Thailand zal later deze maand getuige zijn van een gedeeltelijke zonsverduistering, aldus het nationaal astronomische instituut.

Het National Astronomical Research Institute meldt, dat er later deze maand een gedeeltelijke zonsverduistering te zien zal zijn boven Thailand. Het fenomeen zal zich voordoen op 21 juni aanstaande tussen 13.00 en 16.10 uur.

Mensen in het hele land zullen de zon gedeeltelijk zien verduisteren, hoewel het spektakel het meest zichtbaar zal zijn in de noordelijke regio, met 63 procent. In Bangkok zal de verduistering met een minder indrukwekkende 40 procent te zien, terwijl mensen in de zuidelijke regio het met slechts 16 procent moeten doen.

Sterrenkijkers worden gewaarschuwd om niet met hun blote ogen rechtstreeks in de zon te staren of te proberen geïmproviseerde instrumenten zoals zonnebrillen, röntgenfilms of cd’s te gebruiken, omdat ze niet zijn ontworpen om schadelijk Uv-licht te filteren.

Als er geen echte eclipsbril beschikbaar is, raadt het instituut lashelmen aan die kunnen schaduwen tot een niveau van 14 of hoger of u kunt een live-uitzending bekijken van de vier observatoria van het instituut in het hele land.

Degenen die het fenomeen niet kunnen zien, zullen zeven jaar moeten wachten op een volgende (gedeeltelijke) zonsverduistering.

Bron: Khaosod English

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Gedeeltelijke zonsverduistering boven Thailand deze maand”

  1. frank h vlasman zegt op

    zijn er geen “leuke”verhalen over dit fenomeen van de Thays? Heeft toch wel wat occults?? HG.

  2. Joost.M zegt op

    koop in de bouwmarkt een lasbril.Dan is het goed te zien en ongevaarlijk voor de ogen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website