Een rat als avondeten (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , , , ,
28 juni 2010

Zes Britse vrouwen ruilen hun dagelijks leven voor het leven van vrouwen in arme en afgelegen gemeenschappen op andere plaatsen in de wereld.

Net als veel vrouwen vandaag de dag jongleren ze tussen carrière, huis en gezin. Toch is er het gevoel dat er iets ontbreekt. Door wat tijd door te brengen in samenlevingen waar vrouwelijke rollen zeer verschillend zijn, hopen ze de antwoorden te vinden die hun leven kunnen veranderen.

Jackie Davis uit Bristol brengt enige tijd door met de Karen, de grootste bergstam van Thailand. Jackie is gescheiden, met twee jonge kinderen en worstelt met het leven als een alleenstaande ouder . Ze weet dat ze dingen moeten veranderen, maar weet niet hoe. Door een tijdje door te brengen met vier vrouwelijke vier generaties van de Karen vrouwen, leert ze een aantal eenvoudige maar interessante levenslessen.

Meer informatie: BBC2 – Tribal wifes

[youtube]http://youtu.be/XmBxA8vr8OQ[/youtube]

2 reacties op “Een rat als avondeten (video)”

 1. Redactie zegt op

  Ik heb gekeken of ik de gehele aflevering kon vinden, maar helaas niet. Mocht iemand van de bezoekers dat wel lukken stuur dan even de link op. Alvast bedankt.

 2. ferdinand zegt op

  Rat eten.
  Levende in de Isaan is “bordje rat” geen echt unicum. Het is hier heel gebruikelijk dat een deel van de bevolking (zeker niet het rijkste) er s avonds laat op brommer op uittrekt, gewapend met een lang kachtgeweer of een katapult plus een sterke zaklantaarn.

  Prooi zijn de kikkers, eekhoorntjes,soms slangen en natuurlijk ratten. Ratten zijn voor sommige mensen een lekkernij (en niet eens altijd uit armoede).
  Ze kruipen en voeden zich niet in de riolen (als die al aanwezig zijn) en in de vuilnishopen zoals bij ons, maar in de rijstvelden. Dus volgens velen helemaak niet zo’n ongezonde of onsmakelijke hap.

  s Nachts gevangen, ’s ochtends opengesneden en breeduit op een plankje gespijkerd, overdag in de brandende zon gedroogd, eind van de middag als lekkernij op de markt te koop. Vaak gezien, helaas (?) nog niet gegeten.

  Bijpassend nagrecht, gekruid blaadje verse miereneiren bevrucht en vegezeld door de nog levende mierenkoningin.
  Destijds 2 dagen niet met die vriendin gezoend, eerst na 100 maal tandenpoetsen en mondspoelen.

  Voor somige hapjes hier pas ik, morgen ga ik weer even naar Mac Donald in Udon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website