Vanaf volgende week moeten particuliere ziekenhuizen de prijzen van medicijnen publiceren. Patiënten kunnen dan op basis van de prijs beter beoordelen waar ze de medicijnen moeten kopen.

De apotheek van een prive-ziekenhuis rekent vaak hogere prijzen. Men kan dan als alternatief met recept naar een plaatselijke apotheek gaan om daar de voorgeschreven medicijnen tegen een lagere prijs te kopen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Prive-klinieken moeten prijzen van medicijnen publiceren”

 1. Wim zegt op

  Mooi gebaar, maar wat als die ziekenhuizen GEEN recept mee willen geven en/of eisen dat de medicijnen in hun apotheek gekocht dienen te worden?

  • klaasje123 zegt op

   Gewoon met het lege doosje (staat je naam vaak op) naar de dichtsbij zijnde apotheek. Vaak zijn er pharmacies vlak bij de ziekenhuizen. Goed shoppen levert veel voordeel op.
   Op dit blog staan adressen van pharmacies in Bangkok die tegen lage prijzen graag leveren. In Khorat is er de Siam apotheek. Kun je via line app bestellen.

 2. Ben zegt op

  Gewoon aangifte doen voor jet niet naleven van de wet.
  En torenhoge boetes opleggen.
  Ben

  • charel zegt op

   Torenhoge boete?? Torenhoog smeergeld zal je bedoelen. En vervolgens kraait er geen haan meer naar en de prijzen blijven torenhoog.

   • Mark zegt op

    De extra kosten van privéziekenhuizen worden uiteraard ook doorgerekend aan de patiënt. De kosten om prijscontrole uit te schakelen leiden tot “nog torenhogerige” prijzen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website