De Thaise autoriteiten hebben het publiek gewaarschuwd voor het downloaden van zogenaamde registratie-applicaties die 10.000 eenheden digitaal geld beloven, een centraal beleid dat door de Pheu Thai Party wordt voorgesteld tijdens hun verkiezingscampagne.

Volgens Pol Gen Amorn Chomchoey, secretaris-generaal van het Nationaal Agentschap voor Cyberveiligheid (NCSA), is er geen enkel officieel overheidsagentschap dat een dergelijke campagne heeft opgezet of een bijbehorende applicatie heeft vrijgegeven. Deze apps zouden mogelijk ontworpen kunnen zijn door frauduleuze individuen.

Pol Gen Amorn heeft het publiek aangespoord om af te zien van het downloaden of installeren van deze applicaties, aangezien ze gebruikers kunnen blootstellen aan risico’s zoals diefstal. Hij gaf aan dat de NCSA al maatregelen heeft genomen in reactie op de situatie, door Google te informeren en erop aan te dringen deze misleidende applicaties uit de Play Store te verwijderen, waar ze zijn gevonden.

Het overkoepelende doel van het 10.000 Baht digitale geld- of digitale portemonnee-initiatief is het bevorderen van de lokale consumptie. Dit plan, geïntroduceerd door Srettha Thavisin, die onlangs de koninklijke goedkeuring heeft ontvangen als de 30e premier van Thailand, beoogt de economie te stimuleren.

Volgens de regeling ontvangt elke Thaise burger van 16 jaar en ouder 10.000 baht in digitale valuta, opgeslagen in een digitale portemonnee. De middelen mogen alleen worden gebruikt binnen een straal van vier kilometer van hun geregistreerde woonplaats en moeten binnen een periode van zes maanden worden besteed aan essentiële dagelijkse behoeften.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

4 reacties op “Oplichters misbruiken Thais 10.000 baht digitaal geld-initiatief: Autoriteiten waarschuwen voor frauduleuze apps!”

 1. Jan Nong Bua zegt op

  De Thaise Digitale gevangenis in wording, 4 km rondom kan het geld gebruikt worden. Daarna wordt je verteld waaraan, en je zult ongetwijfeld ook je vaccinatie status op moeten geven, voldoe je niet aan de normen wordt je geld geblokkeerd.

 2. Erik Kuijpers zegt op

  Jammer dat boeven nu aan de haal willen gaan met het geschenk van de overheid. Maar dit gebeurt nu eenmaal. Hopelijk helpt harde aanpak via de internetmedia die gedwongen kunnen worden die rommel te verwijderen. Dan maar even geen persvrijheid, die in Thailand toch al op een laag pitje staat….

  Die 10 k besteden alleen bij de lokale nering valt me wat tegen. Ik zou het aflossen van huishoudschulden ook toelaten want daar liggen hoge noden bij de burgerij.

 3. bennietpeter zegt op

  Dus binnen 6 maanden worden ondernemers rijker. Woon je in BK dan heb je nogal mogelijkheden om het uit te geven, in kleinere plaatsen dus minder. In kleinere plaatsen komt merendeel dan bij 1 shop, 7/11? Big C? Ja, die hebben dat echt nodig.
  6 maanden actie, dus prijzen maar snel omhoog om zodoende zoveel en snel mogelijk te incasseren door bedrijven. Na 6 maanden KAN het evt. weer terug naar normalere prijzen.

  Scam (?) mogelijkheid. Je huurt je broer in om je huis veilig te maken, bv elektriciteit, veiligheid, essentieel en betaalt hem. Diezelfde broer huurt jou weer in om bij hem aan de slag te gaan met een lekkend dak.
  Essentiele (?) zaken, toch? Gaan ze controleren waar je het aan uit hebt gegeven? Komen ze thuis checken?
  Pak weg 40 miljoen Thai controleren op uit gaven?
  Dus een ieder houdt de gegeven 10000 dan. Snel uit gegeven, binnen termijn en kan je later rustiger uit geven.
  Of ontplooien er zich bergen regels voor uitgaven, waardoor het ingedamd wordt? En wie controleert dat?
  Rare regeling, geef gewoon 10000 baht met geen limits, dan vermijd je rare zaken.
  Eerst zien dat het nog gaat gebeuren.

  Staat me een lang vervlogen filmpje bij van Rutte, dat elke Nederlander 1000 euro zou krijgen, niet dus.

 4. Pratana zegt op

  Wil niet herhalen wat er reeds op twee topics over die 10000 baht gift eenmalig kan teweeg brengen ik vindt het initiatief niet slecht wel spijtig dat het zal misbruikt worden : want zo logisch is het niet te besteden in een straal van 4KM nu ze alles op de iD kaart kunnen zetten waarom daar de 10k baht niet op storten en dat de bevolking ze besteed waar ze zijn (is dan ook automatisch nagekeken) zie oma al moeilijk de nodige stappen verrichten om het via internet of een app te instaleren tenzij de kleinkinderen haar daar wel willen mee helpen, hoop echt voor de bevolking dat het geen parels voor de zwijnen zullen zijn en dat ze er echt van genieten je krijgt dit maar eenmalig toch?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website