Denen niet vervolgd voor verkrachting Nederlandse vrouw in Chiang Mai

De twee jonge Denen die op 27 februari werden opgepakt voor de groepsverkrachting van een Nederlandse vrouw in Chiang Mai (zie: www.thailandblog.nl/nieuws/denen-gearresteerd-groepsverkrachting) worden daarvoor niet vervolgd. Er is te weinig bewijs voor een aanklacht, zo schrijft de nieuwssite Scandasia.

Een 23-jarige Nederlandse toeriste beschuldigde drie Denen ervan haar te hebben verkracht nadat ze door een van hen dronken was gevoerd in een bar in Chiang Mai. Hoewel ze vrijwillig was meegegaan met een van de jongens naar zijn hotelkamer zou deze, volgens haar zeggen, zijn vrienden hebben opgebeld om mee te doen met de vrijpartij.

Camerabeelden

De vrouw zou hebben verklaard dat dit tegen haar wil was en dat de drie haar na de verkrachting bewusteloos achterlieten in de kamer en dat ze pas de volgende dag alleen wakker werd. Op camerabeelden is echter te zien dat ze het pand na een uur verlaat.

Twee van de Denen werden kort na de zogenaamde verkrachting aangehouden terwijl ze aan het raften waren op een rivier in het Noorden van Thailand. Ze ontkenden de vrouw te hebben verkracht. De derde man die beschuldigd werd is nooit aangehouden. Hij kon de Nederlandse niet hebben verkracht omdat hij al in het gezelschap van een andere vrouw was, wat ook op beelden was te zien.

Paspoorten inleveren

De Denen waren al voorwaardelijk op vrije voeten gesteld, maar ze moesten hun paspoorten inleveren zodat ze Thailand niet konden verlaten. Nu justitie de aanklacht heeft laten vallen zijn ze vrij om het land uit te reizen.

3 reacties op “Deense jongens niet vervolgd voor verkrachting Nederlandse vrouw in Chiang Mai”

  1. Jack zegt op

    De Nederlandse touriste in de bak zetten voor het liegen en bedriegen,ze heeft wel snel de Thaise mentaliteit aangenomen in het land van list leugen en bedrog.

  2. henk zegt op

    Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

  3. cor verhoef zegt op

    In de meeste landen staan op het doen van valse aangifte -en daar lijkt hier sprake van- van een misdrijf behoorlijk strenge straffen. Geen idee of deze ‘dame’ nog moet voorkomen. Wat mij betreft wel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website