Thailand reisgidsen en boeken

(Redactionele bronvermelding: Shanti Hesse / Shutterstock.com)

Thailand, een land waar de zon schijnt als goud en de glimlach van zijn mensen je hart verwarmt, is een bestemming die dromen tot leven brengt. Maar om deze dromen werkelijkheid te laten worden, is de juiste reisgids onmisbaar. In de zoektocht naar de perfecte reisgids voor Thailand, is het belangrijk om er een te kiezen die resoneren met jouw persoonlijke reisstijl en interesses.

Stel je voor: je staat aan het begin van een straat in Bangkok, omgeven door de geuren van streetfood en het geluid van tuktuks. Met de juiste reisgids in je hand, wordt elke straathoek een verhaal en elke markt een avontuur. Zoek je een gids die je meeneemt door de kronkelende straten van Bangkok, met tips over waar je de beste Pad Thai kunt vinden? Of ben je meer geïnteresseerd in de verborgen tempels en spirituele plaatsen die het land rijk is?

Bij het kiezen van een reisgids voor Thailand, denk aan wat jouw hart sneller doet kloppen. Of het nu gaat om culinaire ontdekkingen, verborgen stranden, culturele schatten of avontuurlijke expedities, er is altijd een reisgids die jouw persoonlijke reis door dit wonderbaarlijke land zal verrijken. Dus welke reisgids wordt jouw sleutel tot het ontdekken van de schatten van Thailand? De keuze is aan jou, en het avontuur wacht.

Thailand reisgidsen en boeken: een overzicht

Voor wie op zoek is naar de beste reisgidsen voor Thailand, hier is een overzicht van zowel Nederlandstalige als Engelstalige opties die je kunnen helpen het meeste uit je reis te halen.

Nederlandstalige reisgidsen voor Thailand

 • Wat & Hoe Reisgids – Thailand: Een standaard keuze voor Nederlandstalige reizigers.
 • Capitool reisgids – Thailand: Deze gids is rijk geïllustreerd en biedt een compleet overzicht voor een geslaagde reis.
 • Trotter Thailand – Bekend om zijn praktische informatie en lokale tips.
 • Insight guides – Thailand: Biedt een dieper inzicht in de Thaise cultuur en bezienswaardigheden.
 • TravelKids Asia – TravelKids Thailand: Een leuke en informatieve gids voor kinderen (en hun ouders).
 • Lonely Planet Thailand – Een populaire keuze onder reizigers, beschikbaar in het Nederlands.
 • Backpackgids Azië (Thailand) – Gericht op backpackers en avontuurlijke reizigers​​.

Engelstalige reisgidsen voor Thailand

 • Lonely Planet Thailand: Biedt uitgebreide dekking van diverse regio’s in Thailand, inclusief Bangkok, Chiang Mai en Phuket. Het is ideaal voor een eerste kennismaking met het land.
 • DK Eyewitness Thailand: Deze gids is rijk aan informatie en boeiende details, en is perfect voor diepgaande kennis over Thailand.
 • Fodor’s Essential Thailand: Inclusief secties over Cambodja en Laos, en biedt een brede kijk op de cultuur, geschiedenis en het dagelijks leven in Thailand.
 • The Rough Guide to Thailand: Deze gids is praktisch en gedetailleerd, met aandacht voor zowel bekende als minder bekende bezienswaardigheden. Het biedt kleurrijke kaarten en is bijgewerkt na COVID-19​​​​.

Elke gids heeft zijn unieke sterke punten, afhankelijk van je reisstijl en interesses. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur, geschiedenis, of een familievriendelijke ervaring, er is een reisgids die past bij jouw behoeften.

2 reacties op “Thailand reisgidsen en boeken: Welke zal voor jou het meest nuttig zijn?”

 1. Frank B. zegt op

  Ik gebruikte vroeger meestal de gidsen van Insight Guides en Capitool. Met name voor mijn verre reizen. In mijn optiek zijn deze het meest compleet en accuraat en hebben mij nooit teleurgesteld/

 2. Georges zegt op

  De meeste van genoemde reisgidsen zijn mij bekend. Zelf gebruik ik meestal Lonely Planet, waarmee ik al vele tientallen landen heb doorkruist. Deze gidsen bieden mij de meeste praktische informatie als individuele reiziger: details over prijzen en uren van alternatieven qua transport, bezienswaardigheden, enz. Gelijkaardig, maar iets minder gedetailleerd is Trotter (Nederlandse vertaling van Le Routard). Capitool geeft mooie geïllustreerde overzichten van bezienswaardigheden. Natuurlijk zijn reisgidsen bij publicatie al voor een deel verouderd, omdat alles evolueert. Daarom is dubbelchecken op internet waar mogelijk vaak nuttig. You Tube-filmpjes kunnen ook interessante bijkomende informatie geven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website