Thailand is een prima bestemming voor een vakantie. Het land biedt veel mogelijkheden voor reizigers, ongeacht het beschikbare budget. Voor toeristen die Thailand nog niet zo goed kennen, hebben wij wat feiten en wetenswaardigheden op een rijtje gezet.

Top 5 nationaliteiten van toeristen

Jaarlijks (voor de coronapandemie) bezoeken miljoenen toeristen Thailand. De kans dat je een landgenoot tegenkomt, is groot want er gaan ieder jaar een kleine 100.000 Nederlanders naar Thailand voor een korte of lange vakantie. Je bent in Thailand overigens in goed gezelschap van andere nationaliteiten. Hierbij de top 5 van internationale toeristen die Thailand bezoeken:

 1. Chinezen
 2. Maleisiërs
 3. Russen
 4. Japanners
 5. Zuid-Koreanen

Mannelijke versus vrouwelijke toeristen

Thailand ontvangt jaarlijk meer mannelijke dan vrouwelijke toeristen. Van alle toeristen die Thailand bezoeken is 60,54% man en 39,46% vrouw.

Top 5 bestemming in Thailand

In Thailand is veel te zien en te doen, maar wat zijn nu de meest populier bestemmingen voor buitenlandse toeristen? Hier het antwoord:

 1. Bangkok
 2. Phuket
 3. Chiang Mai
 4. Pattaya
 5. Krabi

Gemiddelde hotelprijzen in Thailand

Thailand heeft een enorme keuze aan hotels, resorts en luxe accommodaties. Je vindt ze in alle prijsklassen. Zo boek je al een budgethotel voor € 10,- per nacht. Voor een prima middenklasse hotel in Thailand betaal je gemiddeld rond de € 25,- per nacht, inclusief ontbijt.

Tijdens het hoogseizoen zijn hotels in Bangkok het goedkoopst (gemiddeld 2.375 baht) en in Phuket het duurst (gemiddeld 4.710 baht). Wil je tijdens het laagseizoen goedkoop een hotel boeken, dan is Chiang Mai de beste keuze. Je betaalt er gemiddeld 1.726 baht voor een hotelkamer. Ook dan is Phuket met een gemiddelde van 3.777 baht het duurste.

Populaire excursies

Er is veel te zien in Thailand. Excursies kan je overal boeken en zijn relatief goedkoop. Wij geven je een aantal tips:

 • Bangkok: Een fietstocht door Chinatown, het groene deel van Bangkok, is de best gewaardeerde excursie. Een dinnercruise over de Chao Phraya rivier is ook een aanrader.
 • Phuket: Ontdek de wonderschone stranden en eilanden rondom Phuket. Een boottocht naar James Bond eiland of de Phi Phi eilanden is favoriet.
 • Chiang Mai: Nationaal Park Doi Inthanon is een topper. Prachtige natuur, bergen en een schitterende zonsondergang.
 • Pattaya: De Sanctuary of Truth is een bezoek waard. Deze gigantische tempel is volledig uit hout gesneden; er wordt al 25 jaar aan gewerkt.
 • Krabi: Breng een bezoek aan de Tiger Cave Temple (Wat Tham Sua). Phranang Full Moon Kayaking is ook een onvergetelijk ervaring.

Wat moet je weten over Thailand?

Voor nieuwkomers is het handig om een paar zaken te onthouden:

 • Drink flessenwater. Kraanwater is prima geschikt voor tandenpoetsen, maar het drinken er van wordt afgeraden.
 • Wanneer je gaat winkelen, dan is het normaal dat je wat van de prijs afdingt. Een uitzondering hierop zijn de grote luxe warenhuizen waar alles al geprijsd is.
 • Thai hebben veel respect voor het koningshuis, monniken en Boeddha. Hoewel Thai erg tolerant zijn, is het niet verstandig om als buitenlander disrespect te tonen voor genoemde zaken. In het slechtste geval kom je dan in de gevangenis terecht.
 • Veel hotels en restaurants berekenen 10 procent extra servicekosten op de nota. Desondanks is een kleine fooi wel een vriendelijk gebaar.
 • Indien je een tempel bezoekt, moet je gepast gekleed gaan. Dat betekent de schouders en benen bedekt. En altijd de schoenen uit.
 • Wanneer je in een taxi stapt, zorg er dan voor dat de meter wordt aangezet. Dat is overigens bij wet verplicht. Bij een tuk-tuk altijd vooraf een prijs afspreken.

Nog wat feitjes

 • Thai noemen de Thaise hoofdstad Bangkok meestal Khrung Thep (Stad van de Engelen).
 • In Thailand is het hoofd het belangrijkste lichaamsdeel en voeten het laagste. Met je voet naar een Boeddhabeeld wijzen is dan ook erg onbeleefd. Raak ook niet zomaar het hoofd van een Thai aan.
 • Thai spreken zelden vloeiend Engels, maar wel een vereenvoudigde versie van de Engelse taal. Leer een paar Thaise woordjes uit je hoofd; dat zal gewaardeerd worden.

Bronnen: TAT, Wikpedia, etc.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website