Wanneer je op vakantie bent in Thailand wil je graag snel op de hoogte worden gesteld van situaties die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn. Denk aan een tsunami, stakingen, politieke onrust of natuurrampen.

Immers niet alle reisgebieden zijn even veilig, soms kan de situatie plotseling veranderen. Als reiziger kom je liever niet voor dergelijke verrassingen te staan, maar als ze dan toch gebeuren wil je tijdig en goed geïnformeerd worden.

SMS alert service

Voor iedereen die naar Thailand of naar andere vakantielanden waar ook ter wereld gaat, is er nu een handige gratis app met een SMS alert service. De SMS Assistant van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) is een SMS en e-mail alert service die reizigers op de hoogte houdt van veranderende situaties in het land van bestemming. Bij dreigend gevaar informeert SMS Assistant de reiziger per SMS (en e-mail).

SMS Assistant is beschikbaar voor iedereen, dus ook voor wie geen reisverzekering heeft bij Allianz Global Assistance. De vernieuwde HelpMe app is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en Android smartphones.

Hoe het werkt?

Na de installatie van de app op een smartphone, kan worden aangegeven in welke periode en naar welke landen men reist om zo de alert service te activeren. Wanneer je de app in het buitenland opent, herkent deze zijn locatie en kan de service worden geactiveerd door het land en de periode toe te voegen. Ook kan al ruim van tevoren worden ingevuld wanneer men in een bepaald reisgebied verblijft.

Een team van internationale veiligheidsspecialisten verzamelen 24 uur per dag informatie van landen en regio’s over de hele wereld. Deze informatie wordt gebruikt voor SMS Assistant.

Downloaden

Heb je een iPhone?
Zoek in de Appstore op je iPhone op het zoekwoord ‘helpme’. Vervolgens kun je de HelpMe app van Allianz Global Assistance in de Appstore downloaden.

Heb je een Android toestel? (Vanaf Android versie 2.3)
Zoek in Google Play op je mobiel op het zoekwoord ‘HelpMe’. Vervolgens vind je de HelpMe app van Allianz Global Assistance die je in Google Play kunt downloaden.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is wereldwijd marktleider in reisverzekeringen, hulpverlening en persoonlijke diensten. Bijna elke seconde nemen zij ergens ter wereld een melding in behandeling. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor ruim 2,2 miljoen auto’s.

De Allianz Global Assistance Group opereert met bijna 10.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 28 landen.

6 reacties op “App informeert Thailandgangers bij onrust, dreiging of gevaar”

 1. rob zegt op

  Kan natuurlijk een handige app zijn, maar ik vraag me af of je niet zal worden lastig gevallen met emails over een gunstig bij hun af te sluiten reisverzekering etc. Per slot van rekening krijgen ze je email als je via Google Play download

  • Khun Peter zegt op

   @ ik heb de app al een tijdje. Geen e-mails ontvangen.

 2. Gringo zegt op

  Eindelijk, eindelijk dan is een al tientallen jaren sluimerend probleem opgelost. Ga maar na, ik reisde veel naar allerlei soorten landen of voor mijn werk of voor vakantie. Telkens vroeg je je af of het wel veilig was, of er niet plots een staking zou uitbreken, politieke onrust zou ontstaan of dat er een natuurramp op komst was. Je sliep nooit rustig, want zoiets kan immers zo maar gebeuren.

  Gelukkig is er nu de app van Allianz, die het probleem doortastend heeft aangepakt. Een team van internationale veiligheidsspecialisten waakt 24 uur per dag over mij en waarschuwt zodra er een bende onruststokende stakers voor mijn hotel staat. Mooi toch?! Hoe heb ik het ooit aangedurfd zonder die app te reizen??

  Oh, wacht es even, ik heb geen Iphone en ook geen Android. Hoe moet dat nu? Morgen meteen naar de winkel om zo’n smartphone te kopen, want die app wil ik hebben, wat die is gratis.

 3. cor verhoef zegt op

  Mensen die allergisch zijn voor al dan niet onaangename verassingen, kunnen naar mijn idee beter thuis blijven. Het kan aan mij liggen, maar ik reis omdat ik me graag onderdompel in het onbekende en de (onaangename) verrassingen vormen voor mij het hoogtepunt van de reis.
  De huidige generatie backpackers zit dagelijks te mailen of te skypen met paps en mams. Ze zijn eigenlijk nooit echt op reis omdat ze altijd met een been in hun eigen achtertuin blijven staan dankzij de hedendaagse technologie.
  Mijn advies voor iemand die een (lange) reis wil maken: sluit een goede reisverzekering af, neem niet meer bagage mee dan er in een sporttas past en laat je mobiel thuis. En zet je mind op “open” en vergeet al die idiote gadgets. Goede reis!

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Cor Twee vrienden van mij in Vlaardingen die een muzikaal duo vormen, hebben een fraai lied met als belangrijkste regel: De mooiste reizen maak je in je dromen. In die reizen hoef je niet eens een sporttas mee te nemen en een mobieltje is ook wat moeilijk.

 4. Ben zegt op

  Cor en Tsamuk,
  je kunt toch echt beter VOORKOMEN dat je in onverwachte onlusten in een bepaald land c.q gebied terecht komt. Ook bij een natuurramp zoals een tsunami of bosbranden kun je maar beter gewaarschuwd zijn als je in een bepaald gebied bent of wilde gaan.
  En tenslotte is er helemaal niets mis mee als je familieleden regelmatig in kennis stelt waar je op dat moment van je reis verblijft en met welke vliegtuigen je heen gaat, zeker met binnenlandse vluchten.
  En natuurlijk vormen verassingen tijdens je vakantie vaak een aangenaam hoogtepunt, maar dan niet zo’n verassingen als waar dit SMS-alarm voor bedoeld is.
  Oja ik vind een vliegtuig ook nog steeds bij de hedendaagse technologie horen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website