Wie een Thaise partner heeft krijg in zijn directe omgeving vaak te maken met vervelende vooroordelen.

Nederlanders staan er bekend om dat ze ongevraagd een mening geven en daarbij nogal direct zijn. Hoe dat bij Vlamingen zit weet ik niet, maar ik heb het idee dat zij zich wat behoudender opstellen.

Een dergelijke ongevraagde mening kan nog wel eens kwetsend zijn, vooral als het ook nog eens domme generalisaties betreffen.

Wanneer je in een gesprek verteld dat je een Thaise partner hebt, dan wordt al snel het riedeltje vooroordelen over je uitgestort. Een aantal voorbeelden hiervan:

 • Ze is zeker een stuk jonger dan dat jij bent?
 • Een Thaise? Dan moet je haar zeker financieel onderhouden?
 • Kan je geen normale vrouw in Nederland/Belgie vinden dan?
 • Als je met een Thaise trouwt krijg je de hele familie er bij.
 • Zo, dus jij hebt een postorderbruidje?
 • Thaise vrouwen? Dat zijn toch allemaal hoertjes?

Het vervelende van dergelijke opmerkingen is dat je gelijk gedwongen wordt om in de verdediging te gaan. Een normaal gesprek is dan al niet meer mogelijk. In mijn omgeving hoor ik wel dat sommige mannen daarom maar niet over hun Thaise partner praten en hun relatie voor de buitenwereld verzwijgen. En dat is triest natuurlijk.

Iemand vertelde mij: “Toen ik aan mijn collega’s vertelde dat ik een Thaise vriendin had, kreeg ik al direct spijt van deze onthulling. Vanaf dat moment werden er regelmatig grapjes gemaakt over mij. In het begin kon ik er wel tegen, maar op een gegeven moment gaat dat vervelen en irriteren.”

Voor anderen is het zelfs een reden om na te denken over emigratie. Ze zijn de constante stroom van vooringenomenheid en kwetsende opmerkingen meer dan zat en overwegen, mede om die reden, te verkassen naar Thailand.

Het hebben van dergelijke vooroordelen is verwerpelijke vorm van generalisatie en discriminatie. Het zou goed zijn om iemand die zulke uitspraken doet, daar ook keihard mee te confronteren maar dan moet je zelf wel stevig in je schoenen staan.

Op de stelling van deze week kan je natuurlijk weer reageren. Wellicht is het interessant om daar de volgende vragen aan toe te voegen:

 • Heb jij een Thaise partner en daarom te maken met nare vooroordelen?
 • Hoe ga je daar mee om en wat doe je er tegen?
 • Bespreek jij dit onderwerp ook met je partner?

Discussieer mee met de stelling van de week en vertel je eigen ervaringen in een reactie.

34 reacties op “Stelling v/d week: Met een Thaise partner krijg je te maken met vervelende vooroordelen”

 1. RuudB zegt op

  Vraag 1: heb je een Thaise partner en daarom te maken met vooroordelen?

  Het creëren van leedvermaak is een hobby die de meeste van ons mensen met graagte koesteren. Een middel daartoe is roddel en achterklap, met als basis onder meer vooroordelen jegens bv Thaise partners. Nu is dat op zich niets bijzonders want al zou je een Filippijnse, Columbiaanse of Oekraïense partner hebben: het gereutel rondom is van hetzelfde.
  Waar het om gaat is dat je bewust bent van het feit dat mensen in jouw directe omgeving akelig (kunnen) reageren als zij horen dat je een Thaise partner hebt.

  Vraag 2: Hoe ga je hiermee om?

  In de verdediging gaan omdat je wordt geconfronteerd met vooroordelen, moet je nooit doen. Als het gebeurt, heb dan het lef de ander daarover aan te spreken. Zij het een familielid of een collega: maakt niet uit, maar laat merken dat je niet gediend bent van diens gedrag. Dat hoeft niet agressief of met stevige bewoordingen, gewoon rustig en weloverwogen.
  Laat in ieder geval duidelijk zien dat jouw TH/NL partnerschap voor jou gewone zaak is. Als je zelf gaat meesmuilen en proberen de situatie wat grinnikend en dom lachend af en toe, geef je de ander alle gelegenheid extra olie op het vuur te gooien. Zorg ervoor dat je overkomt als iemand die niet duldt dat met zijn persoonlijk leven wordt gedold.
  Laat ook in jouw/jullie persoonlijk functioneren zien dat jullie “gewone” partners zijn, zoals de meeste mensen doen als partners.

  Vraag 3: Bespreken mijn TH vrouw en ik dit onderwerp?

  Ooit was mijn vrouw deelneemster van een “multi-culti”-inburgerings-, leer- en gespreksgroep. Vooroordelen jegens hen als onderwerp kwam dagelijks aan de orde, want veel deelneemsters van Afrikaanse en islamitische origine. Alle niet NL- culturen krijgen met vooroordelen te maken. Dat was vroeger al zo als je als RK met een Protestant thuis kwam. Of met een Surinamer of Turk. Zorg dat je goed ingebed raakt in de NL samenleving: op den duur door ervaring wijs en minder vatbaar.

  Van de andere kant: mijn TH vrouw ergert zich enorm aan TH vrouwen hun geld spenderen aan casino’s, alcohol en uitgaan en slechts als kliek optrekken. Geen wonder, zegt ze dan, hoe over Thai vrouwen wordt gesproken. Ze houden zelf vooroordelen in stand, en de partners deert het kennelijk niet.

 2. Jan Scheys zegt op

  Niks van aantrekken; meestal is het jaloezie en voor de “witte” vrouwen een blamage en concurentie haha!
  Dat weet ge op voorhand als ge ermee begint en dat neem je erbij of niet…

 3. Jean willems zegt op

  Wij hebben er nooit last van gehad 35 jaar getrouwd zelfde leeftijd en allebei knap haha

 4. James zegt op

  Als ik een veel jongere Thaise vrouw zou hebben, dan zouden er vast wel vooroordelen zijn en misschien zijn die dan ook niet ver bezijden de realiteit. Als ik zie dat mannen van 65+ een Thaise schone van 30- hebben dan heb ik daar ook het idee bij dat dat geen gewone relatie kan zijn.

  Vanuit mijn Nederlandse omgeving is er geen enkele sprake van negativisme m.b.t. onze relatie.

  • richard zegt op

   ik ken diverse nederlanders boven de 60 met partners vanaf 30.
   ik ken ook een thaise dame van 45 wier partner 23 is.
   ziu het kunnen zijn dat de commentaar gevers cultureel bij de lagere klassen horen

 5. Rob zegt op

  Om te beginnen heb ik nog nooit negatieve opmerkingen gehad over mijn Thaise partner, maar er zijn wel enkele dingen waar in de stelling.
  1 Ja ze is een stuk jonger dan ik ben (heerlijk toch).
  2 Ik hoef haar niet te onderhouden, zij werkt zelf hier en betaald haar eigen dingen.
  3 Is een Thaise vrouw dan abnormaal? maar inderdaad zou ik denk ik niet ,een ruim 20 jaar jongere vrouw,
  in de lage landen vinden.
  4 Ja natuurlijk krijg je de familie erbij, maar zij ook mijn familie.
  5 Nee het is geen postorder bruidje, heb haar in Thailand ontmoet.
  6 Wie dat tegen mij over mijn lief zegt kan een knal voor zijn kanis krijgen, zij werkte in Thailand vaak 12 uur
  per dag in een fabriek, en als we het dan over de prostitutie hebben klaag dan maar eens de happy few
  aan, die zorgen ervoor dat vele meisjes prostitutie zien als weg naar een hopelijk beter leven omdat de
  staat hen dat niet biedt, sterker omdat er door corruptie flink aan verdiend wordt door dezelfde happy few.

 6. walter zegt op

  Toen ik in 2017, na een jaar, terug naar België ging, heb ik het aan de lijve ondervonden.
  De opmerkingen die ik toen te horen kreeg waren soms erg kwetsend.
  Mijn vrouw en ik hebben een leeftijdsverschil van 20 jaar.
  Opmerkingen als: ‘Zie eens wat daar afkomt’ tot ‘Dat is toch niet natuurlijk!’
  Eerlijk gezegd was ik blij dat m’n 3 weken in België om waren en ik terug naar
  het meer ‘open minded’ Thailand kon.
  Ik heb ook nooit gereageerd op dergelijke opmerkingen. Kwestie van de zaak
  niet te laten escaleren.
  Ik heb mij trouwens tijdens die drie weken ook onveilig gevoeld in Antwerpen.
  Iets wat ik hier nog nooit gevoeld heb….

  • Puuchaai Korat zegt op

   Wat betreft onveilig gevoel in Europa kan met u delen. Met name in het openbaar vervoer dat ik voornamelijk gebruik om op de plaats van bestemming te komen, bussen en treinen, vind ik dat er vaak een onheilspellende of dreigende sfeer hangt. Ben altijd blij op de plaats van bestemming te zijn. Vooroordelen over Thailand zullen wel niet meer uit te bannen zijn met altijd die stereotiepe benadering door de media. Het laat me volledig koud wat mensen ervan vinden die afgaan op dergelijke berichtgeving. Als iemand werkelijk interesse toont, vertel ik graag wat mijn ervaringen zijn.

 7. Jules zegt op

  Meteen terugbijten!
  – jouw vrouw is zeker ouder dan jij…
  – dus jij wordt onderhouden door je vrouw?
  – Hoezo? Heb jij dan een ‘normale’ vrouw? Wat saai, zeg….

  En zo zijn er wel meer te vinden tegen die bekrompen mensen; helaas zijn die overal te vinden. En niet alleen in Nederland, de Thai kunnen er ook wat van! Wat krijgt je vrouw te horen van Thaise mensen? Ik weet zeker dat ze je niet alles vertelt wat zij te horen krijgt!

 8. edu zegt op

  Het is genetisch bepaald dat Nederlanders overal een mening over willen hebben, veroordelen en goed zijn in suggereren. Nou niet de leukste eigenschappen van ons volk. Als je vraagt waar ze iets op baseren is het altijd horen van, en nooit uit eigen ervaring. Had liever het Thaise ‘leven en laten leven’ model gezien.

 9. Paul Schiphol zegt op

  Ach, vooroordelen en domme opmerkingen zijn van alle tijden. Helaas ontlenen steriotypen zich altijd aan een kern van waarheid. Wie de schoen past trekt hem aan! Gewoon negeren als het een onbekende is, maar is het een collega of andere bekende met wie je regelmatig in contact komt, kun je alleen met eerlijk zijn, erger voorkomen. Een reactie als: leuk dat je belangstelling voor mijn relatie hebt, ja het is niet een 13 uit een dozijn Nederlandse/Belgische partner. ik houdt van exotisch. Als je tijd hebt vertel ik je graag het hele verhaal. Meestal is het onderwerp hiermee in de kiem gesmoord. Neemt de ander de tijd om te luisteren, wat veelal op een ander moment plaatsvind, wees dan eerlijk in je verhaal, nee je hoeft niet het achterste van je tong te laten zien, maar vertel geen onzin. Daar trapt uiteindelijk niemand in. Bovendien verhalen die niet waar zijn zijn niet concistend.
  Schaam jij je voor de waarheid van je relatie, dan kun je er beter een punt achter zetten, uiteindelijk komt vroeg of laat, de waarheid altijd boven.
  Voor wat betreft mijzelf, mijn partner heb ik als ober in een hotel restaurant ontmoet. Ja, ook hij is uit de Isaan, ook voor mij houd dit in dat er zorg gedragen wordt voor de familie op het platte land, dus dat betekend elke maand een vaste bijdrage naar Thailand. Ik heb mijn relatie sinds 2001, inmiddels wonen wij samen in NL en zijn in NL getrouwd. Mijn partner heeft een goede vaste baan en jaarlijks gaan wij samen op fam. bezoek naar de Isaan, met daar onlosmakelijk aan vast een heerlijk verblijf in de Noord Westelijke heuvels en/of een van de vele heerlijke kusten of eilanden. Tegenover helemaal niemand hoef ik mij te verontschuldigen over onze financiele steun aan de familie. Ons leven in NL is al zoveel comfortabeler, dan dat van de doorsnee Isaanse familie, dat het ons/mij uitsluitend met trots vervuld dit te kunnen doen. Ook al komt je vriendin of vriend uit een bar of massage salon. Wat maakt dat uit, je geeft om elkaar daar draait alles om. Wees trots dat je haar/hem een beter leven hebt kunen geven. Leeftijdsverschil ach wat, doe dit af als jaloezie.
  Lang leve de interculturele relatives, waarom zou Noord West Europa slechts voorbehouden blijven aan hen met een boreale afkomst.

 10. bart zegt op

  Ik heb al 10 jaar een relatie met een Thaise, en zij is slecht 1 jaar jonger. En ik heb daar nog nooit een vervelende opmerking over gehad. Maar ik ben waarschijnlijk een uitzondering, al hoop ik van niet.

 11. Stefaan zegt op

  In 26 jaar nooit over aangesproken geweest (ik ben Belg). Doordat mijn kennissenkring weet dat ik een ernstig persoon ben, zal dit wel geholpen hebben. Wel sporadisch het gevoel gehad dat er bedenkingen waren. Die bedenkingen zullen wel snel verdwenen geweest zijn bij het ontmoeten van mijn echtgenote. Omdat mijn echtgenote ook een ernstig persoon is.
  Ik heb wel bewust gekozen voor een levenspartner waarbij het leeftijdsverschil klein is.

 12. Realist zegt op

  Vooroordelen zullen er altijd zijn, dat kan zijn omdat je een Thaise partner hebt maar ook als je met een bloed mooie westerse vrouw trouwt en je vermogend bent.
  Ik ben al 10 jaar getrouwd met een Filipijnse vrouw maar wonen in Thailand.
  We hebben een groot leeftijd verschil maar na dat mijn familie en vrienden kennis gemaakt hadden met haar is ze volledig geaccepteerd .
  Als ik wel eens iemand ontmoet die bepaalde vooroordelen heeft ga ik daar vrij nuchter mee om en geef als antwoord “ een ieder leeft zijn eigen leven en als jij er voor kiest om achter de geraniums te zitten dan doe je dat toch lekker”.
  Op aanmerkingen als je krijgt de hele familie er bij of dat ze met jou getrouwd is gaat enkel om je poen moet ik dat deels bevestigen omdat dit wel degelijk meespeelt.
  Ik leg dan vaak uit dat de cultuur in Azië compleet is omgedraaid in vergelijk met het Westen.
  Bij ons zorgen de ouders voor de kinderen en in Azië de kinderen voor de ouders.
  Voor mij staat vast dat de verzorging en het plezier wat ik samen heb met mijn Aziatische vrouw vele malen beter is als met een Westerse vrouw, uitzonderingen daar gelaten.
  Ik hoef niet bang te zijn dat ze mij in het ene of andere tehuis onderbrengen als ik niet meer zonder hulp naar het toilet kan.
  En dan mogen sommige personen best een vooroordeel hebben.

 13. John Chiang rai zegt op

  Vooroordelen over een Thai Partner die niet zelden veel jonger is, is niet iets wat per defenitie typisch Nederlands te noemen is.
  Ik geloof dat het een vervelend menselijk trekje is,wat je ook elders bij andere nationaliteiten zult aantreffen.
  Vaak zijn het mensen die zich bij het meestal voorhanden zijnde leeftijdverschil afvragen of zo’n huwelijk überhaupt een kans heeft,terwijl ze zelf reeds twee mislukte huwelijken achter de rug hebben,en uit een cultuur komen waar haast 40% van de huwelijken in de eerste 7 jaar reeds op de klippen loopt.
  Maar ja,lekker zeuren en oordelen over een ander,terwijl ze zelf qua relatie niets op de rij krijgen,schijnt bij sommigen een echte volksport te zijn.
  Mijn partner en ik hebben een leeftijdverschil van 20 jaar,en zijn reeds 19 jaar erg gelukkig,en moeten beiden altijd hartelijk lachen om zoveel domme vooroordelen.
  Een ieder leeft zijn eigen leven,en wie zich aan ons leven stoort,heeft in ieder geval een probleem wat wij niet hebben.555

  • John Chiang rai zegt op

   Teraanvulling van mijn bovenstaande reactie, herinner ik mijn een vervelende vraag van iemand in een biergarten in München,die mijn op de man vroeg wat ik voor mijn vrouw betalen moest aan mijn Thaise schoonouders?
   Ik heb omdat ook zijn vrienden aan de tafel dit bijzonder grappig vonden geantwoord,dat ik ze 2 ossen betaald heb,en ik hem persoonlijk jammer genoeg bij de overgave van deze sinsod nog niet kende.
   Omdat hij promt met de vraag kwam,wat hij hier dan mee te doen had,kon ik hem onder de neus wrijven dat ze ook nog graag een ezel gehad hadden.
   Ik had plotseling de Lachers op mijn hand,terwijl de z.g.n.ezel na een snelle slok Bier snel het hazepad koos.
   Een Thai zou zeggen Som nam naa.555

   • Rob V. zegt op

    555 beide postings krijgen van mij een duimpje John. Geheel eens. 🙂

 14. Piet de Vries zegt op

  Ik heb een relatie met een fantastische Isaanse van 24 lentes jong. Met mijn 83 lentes ben ikzelf weliswaar niet de jongste meer em is het leeftijdsverschil tussen ons behoorlijk groot, maar toch horen we zelden een wanklank. We wonen dan ook in Isaan waar dit heel normaal is en als we in Nederland zijn, dan vermoed ik dat mensen niet denken dat wij een koppeltje zijn. En mochten er ooit nare opmerkingen komen, nou, daar weet deze jongen wel raad mee.

 15. Arnolds zegt op

  Ik ben 15 jaar getrouwd met een Thaise, met de 6e stelling ben ik het niet mee eens.
  De ouders van mijn vrouw en nog 5 zussen zijn zeer streng, ze laten dit niet toe.
  Met andere 5 stellingen kreeg ik wel te maken, maar ik heb het op de volgende manier opgelost.
  Mijn woning in Thailand ligt op 1 tot 8 uur rijden van families. Een bezoek en overnachting kost geld.
  Over mijn geldzaken in Nederland vertel ik weinig aan mijn vrouw of families.
  Mijn zoon zit op een particuliere school, schoolgeld is vrij veel.
  Einde van de maand heb ik soms geen geld dan leen ik wel eens 1000 tot 2000 bth van de familie
  zodat het lijkt alsof ik geen voldoende geld heb. Ook weet de familie dat ik mijn Tong tijdelijk gebracht heb
  bij de Goldshop. Meestal op verjaardagen of feestdag zien we elkaar.

  Ik speel geen Bigshot ,de familie denkt dat er weinig te halen valt bij mij.

 16. Lubas zegt op

  Linkse oor in en rechtse oor uit.

  Afgunst en jaloezie die negatieve opmerkingen geven.

 17. Rob V. zegt op

  Zelf nooit geen vervelende opmerkingen gehad, nouja mijn broertje was niet echt enthousiast toen hij van mijn relatie hoorde maar die draaide zo bij. Er was dan ook niets opvallends aan ons als stelletje, gewoon een jonge vent met een jongedame die duidelijk dol op elkaar waren. Als ik een opmerking kreeg dan was het de liefde en geluk duidelijk van onze gezichten sprongen.

  Ik kan me wel voorstellen dat naar mate een relatie ongewoner is, je meer scheve ogen trekt. Ja, dus ook grotere leeftijdsverschillen. Ik vermoed echter dat het vooral bij gefluister blijft (‘zie die 2 daar, wat een….’) in zowel Nederland als Thailand. Laat ze maar lekker gissen en roddelen, als je als stelletje beide oprecht tevreden bent , wat is dan het probleem? Zelfs als het een zakelijke of verstands relatie is. Heeft een derde niets mee van doen.

  Ja, ik denk soms ook weleens ‘waarom zijn die 2 samen??’ . Maar dan bedenk ik me even goed dat ik zo’n stelletje niet ken. Wellicht is het geen stel maar gewoon vrienden of familie van elkaar. Wie weet heeft er 1 net een slechte dag of moment en kijkt meneer/mevrouw daarom zo zuur of sip. Speculeren kan geen kwaad, als spelletje, maar conclusies of oordelen kun je niet redelijkerwijs trekken. Valt in de praktijk ervaar ik zo dus best mee met echte confrontaties.

  En ik zelf? Ik kijk weer rond voor een dame. Er lopen er genoeg rond in Nederland en Thailand. Leuke dames genoeg, maar nog geen een die de ‘wow’ factor heeft en mijn hart in vuur en vlam weet te zetten. Dat vind ik zelf toch wel noodzakelijk maar ieder zo zijn eigen ding. En of die dame nu van hier of ginder komt, ouder of jonger is, we zien wel. Wat telt is mijn (ons!) geluk.

 18. Sukh zegt op

  Draai het eens om! Ik ben een Thaise man met blanke partner (nog), en krijg ook de raarste opmerkingen over me heen. Boeit dat me? Nee! Niet écht! Wel is het zo dat met name Nederlanders een grote mond hebben en snel oordelen over mensen met diverse achtergronden. Ik hoop dat het merendeel weet wat ze zeggen want helaas is het soms ook nog eens zo dat jaloezie ten grondslag ligt.

  Kohp kun Na Krap!

  • Rob V. zegt op

   Kijk das weer een ander perspectief. Nog liever lees ik wat vaker perspectieven van Thai (m/v) hier of ginder. Lijkt hier soms wel eens een kippenhok met elkaar napratende en knikkende Nederlanders.Is voor iedereen goed eens buiten gebaande paden te treden.

 19. Fer bos zegt op

  Gewoon lachen ik ben zeer gelukkig al 12 jaar met mijn vrouw zou geen ander willen zeker geen Nederlandse, (sorry voor de gene met wel een Nederlandse) meeste zij jaloers gewoon o Ja mijn vrouw is 10 jaar jonger en broek maat s rookt en drinkt niet en werkt gewoon en hoeft haar familie niet te onderhouden

 20. chris zegt op

  Oneens met de steling voorzover het mijzelf betreft.
  Het leeftijdsverschil met mijn vrouw is 15 jaar. Ze is ondernemer en de ondernemning heeft buitenlandse aandeelhouders. Heeft een aantal landen in de wereld gezien (Amerika, Europa, Azie), spreekt Thais, Engels, Yawi en een beetje Chinees en weet wat er in de wereld te koop is. Kon haar familie eenvoudig onderhouden voordat ze mij leerde kennen. En dat is niet veranderd nadat we getrouwd zijn.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Chris,Dat jou vrouw in vergelijk tot de meesten op het platteland een onderneming heeft met buitenlandse aandeelhouders,geeft reeds aan dat zij niet tot de typische Thais hoort die met een Farang een huwelijk aangaan.
   Bovendien vindt een vooroordeel,waarover de vraagstelling eigenlijk gaat eerst plaats,voor dat mensen überhaupt weten over welke kwaliteiten jou vrouw beschikt.
   Vandaar hebben de verschillende dingen die jou vrouw kan of bezit,niets te maken met een vooroordeel.
   Je zou, als jij met je vrouw bijv. naar Europa zou komen,heel erg bijzonder zijn dat jij uitgerekend van deze vooroordelen verschoond zou blijven.

   • chris zegt op

    beste John,
    Ik denk dat je een beetje gelijk hebt,maar ook steeds minder. Je vergeet, dat er steeds meer buitenlandse mannen zijn die met een hoog opgeleide Thaise vrouw trouwen of samenleven. Ik ken er verschillende. Kijk eens naar een aantal Thaise schonen (acteurs/actrices, zangeressen, missen) die niet zelden een buitenlandse vader hebben. En het feit dat Thaise studentes een MBA in het buitenland gaan volgen en soms verliefd worden op een buitenlander, bijna nooit een gepensioneerde man. Ik ken er tallozen.
    Vooroordelen zijn niet zelden gebaseerd op het uiterlijk en een eerste indruk, en gebrek aan kennis. Mijn vrouw is een zakenvrouw en ziet er ook elke dag zo uit. Daar kan geen misverstand over bestaan. De Thais zien dat, buitenlanders ook. Mijn vrouw komt ook in Europa op zakenbezoek. Nooit een vervelende opmerking.

    • John Chiang rai zegt op

     Beste Chris,Ik ontken ook niet dat er ook Farangs zijn die met een hoog opgeleide Thaise vrouw trouwen.
     Alleen een (VOOR)oordeel,waar het in de vraagstelling om gaat, komt uitsluitend tot stand (VOOR) dat men de eigenlijke kwaliteiten van een persoon kent.
     Bovendien blijft een vooroordeel vaak als stille mening bij de vooroordelende persoon,zodat deze nooit als vervelende mening hoorbaar zal worden.
     Eerst bij nadere kennismaking,waarbij de echte kwaliteiten van een persoon na voren komen, kan men een vooroordeel herzien,en tot een realistisch oordeel komen.
     Ik heb daarom het gevoel dat jij deze 2 begippen behoorlijk door elkaar haalt.

 21. schevernels Bruno zegt op

  Ben al 4 jaar gelukkig getrouwd en relatie met de familie in Udon Thani prima.

  Gr. Bruno

 22. richard zegt op

  mijn vrouw is etnisch een Lisu uit chiang mai.
  vreemd genoeg reageren sommige mensen ;met oh je hebt een chinese partner.
  ik vrees dat kennis van zaken in nederland gering is bij sommigen die ongebraagd meningen en beweringen ventileren

 23. Sir Charles zegt op

  Mijn Thaise is 17 jaren jonger dan ik ben echter mijn Nederlandse ex-vriendinnen waren zonder uitzondering toentertijd ook al 15 tot 20 jaren jonger.
  Heb er nooit vervelende opmerkingen of vooroordelen over gehad maar ach dat komt uiteraard omdat ik er zelf ook stukken jonger uitziet dan mijn leeftijd doet vermoeden. 😉

 24. Eddy Lampang zegt op

  Ja, ik ben gelukkig getrouwd met een lieve Thaise dame.
  Ja, ik kreeg, en krijg nog regelmatig te maken met stereotypische vooroordelen
  Ja, ik heb geleerd om al deze kritiek en opmerkingen volledig te negeren,…en zeker, om niet in verdediging te gaan.

 25. theoS zegt op

  Nooit geen last van gehad.

 26. brabantman zegt op

  Nederlanders staan erom bekend altijd aan en opmerkingen te hebben over derden.
  Mijn eigen ervaringen zijn, er is ook nog een groot leeftijdverschil tussen mij en mijn Aziatische (geen Thaise ) partner, dat het vooral (jaloers?) vrouwen zijn die achterbakse commentaren geven. Mannen vinden het in het algemeen wel schitterend. Leuk voorval. Zat er zo’n sportief kort geknipt kapsel van middelbare leeftijd op een terras hoorbaar commentaar te leveren over die ‘ouwe met zijn goedkope barjuffrouw’. Geen reactie gegeven. Paar dagen later komt datzelfde figuur in het ziekenhuis bij de specialist (mijn vrouw). Onbetaalbaar, dat gezicht van die vrouw. Mijn vrouw schiet nog steeds in de lach als zij het hier over heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website