Een kort verslag van mijn reis naar ChiangRai waar ik op 25 juli ben aangekomen.

De voorbereidingen in Nederland gingen vrij soepel. Ik had een re-entry permit, maar moest natuurlijk nog wel een CoE krijgen. Het eerste deel van het CoE traject ging vrij soepel. Voor de zekerheid eerst OHRA gecontact met het verzoek om het gewenste Covid/patientIn/patientOut verklaring en zoals verwacht niet gekregen. Dus gewoon een verzekering afgesloten via AA Insurance (ontzettend aardige mensen!) voor 85 euro voor 2 maanden en had binnen 1 dag de 2 benodigde verklaringen.

Kon dus naar het tweede deel van het CoE traject. Een KLM vlucht was gemakkelijk te boeken, het boeken van een ASQ-hotel ging bijna fout. Toen ik een leuk ASQ-hotel had gevonden heb ik het contactformulier op hun site ingevuld en kreeg spoedig een bericht dat ze plaats hadden. Het visa systeem werkte echter tijdelijk voor hen niet, maar ik kon in bitcoins betalen (kreeg zelfs een korting). Vertrouwde het niet en dus maar op een andere manier contact gezocht met het hotel. Het bleek dat ik een bericht had gekregen van scammers die blijkbaar toegang hadden tot het contactformulier op de hotel website. Oppassen dus! ASQ-hotel geboekt, ingediend bij de Thaise ambassade en binnen no time had ik de CoE.

Wat tegenwoordig plezierig is dat op de CoE je vaccinaties staan vermeld, wat later overal handig blijkt te zijn! Dus een soort officieel vaccinatiebewijs van de ambassade. Prachtig!

Vlak voor mijn vertrek kreeg ik een bericht dat mijn ASQ-hotel een hospitaal hotel zou worden en dat ik geplaatst zou worden in hun zusterhotel, even groot met dezelfde faciliteiten, inclusief balkon en aparte slaapkamer Was zelfs iets duurder, maar ik hoefde niet bij te betalen. Prima verblijf daar gehad. Alles meegenomen wat nodig was, snacks, HDMI-kabel, mijn eigen Ziggokanalen, etc. Heb niet eens alle snacks kunnen nuttigen omdat hun maaltijden uitstekend waren met toetjes, ijs, etc. Kon ook gewoon bestellen buiten het hotel en dan werd het naar je kamer gebracht.

De twee weken gingen snel voorbij. Mocht zelfs 1 dag eerder vertrekken, 14 nachten in plaats van 15 nachten (hangt af van hoe laat je op de eerste dag aankomt). Had enkele dagen eerder een vlucht geboekt naar Chiang Rai, maar…. alle vluchten vanuit Bangkok werden verboden, dus ook mijn vlucht werd gecancelled. En er rijden ook geen bussen vanuit Bangkok.

Heb toen besloten met de auto van Bangkok naar ChiangRai te rijden (800 km), en te vertrekken op dezelfde dag dat ik uitcheckte om problemen te voorkomen (eigenlijk was ik niet echt in Bangkok geweest, alleen in het ASQ-hotel verbleven). Toch was ik er niet zeker van of ik Bangkok kon verlaten. Ik had mij grondig voorbereid om alles mee te nemen, ASQ-certificaat van hotel, CoE (met de vaccinatieverklaring!), de PCR testen, mijn blauwe boekje van mijn condo in ChiangRai, mijn ChiangRai rijbewijs, etc. Had ook iemand een en ander in het Thais laten schrijven dat ik kon overhandigen.

Wonder boven wonder kon ik Bangkok provincie verlaten en vroeg men nergens naar mijn papieren. Bij het eerste checkpoint vroeg men mij waar ik naar toe ging, ik zei: ‘ChiangRai’ en kon gewoon doorrijden. Alleen bij de provinciegrens van ChiangRai moest ik alle documenten laten zien. Toen ik mijn ASQ-certificaat van het hotel, negatieve PCR testen en ook het CoE met mijn 2 Pfizer vaccinaties liet zien, zeiden ze “you are very safe”. En kon ik doorrijden. Heb over alles zo’n 11,5 uur gedaan. En nu kan ik genieten. ChiangRai is vrij Covid-19 safe, heel anders dan In Bangkok, maar het is hier veel beter vertoeven.

Ik hoop dat anderen misschien wat aan mijn ervaringen zullen hebben.

Ingezonden door Rob


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 11 votes.
Please wait...

3 reacties op “Lezersinzending: Van Nederland via Bangkok ASQ-hotel naar ChiangRai”

 1. Cornelis zegt op

  Goed te lezen dat je veilig weer in Chiang Rai bent gearriveerd, Rob. Ik hoop over een maand of twee ook weer terug naar die mooie plek te reizen, maar kan het door omstandigheden nog niet echt plannen. In welk hotel zat je, uiteindelijk? Was dat soms Richmond, als zusterhotel van ChirCher waar ik in december mijn ASQ deed?

  • Rob zegt op

   Dag Cornelis,

   ik zat uiteindelijk in het Royal Suite Hotel, zuster hotel van Hi-Residence. Prima hotel. Ik ga over ongeveer een maand weer terug naar Nederland en dan vanaf eind November weer overwinteren in CR. Zal waarschijnlijk weer hetzelfde ASQ hotel nemen (er van uitgaande dat ook dan quarantaine nog steeds verplicht is).
   Jij zal dus wel eerder weer in CR zijn. Veel plezier met het fietsen en wie weet zien we elkaar nog eens een keer.

   Groetjes, Rob

 2. Koge zegt op

  Rob , ik ben ook benieuwd welk hotel je zat, heb ik ook zeker nog een keer nodig.
  Alvast bedankt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website