Phuket ademt (video)

Door Redactie
Geplaatst in Phuket, Thailand tips
Tags: , , , ,
21 mei 2018

In het zuiden van Thailand, in de Andaman Zee, ligt het grootste en populairste eiland van Thailand: Phuket. Het heuvelachtig eiland (hoogste punt op 516m) met veel loofbos, is 543km² groot (50 km lang en ongeveer 20 km breed).

Wie Phuket zegt, zal ook de grote badplaats Patong Beach noemen. Een kilometerslang zandstrand en een levendig uitgaansleven trekt hier veel internationaal publiek. Er zijn talloze gogobars, travestieten- en bierbars, maar ook een uitgebreid aanbod aan verschillende restaurants en discotheken.

De kleinere badplaatsen Karon Beach en Kata Beach zijn rustiger en hebben tevens fraaie, brede zandstranden. De badplaatsen op dit eiland bevinden zich aan baaien, voornamelijk aan de westkust van het eiland.

Opvallend is dat Phuket nauwelijks hoogbouw kent. Slechts in Patong Beach treft men enkele grote (hoge) hotels aan. In Bang Tao Beach zijn enkele luxe hotels, die in een fraai hotelpark liggen, te midden van lagunes.

Het eiland dient tevens als uitgangspunt voor boot- en duikexcursies naar omliggende eilanden zoals de Phi Phi Islands en een aantal nationale parken, die een bijzonder fraai landschap herbergen.

Phuket staat aan de noordzijde van het eiland door een brug in verbinding met het vasteland (Phang-Nga).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website