Pattaya is vooral bekend om zijn bruisend nachtleven en de kleurrijke strandcultuur. Maar er is meer. De bezienswaardigheden die je er aantreft, spreken mensen met verschillende interesses en voorkeuren aan.

Zo vind je er natuur en boeddhistische uitingen, maar ook opmerkelijke en bijzondere bezienswaardigheden en excursies. Er is altijd wel iets te ontdekken. Soms in Pattaya zelf maar ook in de directe omgeving. Ga op pad en geniet van je verblijf in deze bijzondere stad. De onderstaande 10 tips helpen jou daarbij.

1 Tiffany Show (Noord Pattaya)
De Tiffany Show was de eerste, echte travestieshow in Zuidoost-Azië en bestaat al meer dan 25 jaar. Dankzij deze lange podiumervaring zie je een professionele strak geregisseerde show. Het is een topper van jewelste en daarom een aanbevolen bezienswaardigheid in de populairste badplaats van Thailand. Miljoenen toeristen van over de hele wereld hebben de spectaculaire optredens meegemaakt en intens genoten van de prachtige, talentvolle en extravagant uitgedoste ladyboys.

Roman Guro / Shutterstock.com

2 De Sanctuary of Truth (Na Kluea)
De Sanctuary of Truth is een unieke mix van religie, filosofie, kunst en cultuur. Het spirituele bouwwerk is in zijn geheel gemaakt van teakhout. Het is geen tempel en ook geen paleis. Al lijkt het alsof het een combinatie van beide is. Het is het best te omschrijven als een monument van uitzonderlijk Thais vakmanschap. De beelden en het houtsnijwerk zijn een afspiegeling van de ‘oude visie van de aarde’, ‘historische kennis’ en ‘oosterse filosofie’.

3 Pattaya Floating Market (Jomtien)
De Four Regions Floating Market is verdeeld in secties. Ze vertegenwoordigen Thailand en verkopen producten uit de regio’s van Thailand (Noorden, Noordoosten, midden en Zuiden). Er wordt ook regelmatig een culturele show gehouden. Je kunt voor 30 minuten een boot huren voor vier personen. Het is ook leuk om een wandeling te maken langs de honderden houten huizen. Ze zijn gebouwd in de verschillende stijlen uit de vier regio’s van Thailand. Het is toeristisch maar daarom niet minder leuk.

4 Mini Siam (Noord Pattaya)
Een reis rond de wereld in 80 dagen? Maak daar maar twee uur van! Bekijk de wereldwonderen en de populairste bezienswaardigheden bij Mini Siam. Je vindt er bijna 100 replica’s van beroemde bezienswaardigheden van over de hele wereld. Van de tempel van de smaragdgroene Boeddha tot het Vrijheidsbeeld. Ze worden weergegeven op een schaal van 1 op 25. Mini Siam is beste te plek om Gulliver’s Reizen tot leven te brengen. Erg leuk voor kinderen en… volwassenen.

Al.geba / Shutterstock.com

5 Ripley’s Believe It or Not (Zuid Pattaya)
Alles wat je ziet bij Ripley’s Believe It or Not! zal je zintuigen prikkelen. Het is geïnspireerd op de boeken van Robert Leroy Ripley’s Believe it or Not! Het Ripley’s museum beschikt over meer dan 300 exposities in 10 individuele themagalerieën. Je ziet er tentoonstellingen en mensen waarvan je dacht dat ze op onze planeet niet voorkwamen. In een ander deel biedt Ripley’s wereld van entertainment een Motion Master Theater uitgerust met een vliegsimulator.

6 Pattaya Elephant Village (Ten zuiden van Pattaya)
Geniet van de diverse shows en demonstraties, zoals olifanten trainingstechnieken, baden en bekijk de trainingen van de jumbo’s. Mis ook het hoogtepunt niet. Het spectaculaire ‘Glong Sabad Chai’ (overwinningsceremonie met drums) met een ‘echte’ oorlogsolifant. Het olifantendorp werd in 1973 geopend. Het was de thuisbasis van voormalige werkolifanten. Ze worden fulltime verzorgd door de ervaren mahouts van het kamp.

7 Underwater World Pattaya (Jomtien)
Underwater World Pattaya is één van de grootste en modernste aquaria in Azië. Het heeft een sub-aquatunnel die is verdeeld in drie verschillende zones: het koraalrif, haaien en roggen en de grote Siam – de thuisbasis van meer dan 200 verschillende soorten vissen. Bij de ingang vind je een Touch Pool. Hierin vind je dieren die zijn gevonden tussen de rotsen in de kustgebieden rondom Thailand. De Pool maakt interactie tussen de bezoekers en de zeedieren mogelijk.

8 Pattaya Tiger Zoo (Bang Lamung)
In de Pattaya Tiger Zoo vind je Bengaalse tijgers, honden en varkens die in harmonie met elkaar samenleven. Dit komt door het vrij unieke voedingsprogramma van de dierentuin. Je kunt getuige zijn van een zeug die tijgerwelpjes en haar eigen biggen voedt. Ga op de foto met de welpjes. Bekijk een krokodillenshow. En geniet van een ritje op de rug van een olifant. Ten slotte kun je er ook struisvogels, kamelen, kangoeroes en exotische vogels bekijken en te eten geven.

mrfrosteburg / Shutterstock.com

9 Nong Nooch Tropical Garden (Sattahip)
De Nong Nooch Garden bestaat uit een prachtig aangelegde tuin van 2,4 vierkante kilometer. Het is als een gigantisch pretpark met dagelijkse culturele shows, restaurants, accommodaties en individuele thematuinen. Een wandeling door de botanische tuin is als een reis rond de wereld. Je ziet er vele wereldberoemde tuinen, zoals een 17e-eeuwse Franse tuin, Stonehenge of een Europese renaissancetuin.

10 Viharnra Sien (Sattahip)
Deze majestueuze Chinese tempel heeft drie verdiepingen. Het is een heilige plaats en een museum. De officiële naam van de tempel is Anek Kuson Sala, maar hij wordt Vihara Sien genoemd. De tempel dankt deze naam aan de collectie Chinese heiligen die er zijn gehuisvest (‘Sien’ betekent heiligen). Op de drie verdiepingen vind je exposities met religieuze voorwerpen van de boeddhistische sekten Mahayana en Theravada. Ook vind je er zeldzame archeologische Chinese artefacten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website