Woensdagnacht is een negenjarig meisje in Surat Thani door een cobra gebeten en gestorven. Het lichaam van het kind werd om 7.40 uur door de grootmoeder gevonden. Ze wilde het meisje naar school brengen.

Sinds de scheiding van haar ouders woonde het kind bij de 70-jarige grootmoeder en de 90-jarige overgrootmoeder.

Politie en paramedici onderzochten het lichaam van het slachtoffer en ontdekten dat ze de afdruk van een beet op haar wijsvinger had. Tijdens het doorzoeken van de kamer ontdekten politieagenten de cobra. De slang lag onder een opgevouwen deken naast het kinderbed. De slang is door de agenten gedood.

Volgens de politie moet het meisje minstens acht uur voordat het lichaam werd gevonden, gebeten zijn. Het lichaam wordt voor autopsie naar een ziekenhuis gebracht om de doodsoorzaak te bevestigen.

Bron: Der Farang


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Cobra doodt slapend Thais meisje (9)”

 1. Kevin zegt op

  Wil dit graag delen maar sinds het nieuwe jaar staat de F van facebook er niet meer bij waarom niet ?

 2. Pat zegt op

  Zo erg is dit, geen woorden voor.

  En toch lees en hoor je dit zo zelden, in een land dat krioelt van de slangen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Het aantal doden door slangenbeten in Thailand is vermoedelijk ongeveer 30 per jaar. Meestal zal dat een volwassene zijn die op het land werkt. Dat is niet zo bijzonder. Als zoiets in huis gebeurt wordt het al interessanter (kan ons allemaal overkomen) en als het dan ook nog een kind is (wat de treurniswaarde verhoogt), ja, dan heb je nieuws.
   Er zijn wel veel slangen, maar het overgrote deel is niet giftig, en vaker dan 1 á 2 keer per jaar komen maar weinig Thai een slang tegen, slangen houden ook niet zo van mensen en zullen zich bij voorkeur verschuilen of uit de voeten maken voordat wij ze in de gaten hebben. Bovendien is in dit land vaak binnen korte tijd tegengif te krijgen.
   Het is statistisch gezien dus niet iets om je al te veel zorgen over te maken, alhoewel er ook complottheorieën zijn volgens welke het aantal slachtoffers veel groter is, maar dat men die cijfers onder de pet houdt om het toerisme niet te verstoren…

   • Pat zegt op

    Wel, als het ‘maar’ 30 doden per jaar zijn, is het niet vreemd dat je het zelden lees en hoort.

    Zoals je zegt wordt er hier over bericht omdat het om een kind gaat.

   • Jasper zegt op

    Het hangt er erg van af waar je woont, denk ik. Ik zie bijna dagelijks slangen, dood gereden EN levend bij mij in de omgeving. In de grote stad is dit wellicht anders….

 3. Maryse zegt op

  Vreselijk dat het kind dood is, daar is geen twijfel aan.
  Maar dat de slang ook dood moest is mij een raadsel! Het kwaad is al geschiedt, er is geen repareren meer aan. Vang dat beest op en laat het los in de bosjes waar het thuis hoort zou ik zeggen. Het is geen mens die die bestraft moet worden voor criminaliteit. Het dier weet niet beter dan bijten bij dreiging.
  Eigenlijk hoop ik stiekem dat bij autopsie een andere doodsoorzaak wordt gevonden…

 4. jan scheys zegt op

  zeer triest verhaal en wij klagen als eens over een muggenbeet tijdens onze slaap…
  de slang zal de warmte van het kinderlichaam opgezocht hebben waarschijnlijk en misschien heeft het meisje zich bewogen zodat de slang aanviel!?
  gelukkig komt dit niet zo heel veel voor maar, het zal je kleinkind maar wezen…

 5. T zegt op

  Dit soort dingen gebeuren helaas in tropische landen hoe erg het ook is maar de slang kan er ook verder niet veel aan doen.
  Deze dieren zijn ook erg belangrijk in het ecosysteem en het is jammer dat voornamelijk door het terugdringen van het leefgebied van wilde dieren er steeds vaker een human/animal conflict ontstaat zeker ook in Thailand.
  Het aantal graafmachines en bulldozers is bijna tellen in heel Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website