Beste lezers,

Is er iemand die mij kan vertellen of het Thais rijbewijs volstaat als legitimatie, op het moment dat men erom vraagt in Thailand? Ik zou het fijn vinden om niet overal mijn paspoort mee te hoeven nemen.

Groet,

Gerard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Is mijn Thais rijbewijs een geldige legitimatie?”

 1. Gerrti zegt op

  Ja hoor overal.

  Alleen natuurlijk niet op het vliegveld en de 90 dagen stempel, daar moet je je paspoort laten zien.

  Maar bij het postkantoor, politie post, het hospital en alle andere zaken, geen enkel probleem.

  Groetjes Gerrit

  • robert48 zegt op

   Ik gebruik altijd mijn rijbewijs op thaise vliegvelden en op binnenlandse vluchten.
   Nooit geen problemen gehad.

 2. Harry zegt op

  Ja, je rijbewijs is hier een geldige legitimatie.

 3. John Chiang rai zegt op

  Je hoeft helemaal niet overal je paspoort mee te nehmen.
  Een copie van je paspoort,bij voorbeeld in je geldbeurs is meer dan voldoende.

 4. Paul zegt op

  Nee want op je Thaise rijbewijs kunnen ze niet zien of je een geldig visum hebt.

  • Khun Yan zegt op

   Inderdaad, daarom kan je een fotocopy van je paspoort (voorzijde) en visum (achterzijde) laten maken op bankkaartformaat, kost ongeveer 20 Baht, laat dit plastifiëren en je hebt een geldig bewijs.
   Nog beter is de roze “identiteitskaart” voor vreemdelingen aan te vragen, dit heb je binnen 30 minuten op de “tessaban” en kost 60 Baht.

 5. Henk zegt op

  Volgens mij volstaat het als legitimatie, ook je paspoortnummer staat op je rijbewijs.

  • Ko zegt op

   Dat zou betekenen dat een nieuw paspoort ook een nieuw rijbewijs ( en andersom) nodig maakt. Gelukkig is dat dus niet waar! Wel staat je burgerservicenummer op beiden, dat blijft hetzelfde

   • Kevin zegt op

    Uw burgerservice nummer staat niet op het Thaise rijbewijs wel op uw Nederlandse maar dat was de vraag niet het ging om een Thais rijbewijs en nee u hoeft niet als u een nieuw pp krijgt meteen een nieuw Thais rijbewijs te nemen die krijgt u toch niet als de oude nog niet verlopen is dit had ik dus vorig jaar toen ik mij melde met mijn nw paspoort niet nodig werd er gezegt.

  • theoS zegt op

   Een steeds terug kerende discussie dit. Een Thais rijbewijs is GEEN officieel Identificatie document, oftewel ID. Krijg je een nieuw paspoort klopt het nummer niet meer. Dat er instanties zijn die dit als ID accepteren maakt het nog geen officiele Identificatie. Het is gewoon een rijbewijs, niet meer niet minder.

 6. Chris van het dorpje zegt op

  Ik heb naast mijn rijbewijs een copie van mijn paspoort
  met 1 pagina mijn gegevens en 1 pagina van mijn
  retirement visa altijd mee ,maar tot nu toe
  nog nooit een controle gehad .
  Maar rijbewijs alleen is bij controle niet voldoende .

 7. Jan S zegt op

  Om je in te schrijven in een hotel hebben ze liever ja paspoort. Dan schijnen ze minder werk te hebben om je aan te melden bij de autoriteiten.

  • Kevin zegt op

   Als je naar een hotel gaat vooraf zelf een copie maken van je paspoort nooit je pp afgeven meestal verdwijnen ze naar een achter kamertje mijn laatste hotel daar kreeg ik mijn pp de volgende dag pas terug hier ben ik dus niet wezen slapen.
   Ministerie bz en ook ambassade zeggen ook nooit je paspoort afgeven bovendien als je door politie wordt aangehouden die hebben niks met uw visum te maken dus volstaat een rijbewijs.

 8. Daniel VL zegt op

  Normaal moet U steeds uw reispas bij U hebben. Ga ik naar een plaats waar ik niet bekend ben neem ik hem mee in mijn tas. Ik heb daar ook het adres waar ik verblijf inzitten, moest er iets gebeuren weet men steeds waar naartoe mij te brengen. Een ongeval kan steeds gebeuren.
  Als ik in de omgeving mij verplaats heb ik steeds kopieën in mijn zak. Paspoort en kopieën steeds in plastiek zak om droog te blijven bij regen. Mijn tas laat langs de rits water door bij hevige regen.

  • Eddy Lampang zegt op

   Klopt !
   Bij een routinecontrole moest ik mij destijds kunnen identificeren en toen was mijn Thais rijbewijs onvoldoende. Wanneer ik de copy van mijn reispas kon tonen, met de vermelding dat het origineel thuis bewaard wordt, kon ik verdergaan.

 9. NicoB zegt op

  Vanuit regeringswege is al weer een paar jaar geleden door de bevoegde autoriteit bekend gemaakt, dat een kopie van je paspoort voldoende is, je hoeft dus niet altijd je paspoort bij je te hebben.
  Advies is om ook een kopie van je visa bij je te hebben.
  Met een Thais rijbewijs kun je je prima identificeren.
  Ga je buiten je verblijf regio is het aan te raden je paspoort wel mee te nemen, zo ook als je met je auto ver buiten je regio reist is het bij je hebben van het originele kentekenbewijs aan te raden.
  Aldus voorkom je gezeur en gedoe als er gezocht wordt naar tea money.
  NicoB

 10. eduard zegt op

  Er wordt gevraagd of het geldige legitimatie is, en dan is het antwoord ja.
  Politie kan het innemen als ze denken dat je geen geldig visum hebt, ff naar huis, paspoort halen en indien in orde, alles weer terug.

 11. Joost Moree zegt op

  Gerard,

  Ik vond op de site de navolgende redactionele mededeling:

  citaat

  Thaise politie: Toeristen hoeven niet te allen tijde hun paspoort bij zich te hebben
  Door Redactie
  Geplaatst in Kort nieuws
  Tags: Bangkok, Corruptie, Paspoort, Politie
  17 december 2014

  Er lijkt nu eindelijk duidelijkheid te zijn over de vraag of buitenlandse toeristen en expats te allen tijde het paspoort bij zich moeten dragen. Volgens Lt Gen. Prawut Thawornsiri (foto homepage), woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie, is dat niet verplicht.

  Buitenlandse toeristen en expats die geen legitimatiebewijs bij zich hebben, kunnen dat op een later moment, bijvoorbeeld op het politiebureau, alsnog tonen.

  einde citaat

  Kopietje paspoort bij je hebben kan overigens geen kwaad denk ik.

  Joost

 12. toni zegt op

  Paspoort meenemen zou ik nooit doen. Stel dat je het verliest of de politie neemt het je af. Grote miserie. Ik heb altijd een kopie mee…En dat volstaat. Soms aanvaardt men het Thais rijbewijs als legitimatie. Het is me zelfs al gelukt om met mijn rijbewijs toegang te krijgen voor historische gebouwen of parken aan dezelfde voorwaarden als de Thai ( verminderd tarief). Kan misschien komen door de goodwill van de bedienden, maar het proberen waard.

 13. Jan zegt op

  Ik heb foto van paspoort en van VISA in mij telefoon

 14. Pompoei zegt op

  Ik woon reeds 11 jaar een beetje buiten Pattaya en heb nog nooit een paspoort op zak gehad behalve bij de 90 dagen stempel en het vernieuwen van mijn visum. Gewoon rijbewijs tonen en in orde.

 15. Jan VC zegt op

  Het is zeer eenvoudig om een Thaise ID Card te bekomen.
  Opgelet dit heeft niets met een mogelijke nationalisatie te maken. Je verkrijgt het mits enkele in te vullen documenten, gemakkelijk op het gemeentehuis van je verblijfplaats.

 16. herman69 zegt op

  Ik heb altijd mijn rijbewijs bij mij, maar let op indien u een ander paspoort hebt klop de nummer niet
  meer op het rijbewijs, het is dat van u oud paspoort.

  Dus in prencipe zou u een ander rijbewijs moeten laten maken met u nieuw paspoort nummer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website