Foto: Lodewijk Lagemaat

De gemeente Pattaya City is overgaan tot het sluiten van stranden op 8 locaties. Deze stranden zijn verboden terrein voor het publiek tot 31 mei. De maatregel moet groepvorming voorkomen en wordt ingezet om Covid-19 in te dammen.

Het gaat om Pattaya beach, Jomtien beach, Phra Thamnak beach, Cosy beach, Wong Amat beach, Krathing Rai beach, Lan Phor Na Kluea public park en het gebied bij Bali Hai pier.

Thai en toeristen mogen zich gedurende een periode van drie weken, daar niet samenscholen tussen 9.00 en 21.00 uur.

Het is wel toegestaan om op de boulevard en het trottoirs te lopen of te sporten, maar men mag het strand niet betreden. Picknicken, eten en drinken zijn ook verboden in de genoemde gebieden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Pattaya sluit acht stranden om verspreiding van corona tegen te gaan”

 1. Sjoerd zegt op

  Picnicken, eten, drinken en groepsvorming zijn dus ook verboden op de “sidewalks” en trottoirs.
  https://pattayaone.news/sidewalks-at-the-beaches-are-open-but-please-keep-moving/

  As we all know, the beachfront promenade is now open and people have been flock to the beaches for some time out or just to see the sunset.

  However, there is a warning that comes with that, we can not stop.. Visit but keep moving. The warning has come from authorities.

  On May the 3rd, the beachfront pathways were opened up once again to the public to walk, run, exercise and just enjoy, but no one is allowed to sit. get caught sitting down and face fines and or arrest.

 2. Rob zegt op

  Ik lees in het hierboven geplaatste artikel dat de lockdown langzaam wordt afgeschaald, maar hier lijkt juist een strakker regime te gaan gelden, schiet mij maar lek maar hier snap ik dus niks van.
  En sowieso van 9 tot 9, en daarna?
  Bovendien lijkt het mij zwaar overdreven als we de cijfers moeten geloven van ongeveer 2500 besmettingen en iets van 55 doden, waar praten we dan over?
  ik denk over een regering die de waarheid niet vertelt.

 3. chris zegt op

  https://www.wideopeneats.com/health-benefits-beach/
  https://nutritiouslife.com/nurture-yourself/10-reasons-why-the-beach-is-healthy/
  https://www.huffpost.com/entry/beach-health-effects_n_5161276?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAANJ7ldBZrwwa4cPg-EPYzpzzZ4XnifatPnEUN7aI3IWjXs7ALrdlx8yyl5I7i23-2wgxNUNPDNe3p_VkQYkyV92GS-lpnT4OJ_cxSGfKh8SMdtwgFYIzlloCsvicy2n5K_7FckV1YRkkhd9fJcyha8MlBPK6KUx-R2NlXPxlhW5f
  https://mcmahonagency.com/8-health-benefits-of-the-beach/

  Ik geloof niet dat er 1 lid van de Thaise regering is die een van deze artikelen gelezen heeft. Naar het strand gaan versterkt zelfs je immuunsysteem……

 4. Henkwag zegt op

  Ik heb sterk het vermoeden dat ‘t gaat om wie ‘t verst kan pissen: de nationale overheid, de provinciale overheid, of het gemeentebestuur. De nationale overheid kondigt bepaalde maatregelen af ( of juist een verruiming ervan) en prompt daarna komen de “lagere” overheden ook met (soms afwijkende) maatregelen, zodat ze kunnen laten zien dat ze ook heel flink zijn ! De stranden in Pattaya zijn al vanaf 31 maart op last van de goeverneur van provincie Chonburi gesloten, dus bovengenoemde maatregel door ‘t stadsbestuur is volkomen overbodig. Zo ook met ‘t sluiten van de stadsgrenzen van Pattaya (inmiddels opgeheven) enz.
  Ja, ik weet dat alledrie de overheden gemachtigd zijn om hun eigen beleid te voeren, maar toch……..dit schept de nodige verwarring onder de burgers en bedrijven van Chonburi en Pattaya.

  • Johan Massop zegt op

   Ik was zelf in Pattaya tot 4 april en het strand was toen overdag zeker niet gesloten. Je kon gewoon overal lopen en zitten en ook zwemmen was toegestaan. Alleen ‘s avonds na 21.00 was het strand afgesloten, maar wandelen over de boulevard mocht wel gewoon na 21.00. Uit de berichten van ná 4 april maakte ik op dat daarna het strand en de boulevard geheel afgesloten waren, en dat 24/7. Het lijkt erop dat nu in ieder geval de boulevard weer geopend is van 09.00 tot 21.00, en dat daarna de boel nog steeds afgesloten is tot de volgende ochtend 09.00.

   • Henkwag zegt op

    Beste Johan, om er maar een welles/nietes spelletje van te maken: 100 % zeker dat op dinsdag 31 maart de stranden voor ‘t laatst “open” waren. Ik zie nog voor me hoe de strandbeheerder het ons in tranen vertelde: geen werk, geen inkomen, drama ! Groeten, Henkwag

 5. Mike zegt op

  Zoals henk al zegt, krankzinnige maatregelen om spierballen te laten zien aan hoger geplaatsen. Over een dikke week gaan de malls open en nu al kan je met 500 man tegelijk winkelen op de soi bukhao markt, maar met z’n tweeen op het strand zitten is gevaarlijk. Ja hoor….

  Als je geen groepen wilt, strand open en met 2 man politie die heen en weer lopen om groepen groter als 4 even toe te spreken. Maar ja dat zou nadenken zijn en dat doen we niet in thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website