Sanit Fuangnakhon / Shutterstock.com

Op jouw lijstje voor Bangkok mag een bezoek aan een drijvende markt niet ontbreken. Bangkok wordt niet voor niets het Venetië van het Oosten genoemd. Al honderden jaren wordt er volop handel gedreven op de kanalen in de hoofdstad. Typische bootjes vervoeren handelswaar of blijken een drijvende mini restaurant waar ter plekke een heerlijk gerecht voor je bereid voor omgerekend een paar euro.

De bekendste drijvende markt is ongetwijfeld Damnoen Saduak Floating Market buiten Bangkok maar deze is erg toeristisch. Wij adviseren je om Taling Chan richting Thonburi te bezoeken. Er is genoeg te zien om een ​​halve dag door te brengen en het is er is veel meer authentiek dan de grote bekende markten.

De bootjes die langs de kade liggen verkopen van alles: vers fruit, kruiden, groeten, verse vis etc. De markt is er in geslaagd de sfeer van vroeger te behouden. Er worden Thaise instrumenten bespeeld door lokale bewoners. Naast het proeven van de delicatessen kan je ook een boottocht maken om te zien hoe de lokale bevolking nog altijd op traditionele wijze langs de kanalen leeft.

De markt ligt aan het Chak Phra Canal, nabij het Talingchan District Kantoor. Je kan een taxi of bus nummer 79 nemen van het Ratchaprasong Kruispunt of Khao San Road, de rit duurt ongeveer 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De markt is geopend tijdens weekenden en op publieke feestdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

TIP: Neem een boottocht langs de kanalen van Thonburi om de drie drijvende markten in één rondvaart te bezoeken! Deze tocht van 3 uur start om 9.30 uur. Een kaartje kost THB 99 voor volwassenen en THB 60 voor kinderen.

Andere drijven markten in de omgeving van Bangkok die de moeite waard zijn: de Khlong Lat Mayom Drijvende Markt aan de Thonburi zijde, of de Wat Takien Drijvende Markt in Nonthaburi.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.83/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website