Vrijwel iedereen kent de machtige en majestueuze Chao Phraya, deze rivier door Bangkok is drukbevaren. De vele vertakkingen brengen je via een kanalenstelsel door onbekende delen van Bangkok. Het is opmerkelijk te zien hoeveel mensen er in schamele hutjes aan de waterkant wonen. 

De vele vertakkingen van de rivier vormen de kanalen die het hart van de stad met de buitenwijken verbinden. Een boottochtje op één van die kanalen of ‘klongs’ is dan ook een must. De oude wijk Thonburi wordt nog steeds het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd en is een wirwar van klongs. Leuk om te bekijken zijn de drijvende marktjes waar je de heerlijkste verse groenten en fruit kan kopen. 

Onderweg krijg je een fascinerend kijkje in het leven op en aan de rivier. Je gaat aan land om Thaise families te ontmoeten, tempels te bezoeken en ervaart de Aziatische manier van leven langs de rivier. 

Je kunt een vaartocht met een longtailboot boeken bij iedere reisbureau op de hoek of via de jouw hotel. Je kunt natuurlijk ook zelf met de Skytrain naar de Sathorn Pier (BTS Skytrainstation Saphan Taksin) gaan en daar een longtailboot huren. Je moet wel stevig onderhandelen over de prijs.

9 reacties op “Bangkok tip: Varen over de klongs een bijzondere ervaring met veel contrasten”

 1. danny briers zegt op

  klopt volledig ; de klongs moet je gezien hebben ! in januari nog gedaan ! je komt er ook reuze leguanen tegen
  op een stok uit het water te genieten van de zon
  vertrekken vanuit Sathorn pier en terplaatse onderhandelen voor lontailboot ong 1000 bath

  • theoweert zegt op

   Even een kleine opmerking het zijn geen reuze Leguanen, maar het zijn Varanen die daar ziet liggen te zonnen. Een leguan is een planteneter, lust wel een wormpje of maden. Een Varaan is daar tegen een vleeseter. Maar het blijft ene mooi gezicht.

 2. Willem zegt op

  Heb dit een aantal malen gedaan. Wij huurden een langzame boot bij genoemd even pier!Dat geeft meer zicht en Je vaart wat relaxter.de routes waren bespreekbaar!

 3. Nelly zegt op

  wij huurden ook gewoon een langzame boot (tokboot) zit veel comfortabeler, je ziet meer met minder herrie. Hebben dit al vele malen gedaan met vrienden.

 4. Bertje zegt op

  Als ik in BKK ben neem ik, of samen met vriendin, regelmatig de boot. Of naar mall Bang Kapi, of naar Pratunam, Of naar Phanfa danwel Bobea. Wel overstappen bij Pratuman pier. Afhankelijk waar we, mijn vriendin en ik, onze inkopen gaan doen.

 5. marijke. zegt op

  Dat hebben we ook vaak grdaan.Heerlijk de wind door je haren.En leuk om te zien hoe de mensen langs de klong wonen.En vooral de kinderen die heerlijk in het water spelen.

 6. janbeute zegt op

  The man with the golden gun (1974) Boat scene.
  Te zien op Youtube.
  Groetjes van JW.

  Jan Beute.

 7. Gerrit zegt op

  Heeft iemand een naam van een website waar ik met mijn vrouw een tour met een tokboat kan regelen.
  Wij gaan 27 oktober naar Bangkok. Ik

 8. Els zegt op

  Is 1000 baht een reële prijs?
  Zo ja, voor hoe lang huur je voor dat geld een longtail boot?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website