De beste manier om naar Koh Kret te reizen, een eilandje aan de Chao Phraya rivier, is per boot. De Chao Phraya Express Boat company heeft twee retourreisjes georganiseerd op 13 en 17 april, tegen een speciaal gereduceerd tarief. Als je vanaf Sathon Pier gaat, naast BTS Suphanburi Thaksin station, is de prijs slechts 150 baht.

Ko Kret is een leuk idyllisch en dromerig eiland. Op Koh Kret krijg je het gevoel alsof je heel ver weg bent van het hectische Bangkok. Het is bijna helemaal groen en er rijden geen auto’s. Er hangt een authentieke landelijke sfeer. Je kunt er genieten van de rust en de frisse lucht. Het eiland heeft meerdere winkels, die het aparte Mon aardewerk verkopen.

Er zijn een aantal toeristische bezienswaardigheden op het eiland. Zo kun je een bezoek brengen aan diverse boeddhistische tempels. De interessantste tempel is de Wat Poramaiyikawat (57 Moo 7). Het heeft een klein aangrenzend museum. Het leukste op Koh Kret is het varen door de kleine gehuchten. Je kunt dan genieten van het rustgevende landelijke uitzicht.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Agenda 13 en 17 april: Met de boot van Bangkok naar het eiland Koh Kret voor 150 Baht”

  1. Maryse zegt op

    Het leukste op Koh Kret om het eiland te verkennen is rondom te lopen! Als je van de boat afstapt naar rechts gaan, door de markt met souveniertjes lopen en dan ben je snel op ‘het platteland’. Prachtig landschappen, kleine woongemeenschappen, water, bomen… je ziet en hoort niets van Bangkok. In anderhalf uur ben je weer terug waar je vandaan kwam en kun je nog even in een leuk restaurant een versnapering gebruiken alvorens weer op de boot te stappen. Deed ik vier jaar geleden en ik kan het me zo nog voor de geest halen, zo indrukwekkend!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website