De overstapmogelijkheid van de Airport Rail Link (de ‘rode’ non-stop Express Line) op de metro wordt verbeterd. Er wordt hard gebouwd aan een voetgangerstunnel die beide stations met elkaar moet verbinden.

Reizigers die de Airport Rail link vanaf  Suvarnabhumi Airport gebruikte en vanaf Makkasan wilde overstappen naar de MRT metro (halte Petchaburi) zullen zich in het verleden verbaasd hebben. Je komt aan op Makkassan en moet vervolgens zeker 500 meter lopen over slecht terrein en drukke wegen oversteken, om te kunnen overstappen op de metro of andersom. Dat is geen pretje bij regen of als je een koffer bij je hebt. Aan deze blunder komt nu eindelijk een einde.

Toen ik in april in Bangkok was, zag ik al dat er gebouwd werd aan een overdekte Skywalk inclusief roltrappen en een lift, die beide stations op elkaar moet laten aansluiten. Hierdoor ontstaat er een betere verbinding voor reizigers en forenzen tussen Lat Phrao / Ratchada / Asoke en het Silom gebied die bereikbaar is met de MRT. Maar ook voor de Phaya Thai / Ramkamhaeng / Suvarnabhumi route van de Airport Rail Link.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website