Beste lezers,

Ik zie dat er een nieuwe (online) bank is om met nog minder kosten dan Transferwise, geld over te maken: World Remit.

Graag ervaringen van mensen, betrouwbaarheid, enz.

Dank

Groet,

Wil

No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Nieuwe (online) bank om geld over te maken naar Thailand?”

 1. aad van vliet zegt op

  Als je het MOET overmaken misschien wel maar beter is om cash euros mee te nemen. Altijd goedkoper en flexibeler.

  • pascal zegt op

   het gaat om overmaken, niet over meenemen.

  • Sjaak S zegt op

   Aad, het blijkt toch dat je eens de vragen of onderwerpen beter moet lezen. Dit is nu al de tweede keer dat ik zie dat jouw antwoord niet bij de vraag past. Niet iedereen wil cash meenemen. Ik doe dat ook niet. Daarom wordt er gevraagd naar de verschillen tussen instituten of manieren om zoals de Duitsers dat zeggen: Bargeldlos transacties te doen. Dat cash in veel gevallen goedkoper kan zijn is de meesten wel bekend….

 2. hans wierenga zegt op

  WorldRemit maakt zonder ingewikkelde poespas goedkoop en snel geld over naar bv Thailand. Aanbevolen!

 3. Dre zegt op

  Stuur al jaren met Wold Remit 4of 5x per jaar en nooit problemen gehad, na 3 dagen geld op thaise bank mag tot 8000 € sturen kosten na jaren klant 0.99 € .

 4. jeroen zegt op

  Hoi Wil,wij gebruiken al jaren world remit en zij zijn zeer betrouwbaar en hebben een goede customer service indien nodig.
  Bankbetalingen staan met 3 werkdagen op een thaise rekening,maar je kunt het geld ook direct afhalen bij alle filialen van de Government Savings Bank.
  Tevens is het via world remit mogelijk beltegoed op een telefoon op te waarderen(werkt bij ais,dtac en true move).

 5. Lode zegt op

  Simuleer maar eens het overmaken van 1000 euro. De kosten zijn inderdaad lager maar de begunstigde krijgt wel een pak minder uiteindelijk

 6. Peeyay zegt op

  Beste,

  Gezien dat je op dit blog “zit”, heb je toegang tot het internet.

  Een kleine simultane simulatie m.b.t. het opsturen van 1000 € naar Thailand:
  Transferwise: (low cost transfer) 1000 – 7.20 kosten = 982.80 x 35,5796 (wisselkoers) = 35.323 THB
  Worldremit: 1000 + 0.99 kosten = 1000.99; wisselkoers 34,60047 = 34.600 THB

  Kort: met Transferwise ontvang je meer voor 1000 € dan bij Worldremit voor 1001 €.

  Dat er minder kosten aangerend worden zie je wel goed … 555

  Mijn (enkele) ervaringen met Transferwise: transparante en correcte afhandeling
  Worldremit: geen ervaring mee

  • tom bang zegt op

   zit een foutje in ten nadele van transfer wise en de ontvanger, moet zijn 992.80 x wisselkoers .

 7. Aloysius zegt op

  Hallo Wil

  World Remit werkt met credit card heb ik veel gebuikt ,maar de laatste keer moest ik copy,s sturen van ID
  En na wie je geld stuurt ,dan krijg je een code van ze .
  Moet je aan diegene geven wie het geld ontvangt .
  Toen kon ik geen geld sturen naar Thailand, weet niet of het nu wel kan
  Zal het eens nakijken,probeer het maar is eerlijk ,en niet goed krijg je het geld snel terug

  Aloysius

 8. jan scheys zegt op

  Ik gebruik die nu ook al een paar maanden World Remit tot mijn tevredenheid maar dan wel om geld naar de Filippijnen te sturen. Vroeger gebruikte ik Western Union maar om de één of andere reden mocht ik die door hen niet meer gebruiken misschien omdat ik ervan verdacht werd fraude te plegen of zo maar dat vond ik toch eigenaardig omdat ik alleen maar kleine sommen verstuurde!
  Zo ben ik dus bij World Remit terecht gekomen en tot nu toe zonder problemen.
  Het geld is wel een dag of 2 onderweg waar dat bij WU in een paar minuten was maar dat maakt voor mij niks uit.

 9. Taruud zegt op

  Heeft World Remit voordelen ten opzichte van een online transfer van (bijv) ING bank naar Thaise bankrekening? Is het goedkoper? Makkelijker? Sneller?

  • timker zegt op

   Zie het voorbeeld van World Remit en TransferWise, dat ga met een ING overmaking naar Thailand niet redden, want meer kosten en een mindere koers. Nadat ik de eerste 2 jaar met ING overmaakte doe ik dat nu met TransferWise. Ik doe dat tegen de laagste kosten (banktransfer) met IDeal en ik kreeg het geld de laatste keer binnen 4 uur, terwijl het normaal ongeveer 1 dag duurt.

 10. Ganchisa zegt op

  ik maakte iedere maand geld over naar mijn family. maar plots eiste WR mijn ID kopie. waarom mag Joost weten. telefonisch vertelde ik hun: Van mijn privacy documenten zet ik niks op ‘t internet.

  Nou , dus ging het overboeken niet meer door.
  Ze kunnen de ………pruimen.

  • theoweert zegt op

   Ik moest ook Wise transfer een kopie van mijn ID zenden.
   Denk dat dat tegenwoordig verplicht is met al het zwarte geld wat wit gewassen wordt.

 11. Frank zegt op

  Ik heb World Remit nog nooit gebruikt, maar als ik het naast Transferwise leg komt die laatste toch goedkoper uit de bus… misschien bij andere bedragen anders, maar 10.000 baht via World Remit kost € 290,00 terwijl Transferwise op hetzelfde ogenblik uitkomt op € 284,84.
  Mis ik een extra voordeel van World Remit…?

  • tom bang zegt op

   Hallo Frank,
   denk dat je € 10000 bedoelt, maar als ik die met de app van transferwise wil overmaken krijg ik in Thailand
   baht 353.883.24 dus de kosten zijn €53.76 dat zie je ook meteen als je het over te maken bedrag invoert.

 12. Ruut zegt op

  1000€ overmaken met WorldRemit, 34600 baht op je Thaise bankrekening. 1000€ overmaken via TransferWise, 35323 baht op je Thaise rekening. Een verschil van maar liefst 823 baht. Staar jullie je maar blind op de 0,99€ transfer fee bij WorldRemit. TW geeft toch de de beste omrekenkoers. De keuze is rap gemaakt zou ik zeggen.

 13. jos zegt op

  Hoi,
  Kan er iemand “facts en figures” noemen over World Remit?
  DWZ, bij welke bank aansluiten Nederlands En of Belgische?
  Graag details.
  Ik maak al jaren via Argenta geld over, kosten 8euro.
  Grt Jos.

  • joskeshake zegt op

   je schrijft ” kosten 8 euro ” dit is dan bij argenta, welke zo werken onder ” gedeelde kosten ” en hoeveel kosten heb je in Thailand ?

  • Winlouis zegt op

   Beste Jos, Zo een 6 jaar geleden maakte ik ook nog mijn overschrijvingen naar Thailand via Argenta. Het werd toen nog gratis uitgevoerd, je moest een speciaal overschrijvingsformulier in vullen en dan stuurde mijn Argenta kantoor in Belgie dit naar de hoofdzetel in Antwerpen deze voerden dan de overschrijving uit. Het was zelfs mogelijk een kopie van het speciale overschrijvingsformulier door te mailen in bijlage, naar mijn kantoor in Belgie tijdens mijn verblijf in Thailand, voor geld over te schrijven naar mijn Thaise bankrekening. Nu is het niet meer gratis.! ik heb nu al 5 weken gevraagd voor mij de volledige kosten te berekenen voor een overschrijving uit te voeren naar Thailand omdat ik sedert 2016 terug in Belgie verblijf wegens gezondheidsproblemen. Ik heb nog steeds geen antwoord gekregen, niet van mijn kantoor waar ik woon en ook niet van de hoofdzetel te Antwerpen.Ik wil nu opnieuw geld opsturen via een overschrijving met Argenta naar mijn familie in Thailand. Op welk bedrag, dat U overgeschreven hebt in euro, wordt de 8 euro kosten dan aangerekend, aub. Ik zou elke maand willen 1.000,- euro overschrijven naar mijn Thaise echtgenote haar bankrekening, kan U mij de totale kosten laten weten die aangerekend worden bij een overschrijving van 1.000,- euro, aub. Ik heb berekend hoeveel de kosten zijn bij Transferwise, voor 1.000,- euro over te schrijven: Kosten: 10,67,-euro. aan de huidige rate: 35,567,47,- baht voor 1 euro. Er wordt dan 35.199,97,- baht overgeschreven op de Thaise rekening. Bij World Remit ontvangt de begustigde maar: 34.600,47,- baht op de Thaise rekening. Verschil en voordeel bij Transferwise: 599,5,- baht. Daarom zou ik nu ook willen weten hoeveel de kosten zijn bij Argenta. Voor met Transferwise overschrijvingen uit te voeren moet je alleen een account aanmaken en Uw keuze invullen, hoe je geld wil overschrijven. Ga naar de website van Transferwise en maak een account aan.
   Met dank bij voorbaat. Vriendelijke groeten. U mag mij ook contacteren via mijn prive e-mail adres.herwin.buyl@gmail.com.

 14. Bruno zegt op

  Ik zend al jaren via mijn bank over naar Thaise rekening, dag na overmaken reeds op Thaise bankrekening. Vlugger kan niet, altijd correct.

 15. Gerrit zegt op

  Ik doe al ruim 2 jaar met Transferwise mijn financiële overboekingen naar Thailand. Altijd binnen 1 werkdag op mijn bankrekening, super goede koers en weinig kosten . Je kan gratis de app downloaden. Een echte aanrader.
  Groet en suc6 Gerrit

  • joskeshake zegt op

   TransferWise is goed , zolang je geen grote bedragen verzend,want dan wordt het duurder dan de bank,maak maar eens een simulatie voor 10.000 euro.

   • Hendrik zegt op

    Beste Jokeshake, net de simulatie gedaan van 10000 euro en wat blijkt bij World Remit kost me dat omgerekend 227 euro meer.
    De kosten zijn hoger maar de koers is veel beter bij transferwise en daardoor is World Remit beslist niet goedkoper.

 16. tom bang zegt op

  kijk meteen even op de site om het te controleren natuurlijk want als ik ergens op kan besparen wil ik dat graag, Maar als ik invoer dat ik €10000 wil overmaken krijgt de ontvanger in Thailand baht 346.004.70 en dat is dan omgerekend naar € Maar €9709.08 .
  Dat is dus stukken duurder dan transferwise want die geven een betere koers en als je de kosten eraf trakt bij hun hou je meer over dus ik snap niet goed waarom ik hier moet lezen dat dit goedkoper zou zijn.
  Is het misschien omdat men zich op de kosten van €0.99 blind staart, ja bij transfer wise zijn de kosten hoger maar krijg ik voor iedere € 1 baht meer en dan is het ineens baht 10.000 in totaal minder.
  Raad iedereen aan om dus voor overmaken van geld even te vergelijken maar kan al voorop zeggen dat transfer wise goedkoper is.

 17. Roland zegt op

  Beste Aloysius, hebt je ooit van het woordje “naar” gehoord? Je gebruikt steevast “na” waar je “naar” lijkt te bedoelen. Je berichten lezen een pak vlotter als je dat correct schrijft. “Naar” dus en niet “na”.

 18. RonnyLatYa zegt op

  Welke manier je ook gebruikt, het is toch uiteindelijk het totale kostenplaatje dat je moet bekijken en dat wil o.a. zeggen dat je niet alleen naar de kosten moet kijken die de transfer teweeg brengt, maar ook de wisselkoers die gebruikt worden. Uiteindelijk telt toch wat er op de bankrekening langs de andere kant verschijnt. Toch ?

  Maar sommige vinden ook snelheid belangrijk. Maar hoe dikwijls is dat eigenlijk al echt van belang geweest ? Is het echt van het hoogste belang dat het dezelfde dag al op de Thaise rekening staat. Kan natuurlijk gebeuren dat dit belangrijk wordt als iets je pad kruist dat je niet kan laten liggen. Je wil dan dat geld zo snel mogelijk beschikbaar hebben
  Bij mij is snelheid nog nooit van belang geweest. Meestal betreft het gewoon aanvullen van rekeningen, maar dat komt niet op enkel dagen. En als je weet dat het 2 dagen duurt en je wil je geld op een bepaalde dag toch op die rekening…. dan maak je toch gewoon de transactie 2 dagen voordien op.

  Persoonlijk ben ik tevreden over Transferwise. Ik denk ook niet dat het veel goedkoper kan op de sommen die ik overmaak. En als het misschien toch goedkoper kan, dan zal het toch niet echt een groot verschil uitmaken denk ik. Maar ik ben meestal ook wel trouw aan iets wanneer ik merk dat ik er op kan vertrouwen. Ik gebruik Transferswise nu toch al een hele tijd en merk dat ik op Transferwise kan vertrouwen. Dat is dus ook belangrijk voor mij en bij “nieuwe” spelers is dat misschien toch nog altijd afwachten.

 19. andre zegt op

  vroeger liet ik het geld overschrijven via Argenta,maar nu al een half jaar via tranferwise waar ik meer geld op mijn rekening in Thailand krijg.,dan met Argenta dat in Belgie maar 8 euro vraagt maar de bankt in Thailand trek daar ook nog kosten af voor ontvangst, die de bank hier in rekening brengt ,plus de wisselkoers is altijd heel laag !!! en bij Tranferwise altijd het hoogste..
  Dus geld zenden via Tranferwise is beter dan met Argenta ontvang je meer op je rekening en dat wil toch iedereen !!!

 20. Marius zegt op

  Transferwise is al jaren de beste als je naar het eindbedrag op de Thaise bank kijkt.
  Punt uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website