Beste lezers,

Wij gaan van januari 2017 weer voor 3 maanden overwinteren in Pattaya. Zo rond februari willen we zoals elk jaar een reisje maken waar we ongeveer 1 maand voor uit willen trekken,en waarin alles mag en niets moet.

Aan de Andaman zee ter hoogte van Ranong zijn we nog niet geweest. Bijvoorbeeld Ranong, Kho Phayam en Khao lak, Tab Malu. Een dagtocht naar de Similan eilanden en alles bekijken, doen wat op onze weg ligt en interessant of leuk is om te doen (ik heb gelezen over “een tochtje op een raft “). We willen lekker relaxt afzakken via via tot Krabi of terug keren via via naar Pattaya.

Nu is mijn vraag, welke route kunnen we best nemen? Rechtstreeks naar Krabi/Phuket vliegen en vandaar op de terugweg naar Pattaya naar boven reizen, met een tussenstop van 1 of meer dagen? Of andersom langzaam afzakken via mooie plekken en bezienswaardigheden op de weg erheen en vanaf Krabi vliegen via Bangkok naar Pattaya?

Liever niet langer dan een paar uurtjes reizen in een minivan, om bij een fijne bestemming te komen.

Misschien de trein naar Chumpon en dan een minivan?

De eilanden Koh Samui en Phangan en Tao hebben we vorig jaar gedaan, dus dat is niet de juiste tussenstop voor ons.

We zijn eerder in Phuket, Krabi, Ao nang, Koh Lanta en de Phi Phi eilanden geweest. Wij willen de meeste bestemmingen in februari nog eens aandoen en misschien nog een andere mooie plek in die omgeving.

Ik weet zeker dat we via Thailandblog goede tips zullen krijgen.

Alle tips zijn welkom.

Mvg

Jacqueline

3 reacties op “Lezersvraag: Reisje van een maand richting Ranong, welke route?”

 1. bob zegt op

  Rayong lijkt mij niet de aangewezen plaats dat ligt immers op 50 km van Pattaya aan de golf van Thailand. Ik denk dat u Ranong bedoelt.

  U kunt rechtstreeks naar Phuket vliegen en vandaar uit uw trips maken. Neem bv. een huurauto. Wel een internationaal rijbewijs meebrengen (bij de ANWB verkrijgbaar). Vervolgens keert u terug naar Phuket en neemt een vlucht met Bangkok airways naar U-Tapao = Pattaya. Vanaf het vliegveld met een busje naar Pattaya. etc. Heeft u al logies in Pattaya anders kan ik u wel helpen: bob116@h…mail.com

  • lung addie zegt op

   Beste Bob, goed lezen: Rayong en Ranong zijn twee verschillende steden en liggen bijna 1000km uit elkaar.

   Beste Jaqueline,
   eerst een kleine raadgeving: lees hier op de blog de verschillende uitstap verslagen “on the raod” van Lung addie. Je kan ze eenvoudig terugvinden met de “zoeken” optie hier linksboven in de hoofding van Thailandblog.
   Ranong en omgeving is niet wat je kan noemen toeristisch uitgebouwd. De echt toeristische faciliteiten zijn meer afgestemd op Phuket, de eilanden rond Koh Samui, Krabi …. Je zal hier hoofdzakelijk aangewezen zijn op eigen vervoer wil je de streek op een aangename manier kunnen verkennen. Er zijn genoeg mogelijkheden, doch zo van die toeristische excursies ga je hier nauwelijks vinden.
   Een voorstel: je vliegt tot Chumphon en, indien jullie van een echt rustige strandvakantie houden, laat zeggen een weekje met dagelijkse eigen verzorgde uitstapjes, dan kan dit, genoeg moois te zien. Na een week zak je af naar Ranong, ook voor maximum een weekje …. vandaar maak je de oversteek richting de Gulf of Thailand met verblijf Lang Suan waar je opnieuw de nodige uitstapjes kan doen …. vandaar langs de kust op naar Sawi om dan, na een eindstop in Chumphon, terug te keren naar Pattaya. ,Ik moet wel zeggen dat een maand lang is om, als toerist, enkel in deze streek te vertoeven, tenzij jullie echt van de rust , de natuur en lekker eten ( seafood )houden.
   Jullie mogen me persoonlijk contacteren voor hulp bij het uitzoeken van verblijf, vervoer en diens meer. Ik woon op amper enkele km van de luchthaven en kan jullie op het goede pad helpen indien jullie dat wensen. ( 080 144 90 84 )

 2. peter zegt op

  Mocht je besluiten met de trein te gaan, dan is een stop bij Bang Saphaan misschien wat. Prachtige ongerepte stranden, logeren in de jungle in leuke huisjes (zie lonely planet), nauwelijks toeristen. Ik zou of heen, of terug in ieder geval vliegen (met Nok air of air asea). Veel plezier!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website