Heb je een reisadapter (reisstekker) nodig voor Thailand? Thaise stekkers en stopcontacten zijn anders als die bij ons. Ze zijn vergelijkbaar met het systeem in de Verenigde Staten waar het A-type wordt gebruikt. Dat zijn twee platte stekkers. 

Het type stopcontact dat in Thailand wordt gebruikt, is dus anders dan in veel andere landen, waaronder Nederland en België. In Thailand worden type A, B, C, F en O stopcontacten gebruikt.

 • Type A: Dit is een stopcontact met twee platte parallelle pinnen. Dit is een tweepolige stekker, ook wel een ‘platte’ stekker genoemd. Dit type is compatibel met stekkers uit de Verenigde Staten.
 • Type B: Dit is een stopcontact met twee platte parallelle pinnen en een aardingspin. Dit is een drie-polige stekker, vergelijkbaar met type A, maar met een extra ronde pin voor aarding. Ook dit type is compatibel met Amerikaanse stekkers.
 • Type C: Dit is een stopcontact met twee ronde pinnen. Dit is een tweepolige stekker die in de meeste landen van Europa gebruikt wordt,
 • Type F: Dit is een stopcontact met twee ronde pinnen en twee aardingsclips aan de zijkant.
 • Type O: Dit is een stopcontact met drie ronde pinnen in een driehoekige vorm.

De netspanning in Thailand is 220 V en de frequentie is 50 Hz.

Heb je een reisadapter nodig voor Thailand?

Het antwoord is nee. Of je een reisadapter nodig hebt voor je reis naar Thailand hangt af van het land waar je vandaan komt. Als je uit een Europees land komt dat type C stekkers gebruikt, zul je geen adapter nodig hebben.

Thaise stekkers en stopcontacten

Nog wel een aandachtspunt is de kwaliteit van de stopcontacten in Thailand. Die is vaak bedroevend. Het kan maar zo dat jij je telefoon of laptop de hele nacht hebt opgeladen en je tot de ontdekking komt dat je batterij nog steeds leeg is, doordat er geen contact is gemaakt. Of soms valt je stekker gewoon uit het stopcontact in Thailand. Dat heeft deels te maken met de slechte kwaliteit. een ander probleem is dat de Europese stekkers eigenlijk iets te dik zijn voor de Thaise stopcontacten dus na veel gebruik worden ze lam. je zult dan een ander stopcontact moeten proberen.

3 reacties op “Thaise stekkers en stopcontacten: Heb je een reisadapter nodig voor Thailand?”

 1. Sjaak S zegt op

  Eigenlijk passen stekkers met twee platte pinnen (Amerikaanse stekkers) overal het beste. Als je zo’n verloopstekker hebt, kun je bijna overal je apparaten aansluiten. Ik heb een verlengsnoer gekocht waarop je meerdere apparaten kunt aansluiten, inclusief drie USB-poorten waarmee je je telefoon kunt opladen. In veel hotels bevinden de stopcontacten zich op moeilijk bereikbare plaatsen. Soms wil je bijvoorbeeld zelf een kopje koffie zetten, maar dan is de kabel van de waterkoker te kort. Een verlengsnoer kan dan handig zijn.

 2. Pascal zegt op

  Koop in thailand een stekkerblok zonder aarding of één met aarding + adaptor zonder aarding. Sommige hotels hebben soms maar één stopcontact.

  PS. Het stopcontact van de ijskast blijft dikwijls onder spanning en kan je dus gebruiken om iets op te laden als je niet op de kamer bent.

 3. Ton Kersten zegt op

  Inderdaad al meerdere keren meegemaakt dat mijn Europese stekker de hele nacht geen contact maakte, toch een goede kwaliteit Thai stekker (Hoko) gekocht met 2 USB uitgangen, nog steeds veel plezier van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website