Hua Hin is in de loop der jaren geëvolueerd van een slaperig vissersdorpje tot een populaire strandbestemming. Ondanks het toerisme heeft de stad haar authenticiteit behouden.

Voor strandliefhebbers heeft Hua Hin veel te bieden. Wit zand en de helderblauwe zee zal je er aantreffen maar ook landinwaarts zal je verrast worden door een heerlijke mix van natuur en cultuur.

Het is vooral de ontspannen sfeer die Hua Hin zo typeert. Toch ligt enige actie binnen handbereik, er is een scala aan watersporten beschikbaar, er zijn acht golfbanen in de buurt en als de zon ondergaat, zijn er tal van bars, pubs en lokale disco’s die drankjes en amusement bieden.

Restaurants zijn er ook in overvloed en bieden een keur aan gerechten – van traditioneel Thais tot de internationale keuken. Met de combinatie van een ongerepte kustlijn geflankeerd door een charmant stadje dat veel interessante attracties biedt, is het geen wonder dat Hua Hin favoriet is geworden bij vooral stellen en gezinnen.

Thailandblog lezer en videograaf Arnold stuurde deze video van het strand van Hua Hin, gemaakt in maart 2020, net voordat Thailand de grenzen sloot vanwege de pandemie.

Video: Het strand van Hua Hin

Bekijk hier de video:

8 reacties op “Lezersinzending: Het strand van Hua Hin (video)”

 1. Louis zegt op

  Ik ben tien jaar geleden in Hua Hin geweest voor een paar dagen en uiteraard ook op het strand. Toen werd ik binnen enkele minuten aangevallen door meerdere zandvlooien en ben binnen tien minuten weer van het strand af gegaan. Ik had er een ontsteking aan overgehouden op mijn arm, die maandenlang bleef jeuken. Sindsdien heb ik een negatief beeld van het strand van Hua Hin. Zijn die zandvlooien nog steeds aanwezig of valt het mee?

  • Kom er al heel wat jaren, nog nooit last van gehad.

  • Hugo zegt op

   Ja inderdaad, was er in mei ll. en ben er ettelijke malen door gebeten.
   Een Thais middeljte, kokosnootolie, heeft mij eiteindelijk goed geholpen.

 2. Fokko van Biessum zegt op

  Kom al jaren achtereen in Hua Hin en heb na jaren mijn plekje daar gevonden.
  Gezelligheid ,lekker eten en fijne stranden.Nog nooit last gehad van strandvlooien.
  Hoop volgend jaar weer naar Hua Hin te kunnen ,maar hoorde dat mijn favoriete Tiger Bar gesloten is.
  Waar veel mensen kwamen te poolen en babbelen en natuurlijk een drankje te nemen.

  • luc zegt op

   Tiger bar is overgenomen heb ik gehoord.

 3. Walter zegt op

  Wij gaan ook al jaren naar Hua Hin, van die strandvlooien nooit last gehad.
  Wij waren er ook vorig jaar in maart en zijn toen op 31 maart met de laatste Thai airways vlucht naar Brussel terug gevlogen. een week vroeger dan gepland. Ik kijk er naar uit dat we terug naar Thailand kunnen maar dan zonder de quarantaine regel. ik denk niet dat dat nog iets is voor dit jaar, wij hopen op 2022.
  Ik heb ergens iets opgevangen dat Dirk van de Tiger Bar een nieuwe Bar heeft open gedaan op een

 4. Lung addie zegt op

  Zandvlooien zijn een seizoen gebonden fenomeen. Stranden die dagelijks onderhouden worden hebben ook veel minder last van deze engerds. Ze leven voornamelijk in organisch en plantaardig afval.
  Het enige wat helpt tegen deze vlooien is cocosnoot olie. Is wel niet erg comfortabel om op jou te hebben in combinatie met zand….is nogal plakkerig. Meestal wordt je gebeten in de onderbenen daar deze vlooien niet kunnen vliegen maar wel ver springen.

 5. Karel zegt op

  Wij komen al 10 jaar achtereen in maart naar Hua Hin om daar gedurende 3 weken afwisselend te golfen en ‘s avonds uit te gaan. Nooit last gehad van zandvlooien.
  Wel hinderlijk is dat sinds enkele jaren de ligbedden en de bediening strand op woensdag gesloten zijn. De overheid heeft bepaald dat op die dag het strand schoongemaakt moet worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website