Mochten er expats of toeristen zijn die na gisteren niet meer kunnen pinnen in Thailand dan is de volgende informatie vast wel nuttig. Want voor klanten van ABN AMRO staat pinnen buiten Europa, dus ook Thailand, vanaf 21-01-2013 standaard op ‘uit’.

Klanten die dat niet willen, hebben de mogelijkheid dit snel en eenvoudig zelf te wijzigen via Internet Bankieren, telefoon of via een kantoor. Als zij dit doen, gaat de wijziging direct in; de klant kan zijn betaalpas dan ook meteen buiten Europa gebruiken.

Pinnen en profiel

Klanten zijn over de nieuwe maatregel eind vorig jaar per brief of bankmail geïnformeerd. Naar aanleiding van die communicatie hebben 18.000 klanten aangegeven ook buiten Europa te willen pinnen en hun profiel veranderd in een Wereldprofiel. Hiermee kunnen ze ook buiten Europa pinnen. Mochten klanten met een Wereldprofiel binnen zes maanden geen transactie buiten Europa doen, krijgen ze van de bank een brief met het advies om het Europaprofiel in te stellen.

ABN AMRO heeft eind vorig jaar ook de mogelijkheid overboekingen naar het buitenland te doen standaard ‘uit’ gezet. Mede hierdoor is de schade door internetfraude fors afgenomen. De bank neemt deze aanvullende maatregelen om klanten beter te beschermen tegen fraude en om klanten de mogelijkheid te geven zelf te kiezen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “ABN AMRO zet pinnen buiten Europa standaard ‘uit’”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  Expats die regelmatig geld opnemen bij een ATM in Thailand hoeven geen actie te ondernemen, want ABN Amro houdt daar rekening mee en zet automatisch het Wereldprofiel aan. Maar ik heb voor alle zekerheid wel even gecontroleerd of mijn Wereldprofiel aan stond en dat zou ik mijn medeklanten ook willen adviseren. Zekerheid voor alles.

 2. leen.egberts zegt op

  Ik raad aan je uit kering van de s.v b. en pensioen naar de bangkok bank over
  te laten boeken.Je betaalt geen opname kosten meer en bij de a.b.n bank kan
  je dagelijks 10.000 bath opnemen bij de bangkok bangkok bank 25.000 bath
  dagelijks,plus je krijgt een rente vergoeding over het bedrag wat op je rekening
  staat bij de a.b.n amro heb ik nog nooit een cent rente gehad over mijn betaalrekening.
  Ook een goede reden om je spaarpotje op je rekening te zetten de rente is nu 2.70%.

  Vr groeten Leen.Egberts.

 3. leen.egberts zegt op

  En niet vergeten je betaalt ook de 2 euro75 maandelijks aan service kosten
  niet meer,en geen pinstoringen meer.

  vr groeten Leen.EGBERTS.

 4. cor verhoef zegt op

  En wanneer je onverhoopt je Thaise bankpas verliest, sta je na twintig minuten weer buiten je filiaal met een nieuwe pas.. Nooit begrepen waarom dat in NL niet kan.

  • math zegt op

   Beste Tjamuk. U brengt misschien andere bloggers op een verkeerd been met uw antwoordt op Cor. Ik weet niet meer wat ik moet geloven van uw antwoorden?
   Zie deze site maar eens, kan u lezen dat uw verhaal en dat van de Rabobank haaks op elkaar staan. Verder had u al lang een pas online kunnen aanvragen als vervanging toen die in Thailand beschadigd was. Had u hem in Nederland lekker kunnen ophalen en lekker op tijd terug naar Thailand kunnen vliegen met uw nieuwe pas. Met een creditcard kan men wel de pincode veranderen trouwens.

   http://www.rabobank.nl/privatebanking/service/vragen

   • math zegt op

    Beste Tjamuk, ik ben op de hoogte omdat ik mij daarvoor interesseer en dan op onderzoek uitga zoals bv de sites bezoeken van Nederlandse banken. Over Nederland ken ik u geen antwoord geven omdat ik daar al heel lang niet meer woon en dus ook geen bank heb. Het enige wat ik u kan zeggen is dat in de landen waar ik in de zomer en winter woon ik ook mijn bankpas en creditcard kan veranderen naar een andere pincode. Waarom de Rabobank dat niet doet weet ik niet. Ik heb alleen nu de regels gelezen op de site die ik aangegeven had en daar heb ik mijn informatie van. Ik zie alleen dat er genoeg mogelijkheden zijn via het internet om problemen op te lossen, maar tegenwoordig gaat toch alles via het internet?

    Moderator: beste Math, u bent aan het chatten.

   • lexphuket zegt op

    Aangetekend opsturen ios geen voordeel, eerder een groot risico. Mijn ervaring zegt, dat de thaise mail volkomen onbetrouwbaar is. Het is mij al meerdere malen gebeurd, dat post niet aankomt. En vooralcredit card formaat pasjes zijn ze gek op. Wij kregen een keer nieuwe rijbewijzen in een opengescheurdr envelop in een plastic zakje. Na informatie bij het hoofd van het postkantoor. legde hij uit, dat de envelop was gevallen en daarbij gebroken!
    Wil je iets zeker krijgen, dan is er maar 1 oplossing: een kennis moet het meebrengen!

 5. jan zegt op

  Geld via internetbanking overmaken van NL naar Thailand kost € 15,50 (ABN bank)
  Geef je ABN opdracht in NL om maandelijks van je rekening geld over te maken naar Thailand kost € 30. Krungsri Bank kan je tot 30.000 bath pinnen en kost je 150 bath aan kosten. Als je in Thailand woont kan je beter internetbanking plegen dat is het goedkoopste
  Komt een bijzonderheid bij je kunt eventueel bewijzen ( immmigratiedienst voor VISA )dat je maandelijks geld van NL naar Thailand overmaakt ( Thais bankboek )

 6. Hans Bos zegt op

  Vreemd: geld overmaken van mijn ABN-rekening naar Thailand kost mij slechts 5,50 euro per keer. Zou ik dat toch iets goed doen?

  • HoneyKoy zegt op

   @ Hans Bos, Je hebt gelijk, normaal overboeken nij ABN naar Thailand kost 5.50 Euro, maar het kan soms wel een dag of 5 duren eer het in Thailand gearriveerd is. Bij een spoed overboeking zijn de kosten minimaal het dubbele, maar dan wordt het ook direct vaak dezelfde dag al overgemaakt, In het weekend heeft een spoedoverboeking geen enkele zin, want dan wordt er niet gewerkt.

   • Theo zegt op

    Het bedrag voor de tranfercommissie is correct, is € 5.50 per transactie, ongeacht de hoogte van het bedrag. ABN/AMRO – Kasikorn Bank ofwel Aalsmeer – Hua Hin. Het geld is altijd binnen 24 uur beschikbaar/opneembaar. Gaat gewoon via internet bankieren geen spoedopdracht, niet nodig ook. Zonder dat ik daarom ooit om gevraagd heb, word ik altijd keurig door de Kasikorn employee gebeld dat het geld is aangekomen. Verder doe ik alles lokaal met de Visa CC van Kasikorn en zijn er verder geen kosten. Een kleine rentevergoeding wordt automatisch bijgeschreven per kwartaal. Ik kan tot 70.000 baht per dag opnemen per ATM. Betalingen in winkels kennen geen limiet (zolang er saldo is, hah!).

 7. leen.egberts zegt op

  Ik bennog vergeten,dat bij iedere opname van 10.000 bath je150 bath opname kosten =3.78 euro aan de thaise bank,2.25 euro aan de a.b.n.amro betaalt, is tesamen 6.03
  euro bij iedere opname.En elke maand2.75 euro service kosten, tel uit je verlies op
  jaar basis.Wees verstandigen laat je uitkeringen S.V.B. en pensioen of w.a.o over boeken
  naar de bangkokbank in de woonplaats waar je woont.

  vriendelijke groeten, Leen.Egberts.

 8. Joost-Buriram zegt op

  Ik moest vorig jaar, omdat mijn bankpasje tot 1 juni 2012 geldig was, een nieuw ABN-AMRO bankpasje aanvragen en heb dat dan ook eind maart, na een telefoongesprek met een van de medewerksters, via internet gedaan, maar zes weken later had ik nog niets binnen, ik weer gebeld en toen bleek dat ze alles naar mijn oude huisadres in Nederland hadden gestuurd, dat terwijl ik toch, voordat ik naar Thailand vertrok, met bank persoonlijk mijn nieuwe gegevens en adres had doorgenomen, wat ze allemaal onmiddelijk in de computer invoerde.

  Maar na de nodige excuses, beloofden ze mij dat ze alles zo spoedig mogelijk naar mijn adres in Thailand zouden opsturen, zodat ik voor de vervaldatum met mijn nieuwe pas kon pinnen, ik kreeg tien dagen later dan ook een brief met mijn pasje en een brief met mijn pincode, maar je moet drie brieven krijgen, ook een met de activeringscode, dus ik weer gebeld, maar die brief was onderweg verzekerden ze mij, ik weer een paar weken gewacht, geen brief, dus weer gebeld en verteld dat ik al een paar weken niet kon pinnen, ze beloofden mij opnieuw een brief met een nieuwe activeringscode te sturen en inderdaad die kwam tien dagen later, daarna alle handelingen uitgevoerd die nodig waren en inderdaad ik kon weer pinnen, maar wel een maand te laat, gelukkig had ik nog wat euro’s liggen en kon ik nog geld wisselen want anders zit je mooi een maand zonder geld.

  Het beste wat je kan doen is, Leen Egberts zijn raad opvolgen en b.v. je AOW op een Thaise bank laten storten, dan kan je het trouwens de 16e van de maand al gebruiken i.p.v. de 23e

  p.s. de eerste brief met mijn activeringscode kwam half augustus pas binnen, lang lave de post.

  • LOUISE zegt op

   Hi Joost,

   Het nadeel van direct naar Thailan te laten boeken is dat je geen hand er in hebt om te wachten op een betere koers.
   dat heb je wel als je via internet bankieren een bedrag overmaakt., wat dus een aardige duit kan schelen.
   En als het een groter bedrag is dan een mandelijkse uitkering, dan heb je je kosten er ook uit.
   Louise


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website