverzekering meer nodig is. De toeristenbelasting is voldoende om de medische kosten te dekken van mogelijke Covid-patiënten.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Thaise regering overweegt het schrappen van de Thailand Pass per 1 juni a.s.”

 1. Positief nieuws. Maar… –Mogelijk dat toeristen bij aankomst hun vaccinatiegegevens op het TM6-immigratieformulier moeten invullen, waarbij immigratiebeambten verantwoordelijk zijn voor het screenen van het formulier of het vaccinatiepaspoort– dat kan wel eens voor lange wachtrijen bij immigration kunnen zorgen. En dat is nou net iets waar je geen zin aan hebt na een vlucht van 11 uur.

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk niet zozeer dat je wat zal moeten invullen op die TM6, maar dat je het vaccinatiebewijs of -paspoort moet tonen bij immigratie, die de QR code dan scant en misschien wordt er dan een stempel op je TM6 gezet met “vaccinated” of iets dergelijks.

  • Rebel4Ever zegt op

   Ik zou me maar meer zorgen maken over de vertrek-wachttijden op Schiphol….

   • Haha, ja daar heb je gelijk in.

 2. Marcel zegt op

  Denk dat dit plan ook weer met een korreltje zout genomen moet worden. Ik ben afgelopen Maandag terug gevlogen van Bangkok met KLM. Ik netjes mijn vaccinatie bewijs uitgeprint en mijn QR code klaar voor inchecken bij de bali.
  Was niet nodig volgens de dame aan de bali want ik was ja in Nederland gecontroleerd en had daar alles al laten zien.
  Nou weet ik niet of hun dat inderdaad in de computer al kunnen zien maar ik was uitermate verbaasd.

  • Eelco zegt op

   Misschien zelf niet goed opgelet? Je hoeft helemaal geen vaccinatiebewijs te laten zien bij je terugreis naar Nederland. Dus bij de balie hoeft de dame ook niets na te kijken. Veel frustratie over de regels komt voort uit het feit dat de mensen zelf de regels niet begrijpen of slecht geïnformeerd zijn. Zoek het probleem vooral bij jezelf.
   En waarom het plan van de Thaise regering met een korreltje zout moet worden genomen, slaat volgens mij ook nergens op. Maar goed je moet wat te zeuren hebben.

   • Marcel zegt op

    Ik bedoelde het echt niet zo negatief als jij hier schrijft………Ik wil ook niet zeuren maar mij viel echt op dat bij de aankomst voor de eerste Test and Go toch meer dingen mogelijk waren dan ik dacht. Daarom denk ik dat dit plan ook wel mee zal vallen; dat is het enigste wat ik hier wilde zeggen. Excuus als ik het verkeerd geformuleerd heb.
    Ik was ook niet gefrusteerd of boos alleen verbaasd zoals ik ook aangaf ik mijn bericht…………….

 3. Sander zegt op

  Dus concludeer ik uit de tekst, dat die malle covidziekteverzekering nog drie maanden minstens blijft bestaan.
  Hopelijk is alles dan in de herfst weer normaal, kan ik eindelijk weer gewoon naar Thailand toe. Ben in de tussentijd heerlijk naar fijne aziatische landen geweest die niet zo moeilijk deden.
  Sander.

  • MrM zegt op

   Ik heb er graag 300thb/7,50 voor over om normaal te kunnen reizen.

  • LvdL zegt op

   Ik zie het probleem van die verzekering niet zo.
   Mijn doorlopende verzekering bij mijn creditcard is gewoon meer dan voldoende, dekt tot 1.000.000 per trip.
   Is ook probleemloos goedgekeurd voor de Thailandpass.

 4. John Chiang Rai zegt op

  Onder de gegevens invullen van de vaccinatie verwachten ze daar,de preciese datum en het soort van de vaccinatie?
  Of is de Europese QR code,die de meesten op hun mobil geinstalleerd hebben,ook genoeg?
  Als men uitdrukkelijk om het formulier van de vaccinatie vraagt,neem ik aan dat het formulier waar de laatste booster en de QR code vermeld staat,ook reeds genoeg is.
  Of moet je van iedere vaccinatie,alle formulieren laten zien?
  Ik weet het is vraag over vraag,maar zou het van iemand die het zeker weet,graag willen horen.

  • FrankyR zegt op

   Allicht het Gele Boekje met de stempels erin?
   Ik ben sowieso van plan dat boekje ook mee te nemen.

   MvG,

   FrankR

  • RonnyLatYa zegt op

   “…. zou het van iemand die het zeker weet,graag willen horen”

   Als je dat graag wil horen moet je wachten tot het eerst op de agenda van het CCSA wordt geplaatst en of het daar dan ook goedgekeurd zal worden, zoals elke beslissing over COVID-19.

   Indien zo, dan zal men pas weten wat het precies zal inhouden en wanneer het eventueel in voege komt.

 5. Robert zegt op

  Goed nieuws voor afschaffen thailand pass per 1 juni 2022.
  Nu heb ik echter een klein dilemma. Mijn plan was om per 28 mei te vliegen ( heb echter nog niet geboekt) maar vraag me af of het niet verstandiger is om vanaf 1 juni te gaan vliegen , dan hoef ik de papierwinkel niet te doorlopen en heb ik ook geen $ 20.000 verzekering meer nodig toch?
  Wat is wijsheid?

  • LvdL zegt op

   Die papierwinkel valt best mee, er komt zelfs geen papier aan te pas.
   Het is een kwestie van electronisch invullen van een formulkier, wat uploaden van plaatjes van je paspoort, vaccinatiebewijs en verzekeringsbewijs en binnen 2 dagen heb je zonder enige kosten de Thailandpass in je mailbox, keurig als PDF.
   Wat wel merkwaardig is dat ze zelf geen PDF accepteren bij het uploaden van verzekeringsbewijs en vaccinatiebewijs.
   Voor het vaccinatiebewijs moet je zelfs voor elke vaccinatie het bewijs en de bijbehorende QR code afzonderlijk uploaden.
   Maar al met al is het prima te doen, het zou voor mij geen reden zijn om mijn reis ook maar iets anders te plannen.

 6. Marc zegt op

  Eindelijk! Ik ben de afgelopen 2 jaar niet in Thailand geweest wegens alle Thaise administratieve Covid obstakels. Wanneer geen Thailandpass en extra verzekering meer noodzakelijk boek ik gelijk mijn vlucht naar Bangkok.Ik kijk ernaar uit.

  • LvdL zegt op

   Het boeken van een vlucht is bijna net zoveel werk als het aanvragen van een Thailandpass.
   Als je er zo naar uitkijkt, waarom dan niet die paar simpele handelingen extra?

 7. Jan Willem zegt op

  TM 6 kaartje

  Het TM 6 kaartje biedt niet de mogelijkheid om vaccinatie in te vullen.
  Als ze dat willen, dan zullen ze nieuwe kaartjes moeten drukken.
  En dat moet voor 1 juni gelukt zijn?
  Ik denk daarom dat ze een bijlage, dan wel een nieuw formulier nodig zullen hebben.

  Jan Willem

 8. Stan zegt op

  Helaas, de Thailand Pass blijft voorlopig…
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2302026/thailand-pass-stays-but-in-faster-form

  • Hoezo helaas? Het gaat over de maand mei er staat niets over juni. Dat de Thailand-Pass volgende maand nog bestaat is bekend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website