Wat Srisuphan Chiangmai.

Chiang Mai heeft alles te bieden wat de toerist zoekt, zoals een prachtige natuur met tientallen watervallen, een indrukwekkende cultuur met unieke tempels bovenop bergen, authentieke marktjes en nog veel meer. 

Chiang Mai ligt op 750 kilometer ten noorden van Bangkok, je vliegt er in een uur naartoe. Met de bus neemt de reis 11 uur in beslag. Met de trein doe je er zelfs 13 uur over. Chiang Mai ligt in een vallei op 310 meter boven zeeniveau. De stad wordt omgeven door prachtige natuurgebieden, heuvels en bergen, waaronder de indrukwekkende Doi Inthanon. Met een top van 2565 meter is dit hoogste berg in Thailand.

Doi Suthep

Vanaf de Doi Suthep (de Koninklijke berg in het noordwesten met uitzicht op de stad) glanst de tempel Wat Phra That Doi Suthep als een noordelijke ster. Het is een van de meest historische en spirituele bestemmingen in Thailand, de indrukwekkende belichaming van de Lanna-cultuur. De tempel is al bijna 700 jaar oud. Veel Thai en buitenlanders bezoeken de tempel om de bijzondere spirit van deze heilige plaats te ervaren.

Wat Chedi Luang

De massieve pagode van de tempel Wat Chedi Luang is een kenmerkend onderdeel van de skyline van Chiang Mai. De tempel is tussen 1385 en 1402 gebouwd. Koning Saen Muang Ma was op dat moment aan de macht. Hij was de zevende heerser van de Mengrai-Dynastie. Ooit was de 60 meter brede en 80 meter hoge pagode de thuisbasis van de Smaragdgroene Boeddha. Dit is de heiligste religieuze relikwie van Thailand. Reserveer een rondleiding.

Video: Tempels in Chiang Mai

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website