Drie van de beroemdste bezienswaardigheden in Bangkok staan in de top 10 van Azië, die is samengesteld door reizigers op de populaire website TripAdvisor. Het gaat om de liggende Boeddha in Wat Pho, het Grand Palace en de Tempel van de Dageraad.

In totaal bestaat de lijst uit 25 top bezienswaardigheden volgens de Traveller’s Choice Awards 2015. De liggende Boeddha in Wat Pho (ook bekend als Wat Phra Chettuphon) staat vierde op de lijst van 25 beste bezienswaardigheden in Azië. De Grand Palace staat op de zesde plaats. Een ander icoon van Bangkok, de Wat Arun (ook bekend als de tempel van de dageraad), staat op de negende plek.

De Wat Phra Kaew (Tempel van de Emerald Buddha, gelegen op het terrein van de Grand Palace) noteerde ook een vermelding en wel op plaats 15. De lijst kwam tot stand dankzij 60 miljoen beoordelingen van lezers. TripAdvisor is grootste reiswebsite ter wereld met bijna 280 miljoen unieke bezoekers per maand. 

Klik hier voor de volledige lijst van TripAdvisor: www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Landmarks-g2

1 reactie op “TripAdvisor top 10 attracties Azië: Drie bezienswaardigheden in Bangkok”

  1. Hemelsoet roger zegt op

    Er is nog ’n nieuwe bezienswaardigheid in Bangkok: “Siam Green Sky” op het 7e verdiep van Siam Square One – shopping mall. Te bezichtigen op woensdag en zaterdag, met rondleiding. Dit volgens de Belgische Ambassade in hun nieuwsbrief van Juni. Het is ’n groen plein op het dak van het warenhuis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website