Beste lezers,

Ik zou graag willen weten hoe jullie ervaring is met post versturen en ontvangen van en naar Nederland en België? Ik vraag dit omdat mijn ervaring heel slecht is zowel met sturen en ontvangen.

Drie tot vier weken om een brief te te ontvangen uit Nederland is geen uitzondering. Ook versturen vanuit Thailand naar Europa gaat weliswaar ietsjes sneller, maar is ook al gauw 10 tot 14 dagen onderweg. Zelfs via EMS duurt het erg lang.

Gaat de post naar Europa soms per ouderwetse zeepost vraag ik me weleens af of word alle post gescreend door de douane en duurt het daarom zo lang?

Ik heb begrepen dat de post binnen Thailand slechts 1 of 2 dagen duurt dus vergelijkbaar met Nederland.

Groet,

Richard

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Ervaring met post versturen en ontvangen van en naar Nederland en België?”

 1. geert zegt op

  Mijn ervaring: van uit Nederland naar Thailand altijd afwachten of brieven aankomen[valentijn]. Verzekerd versturen zoals pakketjes geen probleem, alleen de duur verschilt van 1-3 weken!
  Van uit Thailand naar Nederland alles verzekerd zoals brief en pakketjes ook tussen 1-2 weken.

 2. ruud zegt op

  Het hangt ervan af waar u woont.
  Bij mij doet de post er meestal ergens tussen de 4 weken en nooit over om aan te komen.
  Als je in Bangkok woont, gaat het ongetwijfeld een stuk sneller.

  Pakketten met DHL doen er een maand over, omdat ze zo’n twee tot drie weken in Duitsland blijven liggen, en als het even tegenzit ze via Taiwan naar Thailand komen.
  Pakketten met de post doen er meestal een week of twee over.
  Eenmaal in Thailand, zijn die er meestal binnen twee dagen.

  Excuses, over de trage Thaise douane zijn leugens.
  Je kunt met Track & Trace namelijk precies zien, wanneer de pakketten aankomen en wanneer ze aan de Thaise post overhandigd worden.

 3. Joe Argus zegt op

  Geen peil op te trekken.
  Stuurde begin december aan zo’n vijftig vrienden in NL zo’n lekker extravagante Thaise Kerst-feestbril met veel glitters uit de 20 baht-winkel. Dertig pakjes, allemaal als geregistreerde post verstuurd uit het Noorden. Allemaal dezelfde pakjes, allemaal vanaf hetzelfde postkantoor, verdeeld over vier dagen verstuurd. De ene keer betaalde ik 80 baht voor zo’n geregistreerd pakketje met luchtpost-sticker, de volgende dag opeens 220 baht voor precies hetzelfde pakje en een dag later warempel 120 baht…
  Sommige pakketjes kwamen na tien dagen aan, mooi op tijd voor Kerstmis, maar het merendeel kwam te laat: pas eind januari. Twee pakketjes arriveerden vorige week nog bij de verbaasde ontvangers, die mij emailden dat ik er tijdig bij was voor Kerst 2019 !
  Enkele pakketjes zijn kennelijk nog onderweg.
  Zoals ik al zei: geen peil op te trekken!

 4. Bert zegt op

  Ik heb de afgelopen 4 regelmatig poststukken en pakketjes naar Thailand gestuurd
  Meestal werden deze met 10 werkdagen bij mijn vriendin afgeleverd.
  Begin februari heeft zij mij een een paar shirts en overhemden gestuurd, en binnen 14 dagen bij mij aan gekomen.

 5. Phoe maa haa zegt op

  Het hangt af van het postkantoor waar het vertrekt of aankomt, alsook het hoofdkantoor in Bangkok, ook de douane speelt een rol bij controle paketten.
  Soms komt een doos/brief aan in 8 dagen, soms in 4 weken. Thai way.

 6. timker zegt op

  Of alles aankomt dat weet ik niet maar vanuit Nederland duurt de gewone post ca. 3 weken, maar priority zendingen max 1 week. Verzendingen vanuit Thailand doe ik altijd per EMS met trackingcode en die zendingen doen er meestal 1 week over (soms iets langer).

 7. Wim zegt op

  Wij wonen in Hat Yai.
  Van de briefpost die wij moeten ontvangen vanuit Thailand EN Nederland komt slechts de helft aan.
  Wat pakketpost betreft, is alles uit Thailand EN het buitenland, altijd juist bezorgd.
  Maar dit komt waarschijnlijk, omdat deze post geregistreerd verzonden wordt.
  Dus bij twijfel, ook briefpost aangetekend versturen!

 8. eddy zegt op

  De belastingen hebben mij een brief gestuurd om in te vullen vanuit België en is nooit toegekomen .

 9. erik zegt op

  Ik zend altijd met track & trace en luchtpost en kan het pakket volgen. In december had ik twee weken vertraging op de douane in Amsterdam (naar Thailand) en in Bangkok (van Thailand naar NL) maar dat is een drukke maand voor die mensen. In andere gevallen is het pakje of de brief er binnen 14 dagen.

  Ik ben nooit iets kwijtgeraakt maar op post voor Thailand zet ik het adres in twee talen en bij pakjes voeg ik een vrachtbrief toe waar in Engels en in Thais op staat wat er in zit.

  Opent de douane het pakje dan kan het geld kosten maar bij verzending met gewone post van NL naar TH is die kans gering. Er zijn echter vervoerders waarvan de post altijd geopend wordt door de douane en dan kun je tegen heffingen aanlopen.

 10. Rob Tha Mai zegt op

  Heb in mijn Thaise woonplaats een Postbus gehuurd. Geen problemen met levering. Alleen de prijs van of naar Nederland.

 11. David H. zegt op

  Belgie naar Thailand Pattaya/Jomtien 3 weken (overheids post ! )
  Jomtien naar Belgie 8 a 10 werkdagen (eigen verzending )

 12. dre zegt op

  Beste Richard,
  Wanneer ik een aangetekende zending vanuit Belgie, via de post, naar mijn vrouw in Thailand verstuur dan heeft ze dat gegarandeerd binnen de 14 dagen in haar handen. Nog nooit enig probleem gehad en alle brieven en documenten zijn netjes afgeleverd. Anderzijds hetzelfde, indien mijn vrouwtje iets naar me toestuurt vanuit Thailand. Alles correct toegekomen en binnen aanvaardbare tijd. Vrouwtje woont in de provincie Nakhon-Si Thammarath.

  Groetjes, Dre

 13. René zegt op

  Ik had grote haast en heb op het postkantoor van Prakhon Chai (bij Buriram) een pakketje vanuit het postkantoor met EMS-spoed-aangetekend (als ik het tenminste goed begrepen heb) verstuurd. Met Track and Trace.

  De resultaten van track and trace:
  Date and time Status of Item Location
  30/01/2019 11:40 Posted TH31140
  31/01/2019 13:20 Arrived at export office Bangkok
  31/01/2019 13:22 Departed from export office Bangkok

  Daar hield de track and trace van het Thaise EMS-nummer dus op. (Het schijnt dat het in Nederland omgenummerd wordt door PostNL.)
  Een paar dagen later is de brief aangekomen op het Nederlandse adres. De exacte datum weet ik niet.
  Wat ik wel weet is dat het me meer dan 30 euro heeft gekost. Precieze bedrag weet ik niet meer. Ik dacht 1250 THB. Ik weet nog wel het gewicht: 56 gram.

  Ik had deze weg gekozen omdat mijn vriendin zei dat een brief van Prakhon Chai naar Bangkok er soms wel een week of langer over doet.
  Ik had wel eens gelezen dat het niet veel uitmaakt of je een brief naar Nederland via gewone post of via EMS verstuurt, maar in dit geval wilde ik het risico niet lopen.

  Ik zal eens een testje doen door een paar brieven op verschillende data naar mijn zusje te sturen.

 14. Lung addie zegt op

  Als radioamateur krijg ik veel post uit zowat alle delen ter wereld, wekelijks enkele brieven met een kaart erin. Ik stuur ook veel post naar idem dito. Ik woon wel net naast het postkantoor van Pathiu, ben de enige farang hier, dus hebben ze niet veel nodig om te weten voor wie het is. Weinig of geen klachten, minder dan 1% komt niet aan, zowel ontvangen als versturen en, afhankelijk van welk land, meestal 1 week via gewone, niet aangetekende airmail. Mag dus niet klagen.

 15. Theetje uit Huissen zegt op

  Heb dit jaar nog een brief ong. 3 cm dik (kon net als brief) verstuurd naar een plaatsje 15 km van Wichianburi midden Thailand prov. Phetchabun. Na 14 dagen aangekomen.Doe het adres Altijd in het Thais en Nederlands er op. was deze keer zelfs vergeten om de afzender er op te vermelden. Gewoon aan gekomen.

 16. ser kokke zegt op

  Er misschien wel eens aan gedacht dat het gros van de Thai ons westerse schrift niet kan lezen. Bij de post zit nog wel zo’n geleerde die gedrukte of getypte tekst nog wel aankan, maar als het in Nederlandse hanenpoten is geschreven gaat dat te ver. Die post duurt langer, maar komt bij mij meestal ook wel aan.

 17. Foodlover zegt op

  Naar nederland of Belgie stuur ik brieven per luchtpost en met bewijs van ontvangst. Tot nu toe steeds goed gegaan. Ook binnen thailand stuur ik post met bewijs van ontvangst tot nu toe altijd aangekomen. Postkaarten is een ander verhaal, kan soms 4 weken duren

 18. jos zegt op

  Op een maandag een aangetekende brief verstuurd naak Bangkok. precies een week later kwam deze aan

 19. G.Mensing zegt op

  Kaart uit Nederland gestuurd, heeft 11 dagen geduurd naar Ban Soem ( provincie Nong Khai). Pakketjes via internet besteld vanuit China na ongeveer 2 weken aangekomen.( “Geek” shopping ). Deze pakketjes naar Nederland duren in het algemeen ongeveer 8 weken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website