pracha hariraksapita / Shutterstock.com

Op de luchthaven U-tapao in Rayong zijn gisteren drie nieuwe busroutes geopend naar Chon Buri, Chanthaburi en Trat. De busdiensten sluit aan bij het plan van het ministerie van Transport om dit jaar op alle 34 Thaise luchthavens busvervoer te introduceren. Nu is dat op 22 luchthavens.

De middelgrote bussen hebben 19 zitplaatsen. Ze zijn uitgerust met GPS en een automatisch remsysteem. Op de genoemde ke routes rijden elke dag vier bussen. De dienstregeling wordt afgestemd op de veertig vluchten per dag.

Vorig jaar verwerkte de luchthaven 1 miljoen passagiers. Dit jaar wordt het dubbele aantal verwacht. In januari gaat de nieuwe terminal open, die nu deels in gebruik is. Dan kan U-tapao 3 miljoen passagiers per jaar aan.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Nieuwe busroutes vanaf luchthaven U-tapao naar Chon Buri, Chanthaburi en Trat”

 1. Bob zegt op

  Helaas ook hier geen halte en tijden. Jammer, ik informeerde de bangkokpost reeds hierover. In principe is het nu mogelijk via suvarnaphume via utapao tot aan Trat te bussen. Zeer betaalbaar derhalve.

  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Je kunt ook sinds jaren al rechtstreeks naar Trad bussen vanaf Subernabumhi, is zelfs nog betaalbaarder (235 baht voor een enkeltje)

   • Labyrinth zegt op

    En rechtstreeks met de free shuttle “C” van luchthavengebouw naar bustation op luchthaven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website