Hoewel steeds meer reizigers de weg naar Trang en haar betoverende omgeving weten te vinden blijft het een goed bewaard geheim voor de meeste toeristen die naar Thailand komen.

De provincie Trang met de gelijknamige hoofdstad ligt in het zuiden van Thailand. Hier is nog geen massatoerisme maar uitgestrekte stranden die je slechts met weinigen hoeft te delen en prachtige bountyeilanden omringd door koraalriffen. De provinciehoofdstad is zeker ook een bezoek waard al was het maar om de heerlijke streekgerechten te proeven, zoals het sappige BBQ speenvarken, waar zich zelfs een heel jaarlijks festival om afspeelt.

De eilanden voor de kust van Trang zijn oogverblindend mooi. Koh Libong het grootste eiland in de Trang provincie heeft een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante kilometer. Groot genoeg voor een aantal verharde wegen. Er wonen slechts 6.000 mensen en je vindt hier kleine vissersgemeenschappen en rubberplantages.

Koh Libong

Koh Mook (Koh Muk) is vooral beroemd om het geheime strand in de Morakot Cave. Dit strand is omgeven door torenhoge kliffen en alleen toegankelijk bij eb, via een 80-meter lange zee grot in het donker. Het zonlicht wat hier binnenvalt zorgt voor een opvallende smaragdgroene kleur. ‘Morakut’ is het Thaise woord voor smaragd.

Koh Kradan is het bekendste eiland van alle Trang eilanden met een aantal luxe resorts.De stranden van Koh Kradan zijn betoverd  wit en de kristalheldere zee maakt het tot een war paradijs.

Trang is gemakkelijk te bereiken

Trang is uitstekend te bereiken via de lucht vanuit Bangkok of met de boot vanuit Krabi en Phuket. Qua overnachtingen hoef je je ook geen zorgen te maken want dat kan op de meeste eilanden van eenvoudige maar romantische strandhutjes tot meer luxe onderkomens waar je echt als een VIP verwelkomt en behandeld wordt tegen vaak aantrekkelijke prijzen. Een zwerftocht langs de vele eilanden kan zeker een hoogtepunt van de vakantie zijn.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website