Om toeristen te beschermen tegen haaien heeft de locale overheid  voor het strand van Hat Sa Noi (Prachuap Khiri Khan) een net gespannen die de beesten moet tegenhouden.

Het net is drie meter hoog en koste 400.000 baht kostte. Het afgebakende gebied meet 50 bij 310 meter. Gele drijvers waarschuwen boten er niet overheen te varen.

Aanleiding voor deze actie was een aanval van een haai op een Noorse toerist vijf maanden geleden. Hij werd in zijn linkervoet gebeten en dat zorgde voor een wond met negentien hechtingen.

Uit onderzoek blijkt dat in dit van de zee veel haaien zwemmen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Netten in zee moet toeristen bij Hat Sa Noi beschermen tegen haaien”

 1. Bernardo zegt op

  Ik ben er in augustus geweest en heb geen last gehad dankzij thailandblogg eerder melding deed
  REDACTIE BEDANKT

 2. ruud tam ruad zegt op

  Ik denk dat een haai best 300 meter verder op zoek kan gaan naar voedsel. Hij denk shit een net dus gaat de haai naar Khao Tao, Suan Son beach of KaoTakiab beach of misschien wel Hua Hin beach, of richting pak nam pran. Het probleem is hiermee alleen opgelost voor een gebied van 50 bij 300.

  En even eerlijk; hoe lang blijft dat net in tact en wanneer liggen de drijvers weer op het strand met stukken net ( Suan son is een voorbeeld van netten en drijvers ) Ik wil straks weer in zee liggen op Khao Takiab, maar ik denk dat het uitgebreid pootje baden word voor enkele minuten en daarna een duik in het zwembad als we thuis zijn.

 3. Patrick Jacobs zegt op

  Er is eerder kans dat je sterft van een insectenbeet dan van een aanval door een haai. Ik woon hier nu zes jaar en kom dagelijks op het strand, heb in al die tijd twee dolfijnen zien voorbij trekken.
  Dit is een typische reactie van de plaatselijke overheid, net zoals de waarschuwingsborden tegen kwallen en azijnflessen voor eerste hulp. De stranden liggen vol met kwallen, maar de azijn of de waarschuwingsborden zijn nergens meer te bekennen . Die netten zijn binne een paar maanden stuk en liggen aangespoeld op het strand of drijven ergens rond in zee.
  Ik ben als duiker verschillende malen haaien tegengekomen, nooit op 200 duiken heb ik mij enigszins bedreigd gevoeld.
  Tot slot: ze zouden beter een uitzichtpunt maken om de haaien te zien als het er toch zoveel zijn, het eco toerisme kan er maar wel bij varen, en die netten gaan eventuele zwemmers twee keer laten nadenken en afschrikken om nog in zee te gaan …

 4. Philip zegt op

  Een paar jaar geleden een ontmoeting gehad met een black tip reef shark in Kho Tao tijdens het snorkelen. I kreeg kippevel onder water, die haai had totaal geen interesse in mij.
  vorig jaar bijna verdronken in Bali, maar dat had niks met haaien te maken.
  grt Philip


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website