De Roman van de Geschiedenis van de Drie Koninkrijken (‘sanguo zhi yanyi’) werd geschreven door Luo Guanzhong in de 14e eeuw.

Het is een Chinese historische roman gebaseerd op de gebeurtenissen in de roerige jaren aan het einde van de Han-dynastie en tijdens de Periode van de Drie Koninkrijken, beginnend in 168 en eindigend met de hereniging van het land in 280.

The Three Kingdoms Park in Pattaya is opgezet rondom de bovengenoemde geschiedenis. Het werd gesticht door schatrijke zakenman Kiarti Srifuengfung, de oprichter van Asaha Glass Company. Hij wil in dit park allerlei facetten van het boeddhisme en de Chinese cultuur laten zien.

In een prachtige tuin staan drie pagoden, terwijl rondom het park een lange muur staat met muurschilderingen. Verder zijn kosten noch moeite gespaard om gebouwen en park aan te kleden met schitterende vazen en beeldhouwwerk. In de middelste en grootste pagode staat een reusachtig beeld van de oprichter.

Het is moeilijk om uit te leggen hoe je er kan komen, maar wie zoekt zal vinden. Wij begonnen vanaf Sukhumvit Soi Country Club te volgen. Nadat je de bebouwde kom hebt verlaten verschijnen er borden met Horse Shoe Point. Volg die borden: het park ligt er pal naast.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

8 reacties op “Het park van de drie koninkrijken in Pattaya”

 1. l.lagemaat zegt op

  Ongeveer ter hoogte van de Makro en Underwaterworld aan de Sukhumvitroad linksaf slaan
  bij Soi 87 of 89 (beide kunnen) komen op hetzelfde punt uit.
  Deze schitterende landelijke en heuvelachtige weg blijven volgen,langs het fraaie Chaknorkreservoir tot Soi 29.
  Deze linksaf inslaan en blijven volgen tot rechts het Horseshoe Point Resort aangegeven wordt.
  Deze resort inslaan en meer naar achteren bevindt zich het prachtige park van de drie
  koninkrijken.(The three Kingdoms Park)
  (Vanaf de Suhkuvitroad zal het ongeveer 30 minuten zijn)

  groet,

  Lodewijk

  • joskeshake zegt op

   even erbij zetten, voorbij de in aanbouw zijnde temple op linkerkant is soi 29 en als je die inrijdt en je bent geintresseert in een mooie sak yant tattoo, heb je daar dan links in soi 20 Archan Anek tradionele tattoo.

 2. Jan en Gerard zegt op

  Wij hebben dit park een paar maanden geleden bezocht. Schitterend. Er liepen totaal 6 mensen rond. Heerlijk. Zoveel rust en zoveel moois. Wij zeggen ; DOEN !

 3. Jacques zegt op

  Goh ik dacht dat ik zo’n beetje alles wel had gezien in Pattaya, maar dit is nieuw voor mij. Bedankt voor de tip en ik ga er zeker een keer kijken.

 4. henk zegt op

  Ik wilde er laatst in november heen, maar het bleek dicht.
  Kent iemand de openingstijden hiervan?

  • Erik zegt op

   Momenteel 09-18:00 volgens google maps, heb echter in het verleden ook al eens voor een dichte deur gestaan. De aanhouder wint dus probeer het nog eens zou ik zeggen, zeker de moeite waard.

   • henk zegt op

    Eric bedankt.
    Ik dacht toch dat ik er na 09.00 uur was. Ben in PTY nooit zo vroeg op.

 5. Bz zegt op

  The Romance of the Three Kingdoms.

  One of my Favorites!
  Put “WX4G+47” in Google and you will find it!
  Or 12,9053125, 100,9756875

  Pattaya, Bang Lamung District, Chon Buri

  Mvg. Bz


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website