Lezersvraag: Liesbreukoperatie in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags:
11 december 2019

Beste lezers,

Binnenkort vertrek ik naar Thailand voor een maand. In Nederland sta ik al langer dan een half jaar op een wachtlijst voor een operatie aan een liesbreuk. Ik weet dat wanneer ik mij in Thailand bij een ziekenhuis meldt ik waarschijnlijk nog diezelfde dag geholpen kan worden. Mijn ziekenfonds heeft inmiddels aangegeven dat de kosten van een operatie in Thailand vergoed worden tot een bedrag dat in Nederland gangbaar is.

Nu mijn vraag: Kan iemand mij advies geven/heeft iemand goeie ervaringen met een ziekenhuis in Bangkok voor wat betreft een liesbreukoperatie? Goeie ervaringen voor wat de betreft de operatie zelf natuurlijk maar ook qua prijs. Bumrungrad ziekenhuis is het ziekenhuis waar ik al 20 jaar patient ben maar daar heb ik 2 problemen: Ze zijn waanzinnig duur geworden en ze willen mij geen prijsopvraag vooraf geven.

Graag jullie reacties.

Groet,

Rolf

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Liesbreukoperatie in Thailand”

 1. theoS zegt op

  Ikheb,ongeveer 5 jaar geleden, een liesbreuk operatie gehad in het government hospital in Si Racha. 3 dgn in hospital + 3 mnd controle voor Baht elf duizend. Werd daar door mijn Thaise buren heen gebracht daar ik mijn hand op het gat moest houden aangezien het Sirikit Hospital mij niet wou opereren en en het advies gaf “zoek maar een ander hospital op”, In het Si Racha Government Hospital zag de dokter om 10 uur ‘s morgens, lag in bed bij 12 uur en om 3 uur ‘s middags kreeg ik te horen dat ik om 8 uur ‘s avonds geopereerd zou worden. Was voorbij en terug in bed bij 11 uur ‘s avonds. Nooit geen last meer gehad van mijn lies. Houd er rekening mee dat sinds kort alle hospitals in Thailand dubbele prijzen mogen rekenen voor “farangs”. Succes gewenst.

 2. Erik zegt op

  Mijn zorgverzekeraar vergoedt alles in Thailand voor de kostende prijs. Heb je wel een aanvullende module die dat jou ook biedt?

  Mijn ervaringen in staatsziekenhuizen zijn prima; alleen moet je buiten de grote steden niet rekenen op verpleeghulpen die het Engels machtig zijn; verplegers spreken vaak wel Engels. Dan moet je zelf wel een mondje Thais spreken.

  • rolf zegt op

   Dank voor je reactie !

 3. Hans zegt op

  Ga naar Thainakarin .Uitstekend hospitaal met Engels sprekende vertalers .Ik ben daar geopereerd en de Artsen in Europa waren naderhand zeer onder de indruk van de uitmundende behandeling

  • rolf zegt op

   Dat klinkt zeeer indrukwekkend. dank

 4. Jan S zegt op

  Een zeer goed alternatief voor het Bumrungrad ziekenhuis is het Bangkok ziekenhuis.
  Ga zelf altijd naar het Bangkok Pattaya Hospitaal.

  • rolf zegt op

   Dank, ik had dit al in gedachten !

  • Ron zegt op

   dat is PEPERDUUR en staat algemeen bekend in de farang volksmond als
   een “falang mafia” ziekenhuis met extreem hoge honoraria voor toeristen !
   NOOIT naar dat ziekenhuis gaan !!! Ikzelf verblijf in jomtien doch verkies het
   Sri Racha ziekenhuis. Altijd correct en geen extreme kosten.

  • mattheus zegt op

   Ik heb de ervaring dat in het Bangkok hospitaal allerlei onderzoeken worden gedaan die naar mijn mening niets te maken hebben met de ziekte of kwaal waar je voor komt. Het lijkt er veel op dat er even flink omzet moet worden gemaakt. Misschien hebben anderen ook die ervaring.

 5. krelis zegt op

  ik heb hier in Chiangrai een liesbreukoperatie ondergaan januari j.l.
  in het Central hospital
  met een uitstekende medische begeleiding
  totale kosten(behalve 2 nachten extra in een suite=2x 3400 bah)
  maar je kunt ook op een zaal of misschien direct naar huis cq.hotel

  is 15.000 baht

  ik heb geen verzekering
  uitsluitend AOW
  dus best te doen!
  men spreekt engels,
  zeer bekwame artsen
  de keuken kreeg opnieuw een award voor beste ziekenhuiskeuken van Thailand

  • Cornelis zegt op

   Ik ken hier in de stad Chiang Rai geen Central hospital, bedoel je het grote overheidsziekenhuis?

  • rolf zegt op

   Dank ! Is het overwegen zeker waard

  • rolf zegt op

   Mooie prijs man

 6. Co zegt op

  Ik heb goeie ervaring met Bangkok hospital althans in Udon Thani. Mijn advies is als je je laat opereren in Thailand vraag naar waar het matje van gemaakt is en het batch nummer. Mocht je later problemen krijgen heb je in ieder geval een back up.

 7. David H. zegt op

  Als nederlander kan je ook in Belgie terecht met geen wachttijden voor zo een curante operatie , misschien enkele dagen hoogstens !
  Je zal zeker niet de eerste Nederlander zijn, en ook niet de laatste die zijn weg naar Belgische . hospitalen gevonden heeft

  • rolf zegt op

   Ik weet het ! Alleen in Nederland heb je die idiote wachttijden. Dank voor je suggestie

 8. Sjaak S zegt op

  Een goede vriend van mij had zich twee jaar geleden aan zijn liesbreuk laten opereren. Hij deed dat in het Hua Hin hospital en betaalde extra voor een voorkeursbehandeling. Het kostte hem toen 7000 Baht. Goedkoper dan het eigen aandeel van zijn Nederlandse verzekering. De twee andere ziekenhuizen vroegen bedragen die boven de 100.000 Baht lagen.

 9. Ser zegt op

  Ik ben 2 jaar geleden aan een liesbreuk geopereerd in Lampang.
  Lampang “Ram” Hospital een particulier ziekenhuis.
  Vandaag geopereerd en morgen naar huis, een week later voor controle.
  Kosten 70.000 Thaise Baht, vergoed door mijn Europesche ziektekostenverzekering.

 10. Gerbrand zegt op

  Een kennis van mij heeft vorig jaar 2 dagen in BBK HOSP gelegen en was Thb 140.000 kwijt.
  Op zich geen probleem, de reisverzekering en zorgverzekering hebben alles vergoedt, maar kreeg wel het verzoek om indien mogelijk bij een volgende opname eerst contact op te nemen met de zorgverzekering in NL, die zouden dan over de prijs kunnen onderhandelen met BKK HOSP.

  Had dit nooit eerder gehoord


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website