Sanit Fuangnakhon / Shutterstock.com

Op jouw lijstje voor Bangkok mag een bezoek aan een drijvende markt niet ontbreken. Bangkok wordt niet voor niets het Venetië van het Oosten genoemd. Al honderden jaren wordt er volop handel gedreven op de kanalen in de hoofdstad. Typische bootjes vervoeren handelswaar of blijken een drijvende minirestaurant waar ter plekke een heerlijk gerecht voor je bereid voor omgerekend een paar euro.

De bekendste drijvende markt is ongetwijfeld Damnoen Saduak Floating Market buiten Bangkok, maar deze is erg toeristisch en ligt toch een stuk van Bangkok af. Wij adviseren je om Taling Chan richting Thonburi te bezoeken. Er is genoeg te zien om een ​​halve dag door te brengen en het is er is veel meer authentiek dan de grote bekende markten.

De bootjes die langs de kade liggen verkopen van alles: vers fruit, kruiden, groenten, verse vis etc. De markt is er in geslaagd de sfeer van vroeger te behouden. Er worden Thaise instrumenten bespeeld door lokale bewoners. Naast het proeven van de delicatessen kan je ook een boottocht maken om te zien hoe de lokale bevolking nog altijd op traditionele wijze langs de kanalen leeft.

De markt ligt aan het Chak Phra Canal, nabij het Talingchan District Kantoor. Je kan een taxi of bus nummer 79 nemen van het Ratchaprasong Kruispunt of Khao San Road, de rit duurt ongeveer 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De markt is geopend tijdens weekenden en op publieke feestdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

TIP: Neem een boottocht langs de kanalen van Thonburi om de drie drijvende markten in één rondvaart te bezoeken! Deze tocht van 3 uur start om 9.30 uur. Een kaartje kost THB 99 voor volwassenen en THB 60 voor kinderen.

Andere drijven markten in de omgeving van Bangkok die de moeite waard zijn: de Khlong Lat Mayom Drijvende Markt aan de Thonburi zijde, of de Wat Takien Drijvende Markt in Nonthaburi.

  • Taling Chan Floating Market: Gelegen aan de Chak Phra Canal in het Taling Chan District in Bangkok. Je kunt de Skytrain (BTS) naar Wongwian Yai nemen, vervolgens een taxi naar de markt, of je kunt ook de Chao Phraya Express Boat nemen naar de Taling Chan Pier.
  • Bang Nam Pheung Floating Market: Deze markt is minder bekend bij toeristen, waardoor je een meer authentieke ervaring krijgt. Het is een geweldige plek om lokale delicatessen te proeven en handgemaakte ambachtelijke producten te kopen. Gelegen in de Bang Kobua Subdistrict, Phra Pradaeng District, Samut Prakan Province, net ten zuiden van Bangkok. Vanuit het centrum van Bangkok kun je de BTS Skytrain naar Bang Na nemen, vervolgens een taxi of een lokale songthaew (een soort minibus) naar de markt.
  • Khlong Lat Mayom Floating Market: Deze markt is bekend om zijn brede scala aan voedselopties, waaronder Thaise desserts en vers fruit. Het is ook minder druk dan sommige van de andere markten, wat het een aangename plek maakt om te bezoeken. Gelegen in het Taling Chan District in Bangkok, nabij de Taling Chan Floating Market. Je kunt de BTS Skytrain naar Wongwian Yai nemen, dan een taxi naar de markt, of je kunt een boot nemen vanaf de Taling Chan Pier.

2 reacties op “Bezoek een drijvende markt in Bangkok”

  1. Judith zegt op

    Waar regel je de genoemde boottocht langs de kanalen van Thonburi?

  2. Gunther zegt op

    Zou ook willen weten waar we de boottocht die 3 floating markets bezoekt kunnen regelen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website