Tips voor het huren van een auto in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
13 juni 2022

Het huren van een auto in Thailand geeft je de vrijheid om te gaan en staan tijdens je vakantie of verblijf en om mooie autotochten te maken door het ‘Land van de Glimlach’. Ben je van plan om een auto te gaan huren, lees dan deze 13 handige tips: 

1. Controleer op beschadigingen 
Bekijk voordat je vertrekt, al dan niet samen met de verhuurder, of er geen beschadigingen aan de auto zijn. Laat aanwezige beschadigingen in het contract opnemen. Zo voorkom je dat je achteraf wordt aangesproken op schade die je niet veroorzaakt hebt.

2. Fotografeer auto bij het ophalen en na het inleveren
Moeten betalen voor niet bestaande schade of boetes? Het komt voor dat je moet betalen voor zaken waar jij niets mee te maken hebt. Fotografeer daarom de huurauto bij het ophalen, rapporteer schade direct (voor vertrek) en maak foto’s van de auto na jouw vakantie.

3. Lees en bewaar het huurcontract goed
In het huurcontract staan alle gemaakte afspraken over de autoverhuur zoals wie er in de auto rijdt, wie verhuurt, het type auto, kilometerstand bij vertrek, de huurperiode en al aanwezige schade, afgesproken periode en contactgegevens bij schade of technische problemen. Zorg ervoor dat hierin ook duidelijk staat wie de auto bestuurt. Alleen die personen zijn verzekerd. Lees ook de algemene voorwaarden goed door.

4. Lees voorwaarden leeftijd bestuurder
Kijk goed of alle bestuurders van de huurauto aan de eisen van de verhuurder voldoen. Sommige verhuurders hanteren een minimum leeftijd voor de bestuurder. Soms moet iemand al een bepaalde tijd een rijbewijs hebben om een auto te kunnen huren.

5. Creditcard vereist met voldoende krediet
Voor het huren van een auto moet je in het bezit zijn van een creditcard. De creditcard staat garant voor de borg, het eigen risico, het vergoeden van eventuele schade of het betalen van verkeersboetes. De verhuurder vraagt meestal een machtiging om dergelijke bedragen te incasseren. Let op: Zorg bij het ophalen van de auto dat er voldoende krediet op je creditcard staat zodat je  de borg (vaak rond de 1.000 euro) kan betalen. Anders krijg je de auto niet mee! Je zult niet de eerste zijn dit dat overkomt.

6. Aanvullende verzekering voor huurauto en eigen risico
Een reisverzekering dekt nooit eventuele schade aan een huurauto. Daarvoor is een aanvullende verzekering nodig. Kijk goed naar de mogelijkheden die de autoverhuurder biedt, maar voordeliger is de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz.

7. Betalen autohuur
Betaal achteraf of vooraf. De borg wordt in ieder geval direct via een creditcard (tijdelijk) of contant geïnd. Achteraf worden meestal de kosten verrekend, maar dit verschilt per autoverhuurmaatschappij.

8. Neem geldige identiteitspapieren mee
Zorg dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt als je de auto ophaalt, dat geldt ook voor de identiteitsbewijzen van eventuele andere bestuurders.

9. Schade en technische problemen, noodnummer bij de hand
Neem bij technische problemen direct contact op met het noodnummer of met de verhuurder. Ga niet op eigen houtje naar een garage om iets aan de auto te laten doen. Op die manier voorkom je dat je zelf moet betalen en dat de kosten nog meer oplopen.

10. Inleveren: op tijd en met volle tank
Zorg dat je de auto op de juiste tijd op de afgesproken plek weer inlevert. Mocht je dat niet redden of een andere inleverlocatie wensen, laat de verhuurder dit dan tijdig weten. En zorg ervoor dat er voldoende benzine in de auto zit, althans de hoeveelheid zoals afgesproken. Inleveren met volle tank is gebruikelijk. Doe je dit niet dan kost het je brandstofkosten plus extra servicekosten.

11. Check de eindafrekening
Wellicht een open deur, want een rekening checken is altijd goed. Vrijwel altijd betaal je een borg, dit bedrag wordt in de meeste gevallen later verrekend met de gemaakte kosten. Check goed of dit klopt.

12. Let op afgeschreven bedragen creditcard
Het komt voor dat er ten onrechte bedragen worden afgeschreven, zoals de borg, na het huren van een auto, check dit goed! In principe kan je via jouw creditcardmaatschappij, met de juiste bewijzen, dit terugvorderen.

Bron: Skyscanner

11 reacties op “Tips voor het huren van een auto in Thailand”

 1. Frank zegt op

  Neem vooral de meest uitgebreide verzekering (bij de verhuurder), dan is alle schade gedekt. Vaak niet heel veel duurder dan beperkte verzekering, maar je hoeft dan nooit bang te zijn voor gesteggel over krasjes of andere beschadigingen die er al waren of die er door jouw toedoen zijn ontstaan.

  • Danzig zegt op

   Soms is de ‘excess’, dus het maximale bedrag dat je kwijt kunt zijn bij schade, zo laag dat het voordeliger is de extra, ‘zero excess’-verzekering oftewel SCDW NIET af te sluiten. Bijvoorbeeld: als de maximale excess 5000 baht is en je huurt de auto 20 dagen voor een met 300 baht/dag verhoogde huurprijs dan ben je een dief van je eigen portemonnee, want 6000 baht extra kwijt voor de SCDW, terwijl je met een gewone CDW maximaal 5000 baht kwijt zult zijn en vaak minder tot niets.

 2. Dirk zegt op

  Inderdaad nuttige tips als je een auto wil huren.

  MAAR

  Waarom zou je in Thailand een auto huren?
  Je kan onderhandelen met taxibedrijven en een auto met chaufeur per dag huren.

  Voordelen:

  Niet duurder dan een auto huren.
  Geen gezever bij schade of ongeval (basisregel Thailand: Farang is altijd in fout).
  Je hoeft niet zelf te rijden
  Je rijdt niet verloren
  De chaufeur kan je het echte Thaise leven laten zien
  ….

  VOORBEELD

  In januari huurden we met 4 personen een minivan met chaufeur voor 1300 thb per dag + verbruik (ong 1500 thb). We reden van 6.30 tot 19.30, van Chiang Mai naar Chiang rai, bezochten witte tempel, zwarte tempel, bergvolkeren (de niet toeristische), de thee plantage van Singha, warmwaterbronnen omgeving Chiang mai.

  Dit was een zeer dagvullend programma.

  Wil je nu echt voor laat ons afronden (fooi chaufeur inbegrepen) op 25 euro per man per dag, je een hoop miserie, risico en vermoeidheid op je dak halen?

 3. Ggm zegt op

  wat ik mis is de third party liability insurance dit is de verzekering voor schade aan een ander, de auto is vaak wel goed verzekerd maar wat je een ander aandoet bv ziekenhuis opname of een andere auto total loss is vaak in thailand maar ook in andere landen slecht verzekerd bv maar voor 600 euro, zou minstens voor 1 miljoen moeten zijn.

  • stevenl zegt op

   Vrijwel altijd als de eigen autio goed verzekerd is, is ook de aansprakelijkheid voor schade aan anderen (redelijk) goed verzekerd, dit is standaard op 1st class (all risks/WA+ volledig casco) verzekeringen.

 4. FreekB zegt op

  Zorg dat je een internationaal rijbewijs hebt mee genomen, is verplicht in Thailand.

 5. l.lagemaat zegt op

  Verschillende verhuurders in Pattaya vragen niet naar een (verplichte) credit card.
  Verstandig is wel om een extra verzekering af te sluiten.

 6. Hans zegt op

  Als ik een auto huur dan film ik de Km-stand en de binnen en buiten zijde van de auto. Neem rustig je tijd daarvoor en het beste in als de eigenaar aanwezig is. Vooral eventueel aanwezige schades goed filmen.Voor ik de auto terug geef laat ik hem van binnen en van buiten poetsen. De kosten hiervan ongeveer 400 BTH. Waardoor er niet meer zo nauwkeurig word gekeken naar eventuele kleine schades, steenslag of kleine krasjes. Eigenaar blij ik blij.

 7. BramSiam zegt op

  Als je geen gezeur wilt hebben huur dan bij een internationale maatschappij als Hertz of Budget, met maximale verzekeringsdekking. Je rechtspositie in Thailand is wankel, met uitzondering van die van degene hierboven die ‘de politie op zijn hand had’. Het feit dat je de politie op je hand moet hebben zegt genoeg lijkt me.
  Ook zonder ongeval kun je in de problemen komen met lokale verhuurders heb ik ervaren. Borgsom niet terug krijgen bijvoorbeeld of garagekosten na pech niet vergoed krijgen.

 8. Pieter zegt op

  Zorg ervoor dat huurder, creditcard en rijbewijs op dezelfde naam staan. Dit geldt voor autohuur in de hele wereld overigens. Ik huurde namelijk een auto op het vliegveld, maar kwam er achter dat mijn rijbewijs nog in NL lag. Geen probleem dacht ik: gebruiken we gewoon het rijbewijs van mijn vrouw. Dit ging toen niet lukken omdat de reservering en de creditcard op mijn naam staan.

 9. Patrick zegt op

  Achteraan links van de uitgang in domestic airport Chiang Mai zit een autoverhuur annex booking tours; ik geloof dat ze namchaa heten. Waarborg 5.000 baht, welke bij het inleveren direkt terug betaald worden. Modern wagenpark. Je zal de service van Tu, Rang en Eew zeker waarderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website