Gemeente Bangkok gaat bomen herplanten

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
8 mei 2018

De gemeente Bangkok (BMA) opent eind juni een eigen boomkwekerij om voor de duizenden bomen te zorgen die plaats moeten maken voor de aanleg van nieuw Skytrainlijnen. De kwekerij wordt gevestigd op 85 rai in Nong Chok, een groene zone in het noordoostelijk deel van de stad.

De maatregel is een reactie op de vele klachten van de inwoners van Bangkok over het verdwijnen van de bomen. Volgens de BMA worden in totaal 3.723 bomen verwijderd voor de aanleg van vijf metrolijnen.

Na verzorging in de kwekerij worden ze elders herplant. De gemeente heeft met de aannemers afspraken gemaakt over het weghalen van bomen. Ze moeten daarvoor eerst toestemming vragen en ook een vergoeding betalen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Gemeente Bangkok gaat bomen herplanten”

 1. ruud zegt op

  3.723 bomen in een groene zone planten??
  En de bomen die al in de groene zone staan worden vervolgens verkocht aan een houtzagerij, op bestaat die groene zone uit alleen maar gras?
  Per saldo zal de verhouding groen/ beton in ieder geval weer groter worden in het voordeel van beton en

  Bangkok zal weer wat warmer en stoffiger worden in de zon.
  Per slot van rekening zetten bomen zonlicht om in meer boom en beton wordt alleen maar heet in de zon en slaat een hoop warmte op, zodat de temperatuur ’s nachts ook maar langzaam daalt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website