Beste redactie,

Mijn vrouw komt net terug in België na een reis naar haar thuisland Thailand. In haar Thaise reispas staat geen entry stamp en bij het buitengaan van Thailand is er ook geen stempel. Zij gebruikte de nieuwe e controle passage en heeft geen enkel bewijs in haar reispas dat ze er was en terug buiten kwam.

Is dit nu de nieuwe werkwijze? Wie weet er meer over deze werkwijze en wat met de Belg die samen met zijn Thaise vrouw deze e passage controle gebruikt, het multiple o of enig ander visum moet toch in gebruik worden genomen in de Belgische reispas?

Met vriendelijke groet,

Geert


Beste Geert,

Maak je hier maar geen zorgen over. Mijn vrouw gebruikt de automatische paspoortcontrole ook. Indien je deze gebruikt komt er inderdaad geen stempel meer in het paspoort, maar het vertrek/aankomst wordt natuurlijk wel geregistreerd.

De laatste stempel van mijn vrouw was trouwens een Departure stempel van vorig jaar. Daarna heeft ze steeds de automatische paspoortcontrole gebruikt. Eenvoudig in gebruik en het gaat snel. Naast de automatische paspoortcontrole is er ook nog een balie voor een klassieke paspoortcontrole. Ze kunnen dus nog altijd kiezen.

Ik moet via een klassieke paspoortcontrole. Je moet inderdaad nog altijd een stempel hebben. Buitenlanders kunnen bij mijn weten die automatische dus (nog) niet gebruiken. Indien je met je vrouw meereist kan je altijd via die Thaise balie, net naast de automatische, of gewoon de andere balies voor buitenlanders gebruiken.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website