Lezers tip: Karen’s Tribe native elephants

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
2 oktober 2018

Beste lezers,

Mag ik jullie een tip geven? Wij hebben een geweldige ervaring gehad bij het Karen volk in de bergen van Chiang Mai. Dat wil ik graag delen met mensen die niet van massatoerisme houden en op een milieu- en diervriendelijke manier een dag of twee dagen met olifanten willen doorbrengen.

Karen’s Tribe native elephants wordt gerund door drie families van het Karen volk. Zij dragen bij aan de vermeerdering van olifanten. Verzorgen ze dagelijks en dat mochten wij een dagje doen. Geen commerciële poespas. Geweldig.

De moeite waard om de site te bekijken: www.karentribenativeelephants.com

Kleine groepen. Maximaal 8 personen. Wij waren die dag alleen met ons gezin.

Succes.

Groetjes,

Monique

9 reacties op “Lezers tip: Karen’s Tribe native elephants”

 1. Marijke. zegt op

  Goed intiatief voor de olifanten.Maar er moeten geen tochten met hen gedaan worden.

 2. jasper van Der Burgh zegt op

  Goed initiatief voor de Karen. Toch nog geld verdienen aan olifanten die geen economische waarde meer hebben (een tractor is sneller en beter).
  De olifanten zelf zijn echter beter af in een natuurpark, zonder menselijke bemoeienis.

 3. Carola zegt op

  Ik snap dit niet. Men waarschuwt om vooral geen ritjes op een olifant te maken i.v.m. een zere rugwervel en de narigheid die de olifant vooraf moest ondergaan voordat hij überhaupt een mens toeliet in zijn omgeving en op zijn rug. Zitten hier gewoon 2 mensen op een olifant!

 4. ruud zegt op

  Ik neem niet aan dat de olifant veel last zal hebben van die twee mensen.
  Bij olifantenritten wordt er een grote houten constructie op die rug geplaatst, voor ik weet niet hoeveel mensen.
  Dat zal een aanmerkelijk zwaardere belasting zijn voor die olifant.
  Bovendien wordt er gesproken over ritjes en niet over tochten.

  En ja, olifanten horen in de natuur, net als honden, katten en mensen.
  Zolang de olifant gelukkig is met zijn bestaan, heb ik echter geen bezwaar tegen de gang van zaken.

  • jasper van Der Burgh zegt op

   En wie bepaalt of de olifant gelukkig is met zijn bestaan? De Karen man die de olifant elke avond met een stalen ketting om de poot ketent, en overdag naast hem loopt met een stok met een scherpe stalen punt en weerhaak om hem bij verkeerd gedrag te corrigeren?

   Mijn inziens zou de olifant liever gewoon vrij zijn, in zijn natuurlijke habitat. En er is geen enkele reden om dat niet te doen: in Thailand floreren de olifanten in de natuurparken!

 5. Ger zegt op

  De olifanten horen vrij te zijn , of in ieder geval niet te worden gebruikt om toeristen te vermakend door ritjes kunstjes of voederen . Zet ze dan in een stuk bos en laat de toeristen er van een afstand naar kijken.
  Juist de commerciële exploitatie, dus proberen geld te verdienen , is verkeerd. Hiermee worden ook ander personen met minder goede bedoelingen gelokt om een zelfde soort verdienste te krijgen.

 6. will zegt op

  zolang het niet met stoeltjes is en lange tochten zijn, is het geen slecht initiatief.
  een olifant werkt graag> speelt graag.

  en hoe zouden die olifanten dan moeten eten, kweken en verzorgd worden als er totaal geen activiteit zou zijn wat enige inkomsten opleverd.

  ik ben ook een dierenliefhebber, maar op kleine schaal de mensen met de dieren laten werken , spelen etc daar heb ik geen problemen mee.

  in het wild zetten levert ook een risicco op stropers. deze mensen beschermen hun inkomsten ( hun olifanten) zowel deze stammen als deze dieren leven ervan .

  w

 7. Henny zegt op

  Ga eens in het Elephant Nature Park kijken naar al die gehandicapte olifanten dank zij het werk waar zij ‘al honderden jaren voor worden ingezet’! Bent u daar al eens geweest? U schrijft: “Als een olifant iets niet wil, doet hij het niet”. Nou, reken maar dat de olifant – tot voor kort – met veel geweld werd gedwongen om te doen wat hij niet wil!

 8. Patrick Deceuninck zegt op

  Alsof het Karen dorp dorp in Chang Mai geen massa toerisme aantrekt? Ben er twee jaar geleden op bezoek geweest 100% leven ze van het toerisme en de kledij die ze te koop stellen aan de toeristen,en dan heb ik nog niet gesproken over de olifantentochten die ze organiseren. Sorry geen verkeerde informatie geven .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website