Liefhebbers van natuur moeten zeker afreizen naar de provincie Mae Hong Son in Noord-Thailand. Op ongeveer 925 kilometer ten noorden van Bangkok ligt tevens de gelijknamige hoofdstad.

Jarenlang een onontsloten gebied waarvan het overgrote deel bestaat uit bergen en bossen. Dit gebied is een waar eldorado voor de rustzoeker en natuurliefhebber.

De provincie Mae Hong Son is maar liefst 483 kilometer lang en vormt voor belangrijk deel de grens met Myanmar. Het is daarom geen toeval dat de kleine hoofdstad van de gelijknamige provincie een Birmaanse sfeer uitademt waarvan de tempels en vele gebouwen getuigen zijn.

Video: Mae Hong Son, ongerepte natuur in Noord-Thailand

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Mae Hong Son, ongerepte natuur in Noord-Thailand (video)”

 1. Michiel zegt op

  Supermooie omgeving, wij zijn er afgelopen November geweest.

  Is best wel een achtergebleven gebied qua toerisme op wat motorrijders die de Mae Hong Song Loop rijden kom je er niet veel toeristen tegen. Ook de reisburautjes die trips organiseren zijn nogal basic (die van ons was alleen telefonisch te bereiken “computers? nee die hebben we niet ” Maar de trips die zei bieden zijn heel wat authentieker als bv omgeving Chiang Mai.

  Hotels genoeg en meestal ook nog zeer goed en goedkoop. Kan de Hotels van Black Ant coffee aanbevelen. En ja het zit al in de naam goede koffie hebben ze ook.

  Dit alles is denk ik ook wel te danken aan de bereikbaarheid. Erg bergachtig gebied met idem bijbehorende wegen. Reken op langere reistijden van Chiang Mai via (130km 700bochten ) Pai naar (110km) Mea Hong Song .

  Ben je snel reisziek dan heb je mischien een klein probleem onderweg, reisziekte pillen willen helpen schijnt.

  Reizen per minibus is het snelst en comfortabelst . Wij namen de local bus van Pai naar MHS en daarmee verdrievoudigde de normale reistijd, maar ja wat wil als je door de bergen gaat in een oude krakende chinese bus uit de jaren 50 met 20km pu. Wel weer een beleving en je hebt alle tijd om de prachtige omgeving te bekijken , comfort moet je maar even buiten beschouwing laten

  Kortom Mae Hong Song zeker de moeite waard.

 2. janbeute zegt op

  De trip naar MaeHongSong is het mooist als je het doet op een motor .
  Heb het een paar keer gedaan , maar wees voorzichtig vele van die bochten kunnen je snel verrassen .
  Dus pas altijd je snelheid aan .
  Na MaeHongSong kun je doorijden om de loop te volbrengen , kom je uit bij de Doi Ithanon , en de plaats Chomtong .
  Van daaruit is het nagenoeg weer 4 baans richting HangDong Chiangmai .
  Ik woon zelf ongeveer een kilometer of 60 van af de voet van deze bergketen .
  Zeer mooie omgeving als ook Maewang met zijn watervallen .

  Jan Beute .

 3. Gust Feyen zegt op

  Afgelopen ‘winter’ zijn mijn vrouw en ik er ook geweest.
  We verbleven er in Mae Hond Son: een leuke rustige provinciestad. Met elk een gehiurde scooter hebben we de regio verkend zelfs tot in Pai !
  We zijn er zelfs in geslaagd in Ban Rak Tai de grens ‘illegaal’ over te steken na een leuke babbel met de Thaise en Birmese grenswachters.
  In MHS is het s avonds heel gezellig aan het centrale meer.
  MHS is goed en redelijk goedkoop te bereiken vanuit Chiang Mai. Logement is er voldoende aan heel betaalbare prijzen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website