Lezersvraag: Rente op spaargeld bij Thaise banken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
12 februari 2020

Beste lezers,

In Nederland krijg je (bijna) geen rente meer op je spaargeld. Hoe zit dat in Thailand? Heeft het zin om mijn spaargeld over te hevelen naar een Thaise bank?

Hoe zit het met het garantiestelsel voor banken in Thailand zodat je niet al je spaargeld kwijt bent als een bank omvalt?

Ik kan mijn spaargeld wel voor 5 jaar vastzetten. Heeft iemand tips bij welke bank ik een goede rente kan krijgen en hoeveel ongeveer?

Groet,

Harry

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Rente op spaargeld bij Thaise banken”

 1. Erik zegt op

  De rente is in Thailand net zo goed om te huilen en dan gaat er ook nog eens bronheffing vanaf die alleen te compenseren is als je belastingaangifte moet doen. Misschien kun je hier eens kijken: https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-bij-welke-thaise-bank-krijg-ik-de-hoogste-rente/

  Het depositogarantiestel is, met een slag om de arm, een miljoen baht per rekeninghouder per bank. Ik adviseer je dit eerst goed na te vragen. Over het koersrisico heb je ongetwijfeld nagedacht.

 2. Harry Romijn zegt op

  Allerbelangrijkste: in welke valuta denkt u tot uw overleiden de kosten te betalen ? In THB of in €uro’s Denk dan aan het wisselkoers-risico. Kon wel eens heel veel groter zijn dan die 1 a 2 % rentevóór-/ nadeel.

 3. Goort zegt op

  Je rente op een deposito te zetten levert zo rond de 1,2-1,5% op.
  Ik heb al jaren goede obligaties in bezit die zo rond de 5% per jaar renderen. Prima belegging, praat eens met Bualuang Securities.

  • Janlao zegt op

   Hoi, kun je me wat contactgegevens mailen. M.n het emailadres voor contact

 4. john zegt op

  erik zegt”over het koersrisico heb je ongetwijfeld zelf nagedacht” . Je kunt natuurlijk geld stallen in thaise baht maar je kunt het ook stallen in een andere valuta. Bv dollar maar dus ook in €.
  Zo,n rekening heet fcd staat voor foreign currency deposit. Geeft overigens ook een bedroevende rente.

  • ergens in thailand zegt op

   Dag John, op een FCD rekening krijg je geen rente tenminste ik niet bij de Bangkok Bank.
   En dat hebben ze mij ook voordat ik zo”n rekening afsloot verteld.
   Je krijgt daarom 0,25 a 0,27 bath meer als je Euro’s overschrijft van FCD na Gewone Bankrekening bij dezelfde bank.
   BV de euro staat op 33,26 maar je krijgt dan tussen de 33,51 of 33,53 voor 1 euro.
   En er wordt bij nooit iets ingehouden als de Euor’s op je FCD rekening komt. (min 200 b – max 500 b)

   Misschien is het anders bij andere banken maar bij Bangkok Bank geen rente op FCD
   of ze hebben mij belazerd.
   Ik heb hem nu 2,5 jr en er is nog nooit geen rente bij geschreven .
   Bij een normale rekening krijg je de rente bijgeschreven in Juni en December

   gr Pekasu

 5. Alberto Witteveen zegt op

  KIjk eens naar bijgevoegde link. Doe ik al jaren, goed rendement. Ook div vrienden doen hetzelfde tot volle tevredenheid. https://www.nowcompare.com/ Gr Alberto

  • Ron zegt op

   Dit lijkt bijna te mooi om waar te zijn ..
   en meestal is dat dan ook zo ..

   Hoe betrouwbaar is dit ?

   • Alberto Witteveen zegt op

    Dan doe je het toch niet. Voor mij blijft het hetzelfde

 6. l.lagemaat zegt op

  Bij de huidige koers van de baht heeft het geen enkele zin om geld
  naar Thailand over te maken om te sparen e.d.

 7. John Chiang rai zegt op

  Ik zou mijn geld ondanks dat men in Europa minder of haast geen rente meer krijgt,mooi in Europa laten.
  De Thai Baht die op het ogenblik nog behoorlijk sterk is,kan ieder ogenblik aan waarde verliezen.
  Ik herinner mij dat ca 20 jaar geleden, dat de Thai Baht van de een op de andere dag, plotseling ca 10% aan waarde verloor.
  Iemand die kort daarvoor nog dacht dat hij met 100.000 Euro nog een zekere haven had,verloor in een dag ca 10.000 euro.
  Mocht dit laatste,omdat de waarde van de Baht zo hij op het ogenblik is zeker niet tot hemel groeit,weer gebeuren,helpen je 1 a 2 % rente geen fluit verder.
  Afgezien van diegenen die de Euro’s gewisselt hebben, toen ca 10 jaar geleden de Euro nog over de 50Baht stond, zou ik momentaan toch erg voorzichtig zijn.

 8. jo zegt op

  ik heb al 10 jaar geld op thaise rekening en verdien elke dag als de bath duurder word.
  en ik verwacht de euro noch veel goedkoper word .

  • John Chiang rai zegt op

   Beste jo, Teraanvulling zou je moeten zeggen dat 10 jaar geleden, met de toen uiterst gunstige wisselkoersen, een totaal andere situatie heerste als de huidige.
   Nu de Thai Baht in vergelijk tot andere Valuta zijn,normaal gesproken hoogtepunt bereikt heeft, kun je er zeker niet van uitgaan dat je de komende 10 jaar een gelijke winst zult maken,als de afgelopen 10 jaar.
   Ik heb geen glazenbol die ik kan raadplegen, maar dit kann ik je haast verzekeren.

 9. Martin zegt op

  Ik heb wat uitstaan in de rijst handel, bij een Thais/Fillipijns bedrijf. Pak afhankelijk van mijn luiheid 38 tot 60procent per 3 maanden. Interesse FB/Messenger: martinus de Regter een PB-tje en ik informeer je verder.
  Wil je je visa garantie langdurig wegzetten dan is een deposito een goede optie.

 10. fred zegt op

  De Baht zal nog sterk stijgen tegenover de andere munten. Ook de andere Aziatische munten zullen blijven stijgen.
  Azië heeft goed begrepen dat een sterke munt je toelaat om al wat je nodig hebt aan grondstoffen en materiaal goedkoop aan te schaffen in het buitenland. Dit grote voordeel gaan ze nooit meer willen laten varen en gelijk hebben ze…hoe sterker je munt hoe sterker je economie. Flut economie=flutmunt.de De toekomst ligt in ZO Azië en het Westen is ten dode opgeschreven.
  Thailand is onlangs nog verkozen als het uitverkoren land om te investeren net als de Filipijnen Vietnam en Indonesië.
  De golden sixties zijn hier net begonnen. Men trekt zich totaal niks aan van klimaat milieu en nog van die belemmerende regeltjes die investeerders wegjagen.
  Ik zie hier alle dagen benzinestations worden bijgebouwd.Wegen worden verbreed viaducten rijzen uit de grond…en dit in tegenstelling tot Europa waar steeds meer LEZ zones bijkomen en de wegen worden afgesloten..
  Ik ben er zeker van dat men binnen de 5 jaar nog maximum 25 Baht zal krijgen voor 1 euro.

  • Beste Fred, die glazen bol van jou die maakt overuren. Niemand kan de koers voorspellen, want dan zou die persoon multimiljonair zijn, dus jij ook niet. Als dit zo door gaat met het Corona-virus en de fijnstof problematiek kan het zo maar zijn dat Thailand op een recessie afstevent.

   • fred zegt op

    Een griepvirus zal de economische groei in Thailand absoluut niet hinderen. Hooguit een kleine pauze in het aantal Chinese toeristen.
    Binnen 2 weken spreekt niemand daar nog van.
    En aan dat fijne stof heeft gans Thailand lak en al zeker het grote kapitaal.Wij maken ons daar druk om maar de Thai in de verste verte niet. Er wordt ook totaal niks aan gedaan.
    Een recessie is weliswaar de natte droom van de doorsnee farang maar daar is in de verre verste geen sprake van.
    De leuze van Go west is veranderd in Go East.

    • Ik ga er geen tijd meer in steken beste Fred. Jij leeft in je eigen wereld met je eigen zienswijze, prima. Aai nog een keer over die glazen bol en voorspel de getallen van de lotto trekking voor mij.

  • Rob V. zegt op

   De Thaise baht is sterk ten opzichte van praktische alle munten (euro, dollar, yen, riel, yuan, rupiah, kip, ringgit, dong, …). Al laten alle sinds een paar dagen weer een omslag de andere kant op zien. Leuk zo’n sterke munt bij import. Als je de materialen van over de grens haalt en alleen in het binnenland gebruikt (infrastructuur denk ik dan aan) drukt dat de kosten. Leuk. Maar geld verdienen daar heb je export voor nodig. Thailand is een land wat grondstoffen importeert en na verwerking/assemblage producten verkoopt. De export heeft juist geen baat bij een sterke munt. Dus dit doet het bedrijfsleven pijn.

   Ook in de kranten lezen we al sinds minstens een jaar dat de Thaise economie hapert. Sla de Bangkok Post of andere media er maar op na. De groei die Thailand ziet is een stuk minder dan die van andere ASEAN landen, nadert meer de groei die we ook in Nederland zien. Vrees is dan ook dat Thailand vast kan komen te zitten in zijn positie als ‘hoger midden inkomen land’ (terwijl de buurlanden de achterstand nu inlopen, zij groeien nog flink door). De toekomst ligt zeker deels in Azië, maar voor investeringen lijken andere Asean landen een verstandigere keus. De wereld groeit verder naar elkaar toe, een wereldeconomie. Daar ligt dan ook de toekomst, bij alle landen, we verwezen onze economie en maatschappij meer en meer. Dat azië DE toekomst is kun je dan ook niet stellen, wel dat azië belangrijker wordt dan voorheen. Voorr Thailand is het hopen dat hun haperende motor niet totaal vast loopt.

   Maar dit kan Fred toch niet vreemd in de oren klinken, is al meermaals langsgekomen…

 11. TheoB zegt op

  Harry,
  Omdat je het geld 5 jaar kunt vastleggen zou ik ook eens mijn licht opsteken bij het beleggingsfonds van de ING in Nederland.
  Ik heb begrepen dat het medium risico mixed fonds van hun al jaren heel redelijke rendementen heeft.
  Zelf denk ik dat de Baht nu op z’n hoogtepunt zit en in de nabije toekomst flink(?) gaat zakken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website